Op vakantie met… Lien!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de huwelijksreis van Giulia. Zij ging met haar man op cruis naar Cuba, Jamaica, de Kaaimaneilanden en Mexico. Vandaag verteld Lien over haar vakantie naar IJsland. Een prachtige reis waar ze ons wat meer over vertellen!

Kijken jullie mee?

IJsland

Lien | Mijn naam is Lien, blogger achter Footprints Around The World. Tikkeltje rusteloos. Enthousiast. Steeds op zoek naar de beste versie van mezelf. Naar geluk, naar avontuur, en naar de mooiste plekjes die de wereld te bieden heeft. Man en kids; twee stuks deugnieterij van 5 en 4 delen mee in mijn zoektocht. Waar zetten we onze footprints? Overal… Van Middelkerke tot Marrakesh, van La Roche tot Las Vegas, van Nederland tot Noorwegen. En alles daar tussenin. Op onze manier. Steeds onderweg. Een tikkeltje rusteloos. Met veel enthousiasme. Met zin voor avontuur.

Ook mijn blog trek ik door in dezelfde lijn… Waarschijnlijk een tikkeltje rusteloos. Met veel enthousiasme. Zonder vast te houden aan de ‘do’s and don’ts’ voor het schrijven van een blog. Op mijn eigen manier. Voor mijn eigen tikkeltje geluk, en dat van al wie hier met plezier een keertje komt lezen en mee wegdroomt van waar we zo van houden… What’s your next destination?

IJsland

Jaarlijks probeer ik een aantal reisjes te plannen, met mijn beste vriendinnen, manlief of ons gezin. De reis naar IJsland was een vriendinnenvakantie. Ik ben nogal een planner, dus reisjes leg ik graag zelf vast. Ik hou van het opzoekwerk vooraf, van het uitzoeken hoe we onze reis invullen, een geschikt hotelletje zoeken, prijzen vergelijken,… Helemaal mijn ding! IJsland zat al langer in ons hoofd, dus we wisten nogal snel dat het die bestemming zou worden. De reis naar IJsland was eerder een uit de kluiten gewassen citytripje. We zijn er 5 dagen geweest. Ideaal voor een eerste kennismaking met Reykjavik en omstreken, maar ik sta al te popelen om er weer heen te gaan. Voor iets langere tijd, IJsland heeft zoveel te bieden!

IJsland

Hoe ben je op de bestemming gekomen?
IJsland stond al lang op mijn bucketlist. De keuze was dan ook snel gemaakt! IJsland ligt maar op een viertal uurtjes vliegen vanuit België. Helemaal niet zo ver dus! Voor je het weet ben je op deze prachtige bestemming.

IJsland

Wat was je eerste indruk van de locatie?
Wat een verlaten maanlandschap. Kunnen ze hier überhaupt huizen bouwen op deze zwarte, levenloze grond? Niet bepaald een gezellige omgeving…” Mijn eerste indruk was dus niet bepaald de beste, maar dat heb ik eigenlijk iedere keer als ik van een luchthaven naar mijn bestemming rijd. De weg van de luchthaven naar een stad is immers meestal niet de meest charmante 😉

IJsland

IJsland is een fantastisch veelzijdige bestemming. Reykjavik is een klein, maar ontzettend gezellig en hip stadje. Op en top Scandinavisch. De omgeving biedt zoveel mogelijkheden dat er voor ieder wat wils is. Avontuur, cultuur, natuur…. Alleen de zonaanbidders zullen hier niet aan hun trekken komen. Wij gingen walvissen spotten, zochten naar het noorderlicht – tevergeefs, gingen met een 4×4 naar Landmannalaugar, zwommen in een warmwaterbron en bezochten geisers en watervallen.

IJsland

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Geniet vooral van de pure natuur! Alles is er proper en zuiver. De mensen zijn er vriendelijk. Geniet en beleef! En misschien een kleine praktische tip: vergeet geen pilletje tegen de reisziekte als je op zoek gaat naar walvissen. De golven kunnen er nogal… uh… pittig zijn, dus dan is een pilletje soms wel handig!

Wil je meer tips en foto’s zien over IJsland? Neem zeker een kijkje op mijn blog!

Groetjes Lien

Hartstikke bedankt Lien, er staat weer een land op mijn lijstje!

Zijn jullie al eens in IJsland geweest?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge