Op vakantie met… Lisette!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de vakantie van Fleur. Zij trok door Italië met de trein! Vandaag verteld Lisette over haar vakantie naar Curacao, samen met haar man en kinderen ging ze daar een week genieten van de zon. In dit artikel verteld ze meer over Curacao en wat ze allemaal in deze week gedaan hebben.

Kijken jullie mee?

Lisette | Ik ben Lisette de Bruijn, 33 jaar, getrouwd met P. en moeder van drie kinderen van 10, 7 en 5. Ik werk als verloskundig echoscopiste en daarnaast ben ik blogger: ik heb mijn eigen huis-tuin en keukenblog lisetteschrijft.nl. Deze is ontstaan uit de brieven die ik aan Sylvie Meis schreef, misschien kun je je ‘Lieve Syl’ nog wel herinneren.

Wij zijn met ons gezin op vakantie geweest, met mijn man en kids dus. Dat is niet vanzelfsprekend, omdat de man een eigen tuinbouwbedrijf heeft kan hij maar weinig weg. Ik ga dus soms ook alleen met de kids, maar nu kon hij gelukkig mee.

Waar heb je de reis geboekt/de locatie gevonden? Heb je hier lang naar moeten zoeken?
Dat duurde heel lang: ik wilde graag naar de zon. Maar in verband met het bedrijf moesten we in januari weg. En vind dan maar eens een plek met zongarantie… na veel overwegingen kwamen we uit op Egypte, Kaapverdie of Curacao. Egypte vonden we eng ivm de aanslagen daar, op Kaapverdie konden we niets boeken voor 5 personen, dus bleef Curacao over. De dame van het reisbureau raadde dit heel stellig aan, omdat zij zeker wist dat dit hotel en deze bestemming echt bij ons zouden passen. En dat was ook zo! Omdat mijn man eigenlijk niet ver wilde vliegen heb ik hem wel even moeten overtuigen. We zijn een week geweest, en naar Curacao is dat omdat het vliegen erbij komt uiteindelijk 9 dagen. Kort, maar de kids moesten alweer naar school.

Curacao vakantie

De vliegreis viel ons 100% mee. We vlogen met KLM, en die service is super. Je krijgt eten en drinken, je hebt goede stoelen en elke stoel heeft eigen entertainment. De kinderen vermaakten zich hierdoor supergoed. De vliegreis was dus een vakantie op zich, ik kwam al helemaal relaxed aan. Het was 10 uur vliegen en zoals gezegd: prima. Aldaar moesten we nog 10 minuutjes met de bus, en de bus reed direct naar ons hotel, dus dat was ook heerlijk,

Wat was je eerste indruk van de locatie?
Fantastisch! We verbleven in Kunuku Aqua Resort. Voor Curaçaose begrippen een relatief voordelig hotel. Wij vonden het heerlijk dat het hier all-inlusive was, en voor de kids was het super omdat er veel zwembaden en glijbanen waren. Het resort lag wat afgelegen, maar ik had al een huurauto geregeld dus dat was ook geen probleem.

Curacao vakantie

Ik vond het fantastisch om met dolfijnen te zwemmen, dat is iets wat je niet elke vakantie meemaakt. Verder vond ik het heel leuk om lekker rond te rijden in de huurauto en naar verschillende strandjes te rijden om te snorkelen. Voor de kinderen was dit ook erg leuk en ja, zelfs mijn man vindt deze vakantie voor herhaling vatbaar!

Curacao vakantie

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Huur een auto! Curacao is te leuk om bij je hotel te blijven. En de wegen zijn rustig, de verkeersregels zijn Nederlands en de afstanden zijn klein. Ook ben ik alleen op pad geweest met de auto, en dat is prima te doen.

 

Groetjes Lisette

Dit klinkt als een heerlijke vakantie Lisette, bedankt voor het delen!

Zijn jullie als eens op vakantie geweest naar Curacao?

irma

 

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge