10 leuke traktaties voor peuters

18 april wordt Nina alweer 3 jaar! Phoe… even slikken maar echt wat gaat het snel. Volgend jaar breng ik haar gewoon al naar de basisschool! Nog maar even niet aan denken… maar waar ik de laatste tijd wel over nadenk zijn traktaties! Nu Nina op de Peuterspeelzaal zit mag ze natuurlijk ook trakteren in haar klas. Ik heb bij een aantal collega-bloggers gekeken wat voor traktaties zij allemaal al hebben gemaakt en er zitten echt leuke dingen tussen! En natuurlijk laat ik jullie ook zien wat Nina volgende week gaat trakteren.

Kijken jullie mee?

Giraf
Giraf traktatie

Deze leuke hartige giraffen zijn gemaakt door Mirjam van de blog metmirjam. Ik vind ze er hartstikke leuk en schattig uitzien met die lange nek!

Frozen

Frozen traktatie

Voor de echte prinsesjes die helemaal fan zijn van Frozen heeft Charlotte van Aukjeswereld een super leuke traktatie bedacht. Zijn het geen prachtige Elsa’s?

Peppa Pig

Peppa Pig traktatie

Peppa Pig, wie kent het niet! Ook Nina vind het hartstikke leuk en zou deze traktatie ook helemaal geweldig vinden. Deze traktatie is ook nog eens heel simpel om te maken, en daar houden we van natuurlijk! Op de website van Roelina kun je precies zien hoe zij ze gemaakt heeft.

Panda
Panda traktatie

Deze panda’s vond ik er echt zo tof uitzien dat ik ze wel moèst delen met jullie. Suus van ensuus.nl had deze leuke traktaties gemaakt voor haar dochtertje Evi, en alles was in ‘panda-stijl’, heel erg mooi! Je kan alle benodigdheden in haar artikel terug vinden.

Fruit ijsje

Fruit ijsje traktatie

Deze leuke fruitijsjes is een combinatie van fruit en snoep. De meeste kinderen zijn gek op ijsjes dus zullen de traktatie helemaal geweldig vinden! Meer over deze traktatie en hoe het precies gemaakt is lees je op de blog Go or No Go van Linda.

Speklolly’s

Speklolly traktatie

Als je echt weinig tijd hebt en op zoek bent naar een makkelijke, maar erg leuke traktatie dan heeft Daniëlle van Foodaholic de oplossing! Deze lekkere speklolly’s zijn in een handomdraai te maken, en iedereen vind ze hartstikke leuk!

Flamingo
Flamingo traktatie

De zomer begint nu hopelijk echt eindelijk, en daar past deze zomerse traktatie natuurlijk erg goed bij! Yolanda van annekoendigitaal heeft deze leuke traktaties bedacht en legt precies uit hoe je ze kunt maken.

Stukjes fruit vermengd in de gelatine
Fruit traktatie in gelatine

Deze traktatie zijn stukjes fruit in een doorzichtige plastic beker vermengd in de gelatine. Het effect voor peuters is natuurlijk hartstikke leuk want het lijkt of het fruit zweeft in de beker. Deze traktatie is bedacht door Elsa van de website ElsaRblog, en op haar blog kun je dus ook precies vinden hoe je deze traktatie zelf kunt maken.

Dieren traktatie
Dieren Traktatie
Nina is gek op dit soort plastic speelgoed diertjes, en ze heeft ook al eens zoiets traktatie gekregen in de klas en die scoorde erg goed! Deze diertjes met een lekkere verrassing op hun rug zijn gemaakt door Kim, en op haar website kun je precies lezen hoe ze deze leuke traktatie gemaakt heeft.

Traktatie Nina

Traktatie ijsjes

En als laatste laat ik natuurlijk de traktatie van Nina zien, volgende week mag ook zij trakteren op de Peuterspeelzaal! Mijn ideetje komt van Hanna van de leuke website mamasophakken. Zij had namelijk deze leuke ijsjes op Instagram laten zien, en die vond ik zo leuk dat ik ze ook besteld heb!

Traktatie ijsjes

Ik vul de ijsjes met een toeter, ballon en wat lekkers. Nina is helemaal gek op ijsjes dus dit is zeker een groot succes!

Wil je toch nog wat meer inspiratie voor leuke traktaties? Neem dan eens een kijkje op de blog van meisje-eigenwijsje, ElkeBlogt of Sleutel in de Tuin hier zijn namelijk nog veel meer traktaties te vinden!

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link

Wat trakteren jullie kinderen op de Peuterspeelzaal?

irma

14 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge