Op vakantie met… Giulia

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de vakantie van Saskia. Zij is samen met haar gezin naar Toscane geweest en hebben daar een hele leuke en warme vakantie gehad. Vandaag verteld Giulia over haar huwelijksreis naar Cuba, Jamaica, de Kaaimaneilanden en Mexico. Een prachtige cruise, en gelukkig wil ze er ons wat meer over vertellen!

Kijken jullie mee?

Giulia | Mijn naam is Giulia, ik ben 25 jaar oud en woon samen met mijn man en onze twee katten in de gezellige Limburgse stad Weert. Online sta ik beter bekend als Renmeisje en Schrijfmeisje. Op mijn blog Renmeisje schrijf ik over een bewuste levensstijl: je vindt hier plantaardige recepten, reviews van duurzame producten, artikelen over mindset, tips voor een gezonde levensstijl, artikelen over minimalisme, hardlopen, genieten van de natuur, etc. Als Schrijfmeisje schrijf ik teksten in opdracht voor vooral kleine ondernemers. Hiervoor heb ik gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en hier hoop ik uiteindelijk ook fulltime mijn brood mee te kunnen verdienen! Voorlopig doe ik dat echter ook nog met veel plezier door te werken in de sportschool, waar ik o.a. lessen BodyBalance en Fit & Vitaal geef. In mijn vrije tijd knuffel ik graag met onze katten Samba en Rumba, kijk ik graag films en series met mijn man en geniet ik graag van quality time met familie en vrienden. Natuurlijk sta ik ook regelmatig in de keuken om al die lekkere recepten te maken. Maar ook ben ik bijna dagelijks in de sportschool of buiten in mijn hardloopschoenen te vinden.

Met wie ben je op vakantie geweest?
Met mijn man! We zijn al bijna 8 jaar samen, maar onze huwelijksreis was pas onze tweede vakantie met z’n tweetjes. We zijn eerder vooral naar familie in het buitenland op vakantie geweest, maar onze huwelijksreis moest natuurlijk wel speciaal zijn ?

Jamaica
Jamaica

Waar heb je de reis geboekt/de locatie gevonden? Heb je hier lang naar moeten zoeken?
We kregen als cadeau voor onze bruiloft een bijdrage voor een cruise, omdat ik ooit heb gezegd dat ik dat nou typisch iets voor een huwelijksreis vond. We dachten allebei dat een cruise niets voor ons zou zijn, maar wilden het wel eens meemaken. Twee dagen na onze bruiloft besloten we daarom maar even langs wat reisbureaus te gaan in onze stad en meteen bij het eerste reisbureau was het raak. Ze boden een cruise aan waarmee we zowel Jamaica (waar ik heel graag heen wilde) als Cuba (waar mijn man heel graag heen wilde) zouden bezoeken. We hoefden niet lang verder te kijken, dit was precies wat we zochten!

We zijn 12 dagen op vakantie geweest. Eigenlijk kwamen we op de 12e dag ’s ochtends vroeg alweer op Schiphol aan, dus stiekem waren het er elf. Veel te weinig! ?

We vlogen echter eerst naar Cuba, om daar twee nachten in een hotel te verblijven. Vervolgens werden we met de taxi naar Havana gebracht en gingen daar aan boord van het schip. Hier waren we 8 dagen en zo voeren we naar Jamaica, de Kaaimaneilanden en Mexico. We waren één volle dag op zee en alle andere dagen konden we telkens ’s ochtends van boord af om het land te ontdekken. ‘s Avonds gingen we dan weer de boot op om verder te varen.

De vliegreis duurde op de heenweg iets minder dan elf uur en op de terugweg iets minder dan tien uur, maar verliep beide keren prima. Het was voor ons beiden wel even wennen om zo lang in het vliegtuig te zitten omdat we beiden nooit langer dan een uur of drie gevlogen hadden. Gelukkig valt alles achteraf mee en ben je die lange zit zo weer vergeten. Al zijn we wel blij dat we dit jaar zonder vliegtuig op vakantie gaan.

Kaaimaneilanden
Kaaimaneilanden

We hebben natuurlijk heel veel verschillende locaties bezocht, die echt niet met elkaar te vergelijken zijn. Heel apart om ’s avonds midden op zee in slaap te vallen en ’s ochtends wakker te worden in een compleet ander land! Voor ons gevoel lagen de landen dicht bij elkaar en daarom verwachtten we veel gelijkenissen, maar niets is minder waar! Om het kort samen te vatten vonden we Cuba vooral indrukwekkend, Jamaica een sprookje, de Kaaimaneilanden vooral idyllisch en Mexico vooral interessant.

Op Cuba brachten we de meeste tijd door. Wat we daar gezien en geleerd hebben over de leefwijze van de Cubanen heeft veel indruk op ons gemaakt. Jamaica was in werkelijkheid nog zo veel mooier dan ik me had voorgesteld: zo’n prachtige natuur, zulke warme mensen en zo’n heerlijke relaxte sfeer. Fantastisch! De Kaaimaneilanden zijn heel klein, veel kleiner zelfs dan we hadden verwacht. Maar wat mooi! Ik vind het jammer dat het zo op het Amerikaanse toerisme is ingesteld. We zijn nooit in de VS geweest, maar toen we hier reden en rondliepen kregen we toch het idee daar te zijn. Gelukkig zijn er ook veel prachtige natuurgebieden over die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. In Mexico hebben we Maya ruïnes bezocht, ook iets waar we beiden enorm naar uitkeken. Wederom ontzettend indrukwekkend en interessant om te zien hoe deze cultuur hier leefde en deels nog steeds leeft en wat er allemaal bekend is over de oude Maya’s. De ruïnes die wij bezochten, in Tulum, zijn zelfs pas vrij recentelijk ontdekt omdat ze zo verscholen lagen in de jungle. Heel onwerkelijk!

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Iedereen vroeg ons dat toen we terug waren, maar op die vraag kunnen we onmogelijk antwoord geven. Elk land was zo karakteristiek en op een unieke manier indrukwekkend mooi. Ik heb dan ook op Renmeisje over elke bestemming een aparte blog geschreven zodat we al onze ervaringen konden delen en zelf ook een mooi naslagwerk hebben.

Mexico
Mexico

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
DOEN! Deze gebieden zijn prachtig en als je de kans hebt om ze met een cruise te bezoeken is dat echt een aanrader! Op deze manier kun je van veel gebieden een glimp opvangen en ontdekken wat de moeite waard is. Zo kun je wellicht tijdens een latere vakantie deze plekken uitgebreid gaan bezoeken. Je betaalt iets meer, maar bent op een relaxte manier op vakantie terwijl je wel enorm veel ziet! Voor wat betreft deze gebieden: ga er lekker in de Nederlandse winter heen, dan is het heerlijk vertoeven! Maak je niet te druk (dat doen de mensen daar immers ook niet) en laat je leiden door het ritme van het leven in de landen die je bezoekt. Maak een planning van wat je graag wilt zien, maar houd je er ook niet te strak aan vast. Spontane ervaringen blijken achteraf immers altijd het meest waardevol! Wij zijn in ieder geval zo enthousiast over cruisen dat we twee weken na terugkomst alweer de volgende cruise hebben geboekt. Dit keer naar Noorwegen, Zweden, Estland, Rusland en Finland! Aftellen maar!

Ik heb van elke bestemming één foto toegevoegd, als uitgelichte foto zie je Cuba.

Groetjes,
Giulia 

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt Giulia!

Zijn jullie al eens op cruise vakantie geweest?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge