Nina en Nijntje: onafscheidelijk

Nijntje, wie is er niet groot mee geworden? Ik kan me nog herinneren dat er ook op mijn boekenplankje de kleine vierkante boekjes stonden. Iedere dag werd ik er wel uit voorgelezen, en het duurde niet lang of ik (en mijn ouders) kenden de verhaaltjes uit ons hoofd. Nu is Nina bijna 3 jaar, maar nog steeds komt Nijntje iedere dag voorbij. Is het geen filmpje, dan wel een boekje of een spelletje. En natuurlijk slapen zonder ‘Nienie’ kan echt niet!

Nijntje boekje voorlezen

‘Vroeger’ toen ik nog zo’n heel klein meisje was werd ik al voorgelezen door mijn ouders uit de welbekende kleine vierkante boekjes. En nu nog steeds, als รฉรฉn van ons begint met: ‘Op een dag zei vader Pluis…’, dan kunnen we zo het hele boekje afmaken! Maar ook nu vind ik Nijntje nog hartstikke leuk, de eenvoud en diverse verhaaltjes blijven leuk om door te geven aan de volgende generatie.

Babykamer Nina

Toen ik zwanger was kreeg ons ‘draakje’ tijdens pakjesavond ook cadeautjes. Diverse knuffeltjes van Nijntje uit de grijs/witte serie mocht ik uitpakken! Waaronder ook het knuffeltje met een doekje er aan. Vanaf het moment dat Nina geboren was lag dat knuffeltje bij haar in het bedje. En nu nog steeds! Momenteel ligt nummer vier naast haar in bed want soms waren ze zo versleten dat er echt een nieuwe moest komen. Gelukkig vind ze dat niet erg, als er maar een Nijntje is, of hoe ze haar Nijntje knuffel zelf noemt: ‘Nienie

Nijntje boekjes

Boekjes
De boekjes van Dick Bruna blijven natuurlijk gewoon geweldig. De simpele tekeningen, de korte verhaalrijmpjes, de makkelijke kleuren alles is gewoon een groot succes. Heel Nederland (en daarbuiten!) kent dat kleine konijntje samen met Nina, vader en moeder Pluis, opa en oma Pluis, Snuffie, Willemijn, Aagje en natuurlijk tante Trijn en Betje big. Zo heb je voor de allerkleinsten al de stoffen- en knisperboekjesย en natuurlijk zijn er de welbekende vierkante boekjes. Maar voor de iets oudere kinderen zijn er ook boeken waar meer een verhaal in zit of boeken om kleuren, vormen en woordjes mee te leren. Nina is ook gek op de boekjes, en heeft er ondertussen al heel wat verzameld! Ook heeft ze een leuk groot flapjesboek, deze is ook zeker een groot succes!

Nijntje knuffels

Speelgoed & knuffels
In de afgelopen 3 jaar is er aardig wat speelgoed van Nijntje hier het huis binnen gekomen. Zo heeft ze op een rommelmarkt eens een ‘laptop’ van Nijntje gekocht, maar ook ‘Nijntje verstoppertje’ vind ze nog steeds hartstikke leuk! Al gebruikt ze het Nijntje figuurtje nu ook vaak naast haar pop in het wiegje… Maar de knuffels zijn echt wel favoriet bij Nina. Iedere avond zoekt ze er een plekje tussen op haar bed, en ze ziet het meteen als er eentje mist!

Nijntje app

Filmpjes
De filmpjes op Netflix en Youtube zijn ook zeker een groot succes bij Nina, maar ook de app vind ze hartstikke leuk om mee te spelen. Nijntje wassen, tanden poetsen en aankleden doet ze maar al te graag! In de filmpjes vind ze vooral Snuffie erg leuk, ook het filmpje ‘Nijntje op de noordpool’ van de serie ‘ontdek de wereld met nijntje’ is favoriet want daar zitten zelfs twee hondjes in!

Houden jullie kinderen ook zo van Nijntje?

irma

4 Comments

  • Onze dochter Nina,ook bijna 3 ๐Ÿ˜‰ vindt Nijnje ook erg leuk. Diverse knuffels, dvd’s en Netflix zijn een succes!

    • Aaah wat leuk! Dat konijntje is toch bij de meeste kinderen wel favoriet he ๐Ÿ˜›

Geef een reactie

CommentLuv badge