Project Dollhouse Nina #2

Heel wat jaren geleden heeft mijn opa een poppenhuis gemaakt voor mijn tante. Een prachtig sinterklaascadeau! Een tijdje later kreeg mijn moeder het weer opgeknapt voor haar verjaardag, en jaren later heeft zij het voor mij opgeknapt en kreeg ik het cadeau. Hoe leuk is het dan dat ik dat poppenhuis, wat mijn opa nog gemaakt heeft, nu aan het opknappen ben voor Nina! Op pakjesavond mag zij het cadeau openmaken, en ik hoop natuurlijk dat zij er net zo blij mee is als mijn tante, moeder en ikzelf. Over dit (toch wel grote) project heb ik voor jullie vandaag het tweede artikel.

Kijken jullie mee?

Poppenhuis

Zoals jullie in het vorige artikel hebben kunnen zien was het poppenhuis groen met rood. Ik heb het huis helemaal geschuurd, in de grondverf gezet en nu is het ook helemaal geverfd. Ik heb het huis wit gemaakt, en het dak en het winkeltje hebben een mooie donkere kleur grijs gekregen.

Poppenhuis

Links boven gaat de slaapkamer worden. Hier heb ik balkondeuren in gemaakt, en mijn vader heeft een mooie plek gemaakt waar de trap gaat komen. Er komt uiteraard nog een mooie vloer in, maar het leuke vachtje van Skattich ligt al klaar! Ook heb ik nog een mooie print voor op de muur… maar dat zien jullie de volgende keer!

Poppenhuis

Op de benedenverdieping van het huis komt aan de linkerkant de keuken, en aan de rechterkant de woonkamer. Hier komt ook nog een mooie vloer in, en een leuk behangetje aan de wand. Voor de keuken heb ik al een kleine indeling gemaakt, het keukenblok komt tegen de achterwand en de bar met de twee krukken komt aan de voorkant voor het raam te staan.

Poppenhuis

De keuken die ik besteld had heb ik al wel binnen gekregen en is handgemaakt door Ollies.dollhouse. Het tapasplankje is van Skattich net als de mooie stolp. Het taartje heb ik besteld bij AliExpress en het plantje kreeg ik bij de keuken.

Poppenhuis

De laatste tijd ben ik vooral bezig geweest met de achterkant van het huis.

Poppenhuis

De bovenkant is een dakterras, en hiervoor heb ik grasplaatjes gebruikt. Het leuke deurmatje is van Little Sissy en het plantje heb ik gewonnen met een winactie bij Zo Vrolijk.

Poppenhuis

Toen ik besloten had dat de onderkant een winkeltje ging worden kon het natuurlijk maar een supermarkt zijn: een echte Spar! Van Spar heb ik de afbeeldingen gekregen die ik kon gebruiken als achterwand. De groene- en broodstellingen heb ik besteld op AliExpress, net als de tomaten, bloemkool, peren en het brood. De toonbank die ik voor de winkel heb besteld is nog onderweg.

Poppenhuis

Nu ga ik aan de slag met de slaapkamer en de badkamer. De vloeren ga ik in het huis maken en de behangetjes ga ik plakken, maar dat zien jullie allemaal in het volgende artikel!
Het eerste artikel van deze serie kunnen jullie hier lezen.

Hebben jullie al eens een poppenhuis gemaakt?

irma

5 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge