Op vakantie met… Saskia!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de vakantie van Malou. Zij is samen met haar vriend naar Noors Lapland geweest en hebben daar bijzondere dingen gedaan en meegemaakt. Vandaag verteld Saskia over haar vakantie met haar gezin naar Toscane. Een behoorlijke warme bestemming met kinderen, maar toch een groot succes!

Kijken jullie mee?

Saskia | Ik ben Saskia, getrouwd en moeder van een meisje van 10 en een jongen van 8. We zijn een actief gezin dat er graag op uit gaat. Ik ben niet voor niets begonnen met een blog over vakanties en uitjes met kinderen. Op KidsErOpUit lees je inmiddels heel veel tips voor gezinsvakanties.

Voordat we kinderen hadden zijn we met z’n tweeën meerdere keren in Toscane geweest. We wilden er nu graag een keer met de kinderen heen. Ik moet wel zeggen dat we vooraf even hebben getwijfeld, het kan er zo warm zijn en daar hou ik niet zo van. Warm werd het ook, we kwamen midden in een hittegolf terecht. Gelukkig kampeerden we op een camping die hoger ligt, hierdoor koelt het er ’s avonds goed af. Dat was echt heel erg fijn. We vonden Camping Orlando in Chianti op de website van Vacanceselect. Op zo’n warme bestemming vind ik een camping met zwembad fijn en deze camping ligt heel centraal in Toscane. Handig als je net zoals wij veel wilt zien en doen in de omgeving.

Toscane

We zijn een week op deze camping geweest. Uiteindelijk is onze vakantie een soort rondreis geworden. Vanuit Nederland reden we eerst naar Riccione, een badplaats aan de Adriatische kust. In dit gebied zijn onwijs veel leuke pretparken, themaparken en aquaparken. Echt super leuk als je daarvan houdt. Vooral Italia in Miniatura (de Italiaanse versie van Madurodam) viel erg in de smaak. Onze beide kinderen hebben hun zwemdiploma’s, hierdoor vinden we het nu ook gaaf om af en toe een aquapark te bezoeken. Na Riccione gingen we naar Camping Orlando in Chianti. Eerst waren we van plan om vanaf de camping een dagje naar Florence te gaan, maar we wilden er zoveel zien en doen dat we besloten een paar dagen Florence achter het verblijf op de camping te plakken. In Florence hebben we een fietsexcursie gedaan met Nederlandstalige gids. We gingen naar een paar bekende musea, bezochten de Duomo en slenterden door de stad. Erg tof was ook de fresco workshop die we hebben gedaan.

Hoe ben je op de bestemming gekomen?
Met de auto! We gaan eigenlijk bijna altijd met de auto op vakantie. Makkelijk met alles meenemen en flexibel. Toscane is te ver om in 1 dag naar toe te rijden. We maken er inmiddels een sport van om de leukste tussenstops te verzamelen. Wat ons betreft begint de vakantie als we thuis weg rijden en niet pas als we aankomen op de plaats van bestemming. Op de heenweg hebben we bij een voordelig B&B Hotel geslapen bij het drielandenpunt Duitsland – Frankrijk – Zwitserland. Op de terugweg wilde ik graag een stop maken bij Neuschwanstein, een heel bekend en mooi kasteel in het zuiden van Duitsland. We hebben toen een hotel daar in de buurt gezocht en zijn de volgende ochtend naar het kasteel gegaan. Daarna in één keer door naar huis.

Toscane

Camping Orlando in Chianti is autovrij. Dat betekent dat de auto’s buiten de camping geparkeerd staan. Dat was ook het eerste wat we zagen. Maar zodra je op de camping zelf bent is het juist heel fijn dat er geen auto’s staan. Alle accommodaties liggen erg mooi tussen de bomen. We werden bij de receptie heel hartelijk ontvangen en met een golfkarretje naar onze Airlodge begeleidt.

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Pfieuw, dat is een lastige vraag! We zijn onder andere een dagje naar Pisa geweest en hebben daar de beroemde scheve toren beklommen. Dat vond ik toch wel iets heel bijzonders. Je voelt bovenop de toren echt dat ie scheef staat. Florence was leuk, maar Sienna en Arezzo ook. We zijn er bijna elke dag op uit gegaan en dan bij terugkomst een heerlijke duik in het zwembad van de camping.

Toscane

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Boek op tijd, want het is een populaire camping die zeker in het hoogseizoen snel vol zit! Dat geldt trouwens ook voor de hotels in de buurt van Neuschwanstein en de overnachtingshotels.

Dit lijkt me echt een heerlijke vakantie Saskia!

Zijn jullie al eens in Toscane geweest?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge