De babykamer van…Nina!

Het moment zal ik niet snel vergeten: we zijn zwanger! Het was september 2014, net getrouwd, maar heel erg welkom. Het duurde even voordat het besef er echt goed was. Het kamertje wat nu nog opslagplek was, moest de babykamer gaan worden. Wat we van het kamertje wilden gaan maken, en wat de stijl ging worden waren mijn man en ik snel over uit: stoer, grijs en steigerhout!
Na de 20 weken echo wisten we dat we een meisje gingen krijgen, nog steeds vonden we deze stijl het leukst, lekker stoer!

De zoektocht
Ik vind het heerlijk om op Marktplaats rond te neuzen, of diverse Facebookgroepen af te gaan. Zo kan ik uren rondsnuffelen! Op Marktplaats vond ik eerst een steigerhouten ledikantje, en later een mooie commode. Voor een klein prijsje mochten we het ophalen, super leuk!

babykamer_Nina

Aankleding
Samen met mijn moeder hebben we de grootste muur in het kamertje antraciet grijs geschilderd. Ik had al wat rondgesnuffeld op Pinterest, en leuke ideetjes opgeslagen. Graag wilde ik grijze gordijnen met sterren, en dat is gelukt! Hier in het dorp heb ik hele mooie stof uit kunnen zoeken.  Op Pinterest had ik al een leuk ideetje gezien om een beertje ‘in te lijsten’. In een kringloopschuur heb ik een oud lijstje gekocht, en deze in dezelfde kleur grijs geverfd als de muur. Mijn beertje van vroeger heeft zo een mooi plekje gekregen!
Voor boven de commode heeft mij vader van steigerhout een mooie plank gemaakt. Zo kan ik er leuke spulletjes opzetten, aanhangen, en had ik iets meer ruimte. Ik heb een muursticker besteld van een wereldbol op AlieXpress, deze is gelukkig goed aangekomen, en het plakken ging ook goed. Dat was nog even spannend! De trap tegen de muur heb ik gekocht bij de Xenos.

babykamer_03

Cadeautjes
December = Sinterklaas! Ook bij ons was het pakjesavond en had Sinterklaas al aan ons kleine ‘draakje’ gedacht. Nog niet geboren, maar al heel veel cadeaus! De Sint had al heel veel leuke cadeautje’s gekocht o.a. Nijntje knuffels, Nijntje nachtlampje, luierdoeken en washandjes in grijze tinten en mooie dekens en lakentjes voor in het ledikantje. Leuke aankleding voor de babykamer, bedankt Sint!

Op 18-04-2015 is onze dochter Nina geboren. Na een paar dagen ziekenhuis mocht ze lekker mee naar huis. Wat waren we trots toen we haar voor het eerst in haar ledikantje zagen slapen, en nog steeds genieten we iedere dag…♥

Wat voor babykamer hebben jullie? En hebben jullie alles zelf gedaan, of laten doen?

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link.

cropped-Irma_handtekening.png

4 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge