Op vakantie met… Fleur!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de vakantie van Eva. Zij ging heerlijk op vakantie naar Bali. Ze verteld wat meer over het land, en laat zien dat Bali meer dan strand alleen is. Vandaag verteld Fleur over haar vakantie naar Italië. Ze reist rond met de trein en wil ons gelukkig alles vertellen en laten zien!

Kijken jullie mee?

Vakantie Italië

Fleur | Hoi, ik ben Fleur, 23 zomers jong en in het dagelijkse leven werk ik bij een videoproductie bedrijf en houdt ik een met een groot plezier mijn blog bij. Daarnaast ben ik gek op foto’s maken, muziek luisteren, goede boeken, mijn kat knuffelen en nieuwe dingen ontdekken (zoals bijvoorbeeld steden/landen). De reis waar ik graag meer over wilde vertellen maakte ik samen met een beste vriendinnetje. Wij zijn al met onze families vaker op vakantie geweest en nu gingen we dat allemaal zelf doen. En wel; met Interrail door Italië! Ondanks dat ik al vaker in Italië was geweest was dit juist wel weer heel tof om het land nu eens van een andere kant te bekijken.

Vakantie Italië

Omdat wij met Interrail (treinend) door Italië zijn gereisd is het logisch dat we de reis via Interrail hebben geboekt. Althans; het vervoer. De locaties hebben we via Booking.com geboekt. Wel zo makkelijk. En uitdagend omdat je zelf alles moet gaan plannen en uitzoeken!

Vakantie Italië

Hoeveel dagen ben je op vakantie geweest?
Als ik heel eerlijk ben; ik zou het niet meer helemaal precies weten aangezien het ook alweer twee jaar geleden is. Ik schat iets van anderhalve tot twee weken dat wij onderweg zijn geweest. We vlogen vanuit Nederland naar Venetië, vanaf daar ging onze eerste treinreis door naar Florence om vervolgens door te gaan naar Rome, Salerno, Bologna, Genova en te eindigen in Milaan om daar weer het vliegtuig terug te pakken naar Nederland. We gingen van hot naar her en het was allemaal best wel heel veel als je die steden zo ziet, maar dat was het zeker waard!

Vakantie Italië

Hoe ben je op de bestemming gekomen?
Google, ervaringen van onze ouders, Pinterest, nog meer Google en aanbevolen reizen bekijken. We hebben ook best wel lang gedaan om deze reis goed uit te kienen, de steden te bepalen en het zo handig en overzichtelijk mogelijk te plannen. Maar als je dan ziet waar we uiteindelijk allemaal zijn geweest… Zo tof! De reis verliep tot onze eigen verbazing eigenlijk heel soepel. Het was misschien wel de eerste keer dat we in het buitenland met de trein het land door reisde, maar omdat we vrij snel door hadden hoe het in Italië werkt en we van te voren goed alles hadden uitgestippeld ging dat eigenlijk best wel heel soepel. En dat maakt het juist leuk want dan kan je ook nog van het veranderen van de landschappen genieten!

Vakantie Italië

We hebben natuurlijk veel verschillende locaties gehad, uiteraard zijn daar ook zo mijn hoogtepunten. Zo was ik stom verbaasd van hoe leuk Bologna is. De sfeer die daar hing, de straten die ’s avonds werden dicht gegooid en de restaurantjes die uitbreiden tot midden op straat; zo gaaf! Daarnaast vond ik het uitstapje dat we vanuit Salerno naar Amalfi maakte heel tof. Amalfi is echt een heel mooi en fotogeniek schattig dorpje aan de kust. Maar als ik zo terug denk vond ik ook wel Venetië (ondanks dat het gewoon super toeristisch is) wel heel mooi en Florence had ook wel weer zijn charme.. Kortom; bijna iedere plaats waar we zijn geweest had wel een hoogtepuntje.

Vakantie Italië

Vakantie Italië

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Ik denk dat ik het treinen in z’n algemeen, in een ander land, wel als hoogtepunt kan beschouwen. Daarnaast vond ik het slapen in een echt Italiaans bed and breakfast waar je gewoon letterlijk een paar dagen bij iemand in huis woont vond ik ontzettend tof. Helemaal omdat de eigenaresse ontzettend aardig was en het liefst zelf met ons mee op ontdekkingstocht door haar stad ging. Zo leuk!

Vakantie Italië

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Als je een keer wat anders wilt dan een vlieg- of autovakantie en niet al te ver wilt maar toch een soort van ‘avontuur’ wilt aangaan; dan zou ik dit zeker aanraden. Het is behoorlijk wat werk om zo’n reis met alle treinen en stations uit te stippelen, maar als je vervolgens gewoon zo’n toffe reis kan en mag maken dan maakt al dat voorwerk zoveel goed. En je ziet een land eens van een andere kant, een kant die je met de auto of vliegtuig niet zo snel zou zien. Interrailen door Italië kan ik dus zeker aanraden! Als je nu nog meer info wilt dan kan je altijd mailen; ik ben een klein beetje heel erg enthousiast en vertel je er graag meer over :).

Bedankt voor je leuke verslag Fleur!

Zijn jullie al eens in Italië geweest?

irma

2 Comments

  • Jaloers hoor! Jeetje, meteen onwijs veel zin gekregen om op vakantie te gaan haha. Hele mooie foto’s!

  • La bella Italia! Echt heel leuk! Mooie foto’s heb je ook gemaakt zeg! Zelf ben ik ook een keer met de trein een stukje door Italië geweest, maar niet echt Interrail.. We gingen toen van Milaan naar Verona naar Venetië. Ik vond het goed te doen daar! 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge