Project Dollhouse Nina #3

Heel wat jaren geleden heeft mijn opa een poppenhuis gemaakt voor mijn tante. Een prachtig sinterklaascadeau! Een tijdje later kreeg mijn moeder het weer opgeknapt voor haar verjaardag, en jaren later heeft zij het voor mij opgeknapt en kreeg ik het cadeau. Hoe leuk is het dan dat ik dat poppenhuis, wat mijn opa nog gemaakt heeft, nu aan het opknappen ben voor Nina! Op pakjesavond mag zij het cadeau openmaken, en ik hoop natuurlijk dat zij er net zo blij mee is als mijn tante, moeder en ikzelf. Over dit (toch wel grote) project heb ik voor jullie vandaag het derde artikel.

Kijken jullie mee?

Poppenhuis opknappen

Zoals jullie in het eerste artikel hebben kunnen zien was het poppenhuis groen met rood. En in het vorige artikel was ik vooral aan de slag geweest met het schilderwerk en de achterkant van het huis. Maar nu is ook de bovenverdieping al stukken verder! De badkamer heeft een mooie tegeltjesvloer gekregen en een ‘beton-look’ muurtje. Het bad en het krukje staat in de grondverf, en moeten nog geschilderd worden, net als de toilet en de wastafel. Ook de mooie lamp van Skattich moet nog goed opgehangen worden.

Poppenhuis opknappen

In de slaapkamer ligt een witte vloer, en op de muur staat een mooie grote olifant! Het bed moet nog geschilderd worden en hier moet nog een dekentje en kussen voor gemaakt worden. Op de muur komt nog een leuke muursticker van Studio Little Sissy. En hebben jullie de nieuwe Sonny Angel al gespot? Het speelgoedeendje was al aanwezig in het poppenhuis toen ik er vroeger mee speelde, zo leuk om deze terug te laten komen!

Poppenhuis opknappen

Poppenhuis opknappen

In de woonkamer en de keuken komen nog twee soorten behang tegen de muur, dan kan ook de trap goed vastgezet worden. Een aantal meubeltjes staan al in de grondverf en dan kunnen deze ook geschilderd worden en de kussentjes gemaakt worden. Misschien komt er nog een ander salontafeltje, daar twijfel ik nog een beetje over.

Poppenhuis opknappen

Aan de achterkant is dus het minst veranderd omdat ik hier mee begonnen was. Voor het dakterras heb ik nog een aantal dingen besteld zoals een bankje en een vogeldrinkbak. Hier wil ik ook nog een mooie tuinposter ophangen.

In het Spar winkeltje is niet veel meer veranderd, er zijn nog wel wat producten onderweg voor in de supermarkt maar de mooie toonbank is al binnen gekomen. Hier kunnen natuurlijk alle lekkere taartjes instaan!

Poppenhuis opknappen

Ook heb ik deze leuke Sint en piet kleertjes gekocht voor de Sonny Angels. Deze zijn gemaakt door Lovely Dollhouse.

Nu begin ik echt aan de afwerking, en dan is het Sinterklaascadeau voor Nina klaar! Wat ben ik benieuwd hoe ze gaat reageren… Het eindresultaat krijgen jullie uiteraard nog te zien!

Hebben jullie al eens een poppenhuis gemaakt of opgeknapt?

irma

 

2 Comments

  • Zo mega super gaaf ❤️
    Daar zal Nina vlgs mij echt heel blij van worden.

  • Wauw wat mooi! Ik heb voor mijn zoontjes ook een poppenhuis opgeknapt. Er een superhero hideout van gemaakt. Leuk om te doen!

Geef een reactie

CommentLuv badge