Op vakantie met… Justen!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de backpackvakantie van Jolien. Zij is samen met haar vriend op vakantie geweest naar Indonesië en hebben daar rondgetrokken en verschillende dingen bekeken. Vandaag verteld Justen over zijn korte vakantie naar Israël. Genieten op het strand, en ook nog een kamelen rit  door de woestijn!

Kijken jullie mee?

Justen | Ik ben Justen Scheffer, ik ben 19 jaar oud en ik woon momenteel in Groningen. In het dagelijks leven ben ik student en studeer ik aan het CIOS College in Heerenveen. Verder houd ik mij veel bezig met fotograferen, filmen en sport ik graag in mijn vrije tijd.

Israel

Samen met mijn vriendin Jenne Bakker ben ik een weekje op vakantie geweest. Februari is een maand waarin veel mensen op skivakantie gaan, normaal gesproken gaan wij dat ook alleen ging dat dit jaar niet door vanwege een knieblessure die ik vorig jaar op skivakantie heb opgelopen. Toch wilden wij graag even aan het koude weer ontsnappen en besloten wij op zoek te gaan naar de zon. Jenne kon last-minute een weekje vrij krijgen van haar werk en ik was vrij van school dus hebben we besloten een weekje (5 dagen) vakantie te houden.

Een week voor vertrek vond ik op Ryanair tickets naar Israël, voor een gunstige prijs konden we vanaf Airport Bremen retour vliegen naar Eilat. Bremen Aiport ligt op 2,5 uur rijden vanaf Groningen, wat erg gunstig voor ons is. Via de website van Booking.com boekte ik een mooie accommodatie en waren we klaar voor vertrek.

Hoe verliep de reis, en hoe lang duurde de reis?
Onze vlucht vertrok om 07:00 uur s ’ochtends vanaf Bremen, daarom moesten wij zondag nacht al vertrekken vanaf Groningen. Zondag nacht gingen we met een bus vanaf Groningen naar Bremen en na 2,5 uur stonden wij op het vliegveld in Bremen en konden wij inchecken voor onze vlucht. Van tevoren keek ik wel op tegen deze nachtelijke reis maar het ging erg soepel en voordat ik het wist zaten we in het vliegtuig naar de zon.

Israel

Na vijf uurtjes vliegen arriveerden wij op een vliegveld midden in een woestijn en werden wij overvallen door de warmte, na een busrit van een uur door de woestijn arriveerden wij in Eilat.

Israel

Eilat ligt aan de voet van de Sinaï woestijn en aan de Rode Zee. Het is een geliefde vakantiebestemming voor Israëlieten maar ook voor buitenlandse toeristen. Toen wij de stad binnen reden moest ik denken aan Las Vegas, een stad met veel hotels die midden in de woestijn ligt.

Israel

Ik had een kamer geboekt in een villa die net buiten het centrum van Eilat lag, deze villa had een eigen zwembad, keuken en terras. Vanaf de villa was het 10 minuten lopen naar het strand, dit maakte het al helemaal een toplocatie.

Israel

Het strand waar we vaak heen gingen was Mosh beach, dit is een mooi strand waar ze heerlijke drankjes en gerechten serveren. Ik ben normaal gesproken niet zo’n strand mens, meer van de ‘doe-vakanties’, maar ik vond het erg aangenaam om even te genieten van de zon en niks te doen. Ook de Rode zee was prachtig, we hadden zelf snorkels meegenomen dus we konden genieten van de vele soorten vissen en het koraal.

Israel

Veel van onze tijd hebben wij op het strand doorgebracht, heerlijk luieren en niets doen. Maar op de derde dag hebben wij een kamelen rit gemaakt door de woestijn. Jenne had dit gevonden op internet en wilde dit erg graag gaan doen. Ik was in eerste instantie wat minder enthousiast maar dit veranderde snel. Het was echt een fantastische ervaring! We maakten een tocht door de woestijn met zonsondergang en kregen na afloop een heerlijk kopje thee en een maaltijd.

Israel

Op vrijdag morgen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan en vlogen we weer terug naar de koude realiteit. Ook de terug reis verliep erg soepel, vrijdagavond waren we weer thuis.

Justen

 

Wat een heerlijke korte vakantie hebben jullie gehad Justen!

Zijn jullie al eens in Israel geweest?

irma

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge