5 leerzame apps voor peuters en kleuters

Voor Nina was ik op zoek naar leuke, leerzame apps voor op de Ipad en via mijn Insta-stories vroeg ik jullie advies. Ik heb veel leuke tips gekregen, en een aantal van de apps getest. Vandaag laat ik jullie 5 apps zien die Nina de laatste tijd gebruikt, en vertel ik of ze geschikt zijn.

Kijken jullie mee? 

Bobo spelen

Bobo app

Bobo ken je natuurlijk van de televisie en het tijdschrift, maar nu ook van zijn eigen app! Hij nodigt je uit in zijn tuin en in zijn speelboom, hier kun je alles ontdekken en heerlijk spelen met meer dan 15 verschillende spelletjes, die helemaal aansluiten bij de ontwikkeling. Als je de app opent krijg je de 3D speelboom van Bobo te zien. Hier zitten diverse hutten in, zoals de kijk-en-luisterhut, leeshut, de Engelse garage, de speelhut en de kleurhut. Met ieder spelletje kun je een nieuw dier voor in je eigen tuin verdienen. Kinderen leren omgaan met letters en cijfers, verhoudingen, motorische vaardigheden en muziek.

Bobo app

De app is gratis te downloaden en is eigenlijk geschikt voor kinderen van 4+. Nina is bijna 3 jaar, maar vind de app geweldig! Vooral het puzzelen, kleuren en het muziek maken vind ze op dit moment erg leuk om te doen.

Nijntje

Nijntje app

Nina is een grote Nijntje-fan, de interactieve 3d-app van Nijntje is dus ook echt favoriet! Als je de app opent krijg je het huis van Nijntje te zien. Hier kun je naar binnen, en dan zie je dan Nijntje op bed ligt te slapen. Je kunt haar wakker maken en zo de hele dag doorlopen met Nijntje. Zoals kleding uitzoeken, tanden poetsen, in bad gaan, een taart bakken met mama, maar ook kun je Nijntje helpen bij het telen van haar eigen fruit en groenten.

Nijntje app

Ik merk dat Nina dingen door de dag heen gaat herkennen en vooral het tanden poetsen gaat plotseling stukken beter! De app is gratis te downloaden, maar is wel uit te breiden.

Woordjes

Woordjes app

Deze app is hartstikke leuk voor kinderen die bezig zijn met woordjes leren. Het is de bedoeling dat het kind het plaatje bij het woord zoekt. Er staan namelijk drie of vijf (je kan kiezen tussen een makkelijke en moeilijke modus) afbeeldingen afgebeeld, en iedereen keer moet je het juiste plaatje aantikken. De app is gratis te downloaden zodat je het eerste level kan proberen. Het is nog wel uit te breiden zodat je ook de levels ‘buiten’, ‘dieren’, ‘spelen’, ‘kleding & lichaam’ en ‘eten & drinken’ kan spelen. Woordjes app

Nina speelt dit spelletje graag, en is helemaal trots als ze op het einde de ballonnen te zien krijgt!

Peuterspelletjes voor kinderen

Bimi Boo app

Deze app van Bimi Boo Kids is vooral gericht op het logisch nadenken, vormen en kleuren. Het is de Bimi’s verjaardag en zijn vrienden willen een echt feest houden, de spelletjes hebben hier dus mee te maken.

Bimi Boo app

Er zijn 12 mini-spellen, waarvan 4 gratis:
Het kook spel: sorteren op hoeveelheid en kleuren
Het zwembad kleuren spel: Patronen sorteren op vormen
Cadeau inpak spel: cadeaus naar rechter box verplaatsen en sorteren op kleur en patronen.
Het eten uitdelen spel: beslissen door logisch nadenken wat een iemand eet.

Van Bimi Boo zijn diverse apps te downloaden met allemaal verschillende thema’s. Alle apps zijn erg leerzaam, en laten de kleuter goed nadenken. De apps zijn gratis te downloaden, maar wel uit te breiden.

Bas op de kinderboerderij

Bas app

De kinderen kennen Bas natuurlijk van de bekende boekjes. Het is dus leuk dat er nu ook een app is zodat ze met Bas de kinderboerderij kunnen ontdekken! Er staan verschillende spelletjes zoals memory en puzzels in de app, maar ook kunnen ze ‘echt’ een bezoekje aan de kinderboerderij brengen. Hier krijgen ze meer informatie over de dieren, maar kunnen ook foto’s maken. Deze app is vooral leuk om samen te doen, je kunt doorvragen over de dieren (wat voor geluid maken ze, wat voor kleur etc.) en de meeste kinderen zijn dol op dieren en zullen er zo dus ook meer over vertellen, erg goed voor de taalontwikkeling!

Bas app

De app is gratis te downloaden, en de leeftijd staat eigenlijk op 4+ maar kan eigenlijk al wel veel eerder.

Welke apps vinden jullie kinderen leuk?

irma

 

Uitgelichte foto: Kaboompics

 

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge