Op vakantie met… Eva!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de vakantie van Lien. Zij ging een paar dagen op vakantie naar IJsland en wilde ons daar gelukkig wat meer over vertellen en laten zien. Vandaag verteld Eva over haar vakantie naar Bali. Een prachtige land wat groter is dan je denkt!

Kijken jullie mee?

Eva | Hoi, ik ben Eva, freelance reisredacteur, tekstschrijver en reisblogger. Samen met mijn vriend en onze dochter (7 jr.) reizen we graag en zo vaak als het mogelijk is. In 2017 reisden we twee maal naar de sneeuw namelijk naar Landal Winterberg en Landal Hochmontafon. Maar we maakten ook stedentrips naar onder andere Antwerpen, Keulen, Belfast en Dublin en vierden onze grote vakantie op Bali!

Bali

Voor onze drieweekse reis op het Indonische eiland Bali, stapten we met drieën, in een huurauto om zo het eiland te verkennen. Onze rondreis Bali boekten we zelf. Alle hotels legden we via booking.com vast en ook de huurauto reserveerden we voor aankomst via internet bij een lokale broker. De vliegtickets boekten we rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij, dat scheelt zoekwerk en je komt niet voor vervelende verrassingen te staan. Door op Google Maps te turen, door de Lonely Planet te bladeren, blogs te lezen en advies van experts te vragen bepaalden we onze uiteindelijke route (die veranderde tijdens het plannen namelijk wel een aantal maal). Of we hier lang naar hebben gezocht… laat ik het zo zeggen, er zijn wel wat avonden achter de laptop doorgebracht, totdat alles naar onze zin op een rijtje stond

Bali

Door de jaren heen kwam een reis naar Indonesië geregeld terug bij het doorspreken van de vakantieplannen. In 2017 vonden we het tijd om de knoop eens door te hakken en de daad bij het woord te voegen. Omdat we echt vakantie wilden vieren besloten ons te concentreren op slechts één eiland: Bali.

Bali

In totaal zijn we 24 dagen weggeweest. De vlucht met China Airlines bracht ons eerst naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Hier maakte we een stopover en sliepen een nacht in een airport hotel. De volgende dag vlogen we door naar Denpasar en pikten op de luchthaven onze huurauto op. Een reis vol afwisseling volgde. Van koken bij locals en aapjes kijken in Ubud, raften in Sidemen, relaxen in onze prive villa in Lovina, babyschildpadjes rond zien zwemmen en snorkelen in Pemuteran, dwalen door de groene rijstvelden rondom Munduk en chillen en surfen in Canggu en Kuta.

Bali

Wat was je eerste indruk van de locatie?
Net geland en direct met een huurauto de avondspits in kan maar voor een indruk zorgen: DRUK! Gelukkig merkten we tijdens de reis dat Bali ook genoeg prachtige rustige plekken kent

Bali

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Onze reis was eigenlijk een aaneenschakeling van hoogtepunten, maar als ik er een uit moet kiezen, dan kies het ik raften. Dat was zo geweldig – in alle opzichten.

Bali

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Bali is groter dan je denkt en Bali is ook meer dan enkel strand in de bekende plaatsen als Kuta, Sanur en Seminyak. Ga er op uit en ontdek de vele kanten van het eiland. Oh, en zelf rijden dat zou ik niet zo snel aanraden, neem een auto met privéchauffeur, dat kost je niks meer en wel zo relaxt!

Groetjes, Eva

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link

Bedankt dat je jullie vakantie op dit prachtige eiland met ons wilde delen Eva!

Zijn jullie al een op Bali geweest?

irma

1 Comment

  • 8 jaar geleden naar Bali geweest. En dat was 1 van de mooiste vakanties ooit. We zaten dan wel in een hotel in sanur, maar gingen veel met de locals om. 1 vriendin die ik daar heb gemaakt spreek ik nu nog en zag ik vorig jaar in Amsterdam.

Geef een reactie

CommentLuv badge