Ontbijten met Lima Express Porridge

Mijn ontbijt kan zo weken hetzelfde zijn, en dan opeens veranderen. Zo eet ik op dit moment heel vaak kwark met wat fruit, maar het is ook wekenlang 2 crackers met kaas geweest. Maar ik vind het wel hartstikke leuk om eens wat anders te proberen, en toen ik de vraag kreeg of de nieuwe Lima Espress Porridge wilde proberen zei ik natuurlijk meteen ja. Ik heb eigenlijk nog nooit havermoutpap gegeten dus dit was meteen een test of dit mijn nieuwe favoriete ontbijt zou zijn.

Kijken jullie mee?

Met al die koude dagen is het natuurlijk heerlijk om de dag te beginnen met iets warms. Omdat je ’s morgens geen uren de tijd hebt, komt Lima met een nieuwe lijn Express Porridge die je in een handomdraai verwarmt door er een opgewarmde drank op te schenken. Koken is niet nodig, dus het is zo klaar! De havermoutpap kun je natuurlijk zelf op smaak brengen door er exta vers fruit of noten aan toe te voegen. De drie nieuwe smaken zijn: Superfruits, Omega 3 en Matcha Spirulina.

Een glutenvrije havermoutpap van volkoren haver boordevol rijke voedingswaarden, zónder toegevoegde suikers*, die je zonder te koken op kunt warmen. Het enige dat je hoeft te doen is 70 ml tot 100 ml warme drank toevoegen aan een portie van 35 gram. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld granendranken als rijstdrank, haverdrank of speltdrank.

* Dit product bevat van nature aanwezige suikers

Glutenvrij
Lima Porridge is ook geschikt voor diegene met een glutenintolerantie, want de havermoutpap is gegarandeerd glutenvrij. Dit komt doordat Lima haver gebruikt die verbouwd wordt in een beschermde omgeving, ver bij andere gewassen die gluten bevatten vandaan. Hetzelfde geldt voor het transport en de bewerking van de haver. Haver is van zichzelf al glutenvrij, maar door wisselbouw, gedeeld transport en het gebruik van dezelfde opslagruimtes wordt het gewas vaak besmet. Bij de haver die Lima gebruikt, gebeurt dit niet.

Superfruits

LIMA EXPRESS PORRIDGE

De verpakking knalt je tegemoet, hartstikke mooi met het rood en de verschillende soorten fruit.

LIMA EXPRESS PORRIDGE

De Express Porridge Superfruits havermoutpap zit, zoals de naam al doet vermoeden, boordevol gedroogde superfruits. Je ziet meteen al grote stukken fruit tussen de havermout zitten, dat ziet er goed uit! De pap is voor 11 procent gevuld met witte moerbeien, veenbessen, goji bessen, zure kersen en blauwe bessen en bevat puur de suikers die voortkomen uit het fruit.

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Dit was voor mij dus echt de eerste keer dat ik havermoutpap ging proeven. Als eerste nam ik een hap van alleen de havermoutpap (zonder fruit wat ik zelf had toegevoegd). Ik vond het best wel lekker, ik proefde ook echt wel fruit wat er al in zat. Maar met fruit wat ik zelf had toegevoegd was het nog lekkerder! 

Omega 3

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Ik vind het erg leuk dat de drie verpakkingen hetzelfde zijn, maar dat ze met de kleur en toevoegingen gewisseld hebben. Erg leuk gedaan, en deze kleur oranje is ook erg mooi en passend!

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Deze havermoutpap is een bron van kostbare Omega 3 door de aanvulling met lijn-, sesam- en chiazaad. Een geweldig trio, rijk aan onverzadigde vetten, om je dag goed mee te beginnen!

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Ook deze heb ik eerst geproefd zonder extra fruit, en eigenlijk vond ik het een beetje smaakloos. Met fruit vond ik het best wel lekker. Nee dit is niet mijn favoriet! 

Matcha Spirulina

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Tof kleurtje dat groen!

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Ik had eigenlijk verwacht dat er allemaal groene stukjes in zouden zitten, maar dat valt mee. Het lijkt vrij ‘basic’. De Express Porridge Matcha Spirulina is een ‘groene’ pap die verrijkt is met de twee natuurlijke ingrediënten matcha (groene thee uit Japan) en spirulina (blauwgroene zoutwateralg). Hierdoor is de pap arm aan verzadigde vetten.

LIMA EXPRESS PORRIDGE

Deze heeft zeker wat meer smaak dan de Omega 3, maar zou ik ook niet zonder extra fruit eten. Vooral met kiwi en druiven vond ik deze best lekker! 

Conclusie
Of dit voor een paar weken mijn nieuwe ontbijt gaat worden? Nee dat denk ik niet. Ik vind het geen ontbijtje voor mij, al moet ik wel zeggen dat het makkelijk en snel is. Wat natuurlijk super handig is als je ook een peuter nog naar de Peuterspeelzaal moet brengen! Ik vind er iets te weinig smaak aan zitten bij de Omega 3 en de Matcha Spirulina. Als er dan nog heel veel koude dagen aankomen kies ik voor de superfruits, lekker met aardbeien, bessen en frambozen!

Lima is exclusief verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel, en de prijs is voor de Porridge Superfruits € 3,99 en de Porridge Omega 3 en Porridge Matcha Spirulin € 3,19. Voor meer informatie over Lima kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de website.

Wat is jullie favoriete ontbijt?

irma

3 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge