Project Dollhouse Nina #1

Heel wat jaren geleden heeft mijn opa een poppenhuis gemaakt voor mijn tante. Een prachtig sinterklaascadeau! Een tijdje later kreeg mijn moeder het weer opgeknapt voor haar verjaardag, en jaren later heeft zij het voor mij opgeknapt en kreeg ik het cadeau. Hoe leuk is het dan dat ik dat poppenhuis, wat mijn opa nog gemaakt heeft, nu aan het opknappen ben voor Nina! Op pakjesavond mag zij het cadeau openmaken, en ik hoop natuurlijk dat zij er net zo blij mee is als mijn tante, moeder en ikzelf. Over dit (toch wel grote) project maak ik een aantal artikelen om jullie op de hoogte te houden.

Kijken jullie mee?

Hoe het was
Poppenhuis oud

Toen ik het poppenhuis voor mijn verjaardag kreeg had mijn moeder het ook weer opgeknapt. Groene muren, een rood dak, rood geblokte gordijntjes en houten meubeltjes. Op de benedenverdieping was links de keuken, en rechts de woonkamer. Boven waren nog twee kamers voor een slaap- en badkamer.

Poppenhuis oud

De achterkant van het poppenhuis was aan de bovenkant een dakterras. Beneden was een winkeltje gemaakt door mijn opa.

Poppenhuis oud

Allemaal vakjes en een kasje voor het winkeltje, jullie kunnen begrijpen dat dit voor uren speelplezier zorgt!

Verbouwen

Poppenhuis verbouwen

Als eerste ben ik begonnen met het schuren van het poppenhuis. Maar ook het behang ging er af!

Poppenhuis verbouwen

Het muurtje wat tussen de keuken en de woonkamer is weggehaald zodat we straks een mooie grote ruimte kunnen maken!

Grondverf

Poppenhuis grondverf

Poppenhuis grondverf

Op dit moment staat het poppenhuis helemaal in de grondverf. Dit moest uiteraard wel twee keer, vooral op de rode vlakken.

Poppenhuis grondverf

Aan de achterkant, het deel van het winkeltje, was wel af en toe wat prutswerk. Maar het is gelukt!

Nieuwe bewoners

Sonny Angels

In deze fase heb ik ook besloten wie de nieuwe bewoners gaan worden van dit poppenhuis. En dat zijn de Sonny Angels geworden! De eerste Sonny Angel is al binnengekomen, de kleine panda. Deze heb ik samen met de ‘Hello’ deurmat besteld bij Little Sissy.

Nu ga ik bezig met het schilderen van het huis, en als dat klaar is begin ik met de achterkant: het winkeltje! Uiteraard wordt dit een Spar supermarkt, en hier heb ik al hele leuke dingen voor besteld. Maar dat zien jullie allemaal in het volgende artikel!

Ook van een Ikea kast kun je een heel leuk poppenhuis maken!

Hebben jullie al eens een poppenhuis gemaakt?

irma

11 Comments

  • Aaaah wat super leuk! En wat een geweldig project om met je kind aan te werken. Ik ben zo benieuwd naar het eind resultaat!

  • Wat super leuk joh! Ik heb ook nog een handgemaakte poppenhuis, is ooit gemaakt door een broer van mijn opa en als kind heb ik er veel mee gespeeld. Nu staat ie op zolder maar weggooien zal ik nooit doen.

  • wat een enig project ! Ik had als kind ook een poppenhuis: ik heb er uren mee gespeeld. Helaas is het tijdens een verhuizing weggeraakt.

  • Mega gaaf zo een project! En wat gaaf dat er ook een winkeltje bij zit! Ik ben heel benieuwd hoe hij uiteindelijk word.

  • Ohh wat super leuk en wat een werk! Ik heb nog nooit een poppenhuis gehad, mijn dochter trouwens ook niet bedenk ik me net x

  • Oh wauw wat onwijs tof!! Ik had vroeger ook zo’n mooie. Wat speelde ik er altijd ontzettend graag mee!!

Geef een reactie

CommentLuv badge