Beekse Bergen | Slapen tussen de wilde dieren!

Een tijdje geleden waren we last-minute opzoek naar een leuke korte vakantie van 3/4 dagen toen we de huisjes van Beekse Bergen op het safari resort tegenkwamen. Toen het park geopend werd een paar maanden geleden hadden we het promotiefilmpje al eens bekeken en dat zag er toch echt wel leuk uit! Na wat getreuzel zijn we er toch voor gegaan, samen met Nina zijn we 2 nachten gaan slapen tussen de wilde dieren!

Kijken jullie mee?

Beekse Bergen

Vorige week maandag was het dan zover, de koffers konden in de auto en we gingen richting Hilvarenbeek! Wij waren er helemaal klaar voor; overdag lekker met Nina het park in, zwemmen en lekker eten. En ‘s avonds met een wijntje op ons eigen terras genieten van al het wild wat voorbij komt lopen. Wel was ik erg benieuwd of de dieren echt zo dichtbij kwamen.

Beekse Bergen

Toen we eind van de ochtend aankwamen bij het park zag Nina meteen al een grote speeltuin bij de receptie. Die werd dus even getest!

Zespersoons lodge

Beekse Bergen

De 6 persoons lodges zien er allemaal hartstikke mooi uit, echt in Afrikaanse stijl! Er is ruimte om dichtbij het huisje te parkeren voor het in- en uitladen, maar er zijn vlakbij parkeerterreinen om voor langere periode je auto te parkeren.

Bij binnenkomst kwamen we in de hal waar een mooie muurschildering gemaakt was. Hier zaten de deuren naar de toilet, badkamer, meterkast en een kast waar de stofzuiger en het kluisje stonden.

De rangerhoedjes hingen al voor ons klaar aan de kapstok!

Beekse Bergen

Beekse Bergen

De woonkamer zag er prachtig uit, een mooie stijl en van alle gemakken voorzien. Net als de keuken, deze was ook erg mooi en was voorzien van een vaatwasser, koffiemachine, waterkoker en een combimagnetron. Ook was er een prachtig servies, en plastic bekers voor de kinderen.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Het huisjes heeft 3 slaapkamers, één kamer is met 2 eenpersoonsbedden, één kamer is met een stapelbed, en de grootste slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en een eigen badkamer met douche en wastafel!

Beekse Bergen

Ook is er nog een badkamer met een douche, bad, sauna, toilet en wastafel.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Buiten op het terras is het heerlijk genieten onder de overkapping of in de loungstoelen. Bij deze stoeltjes misten wij nog wel een klein tafeltje of krukje om ‘s avonds je glaasje drinken op te zetten.

Uitzicht

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Het uitzicht vanaf het terras bij het huisje was echt fantastisch! Op een paar meter afstand lopen onder andere de giraffen, zebra’s en neushoorns voorbij.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Het ontbijt werd tussen 07:00 en 08:00 uur bij ons gebracht, en ontbijten met de zebra’s op de achtergrond is toch geweldig?

Karibu town

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Vlakbij ons huisje was Karibu town. Een prachtige plek waar het restaurant was met een prachtig terras aan de savanne. Maar ook de bowlingbanen, Maji Springs met waterspeeltuin en een binnenspeeltuin was hier te vinden. Het winkeltje is ook gevestigd in Karibu town, hier kan je lekker broodjes, tapas, en producten die je bent vergeten kopen.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Wij hebben zelf één keer geluncht en één keer gegeten bij Karibu Town. De lunch was echt heerlijk en we hadden prachtig uitzicht zo vanaf het terras. Het avondeten was een beetje tegengevallen, er was nog heel veel nieuw personeel en nog niet helemaal op elkaar ingewerkt. Maar dat komt ook vast goed!

Autosafari

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

De autosafari hebben we diverse keren gedaan, zo zie je de dieren wel van heel dichtbij!

Beekse Bergen

Beekse Bergen

De autosafari vonden wij echt heel leuk om te doen. Iedere keer kom je weer andere dieren tegen! De dieren zijn soms ook echt wel dichtbij, en dat maak je toch niet dagelijks mee. Nina hadden wij voorin bij ons op de stoel, en ook zij heeft haar ogen uitgekeken.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Aan het einde van de autorit komt je nog langs de giraffen, en die zijn wel heel nieuwsgierig! Ook zagen we de pasgeboren giraffe nog even langslopen.

Het park
Beekse Bergen

Beekse Bergen

Uiteraard zijn we ook het park zelf ingegaan. Hier kun je ook diverse activiteiten doen zoals de wandelsafari, bootsafari, bussafariroofvogelsafari en nog veel meer! Wij zijn zelf lopend het park in gegaan, maar konden met Nina niet in één keer het hele park zien. Het is een groot park, en sommige afstanden zijn (uiteraard) best lang. Wat een goede oplossing is om de autosafari te doen en halverwege bij het Kongo Restaurant uit te stappen. Hier kun je ook het park weer in en zie je alle andere dieren aan het einde van het park. Misschien zou een treintje door het park nog een leuk idee zijn, deze hebben wij niet gezien.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Nina vond de leeuwen heel indrukwekkend, vooral toen ze even hun geluid lieten horen!

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Het park is echt prachtig, ze hebben er alles aan gedaan om je een Afrikaans gevoel te geven, en de dieren alle ruimte te geven.

Beekse Bergen

Beekse Bergen

Speelland
Speelland Beekse Bergen

Omdat wij overnachten in het Safari Resort mochten we gratis naar het Safaripark maar ook naar Speelland. Speelland is een groot meer met een mooi strand en heel veel attracties voor jong en oud. Zo zijn er diverse glijbanen, bootjes, waterfietsen, springkussens, trampolines, auto’tjes, draaimolens en nog veel meer!

Speelland Beekse Bergen

Ook op het strand zelf zijn heel veel glijbanen, schommels en klimrekken te vinden.

Speelland Beekse Bergen

Speciaal voor de allerkleinsten was er een stuk water wat niet zo diep was. Erg overzichtelijk! Het park zelf is wel heel groot dus ik vond het wel fijn dat we met twee volwassenen waren om Nina niet uit het oog te verliezen. Vooral met mooi weer is het daar natuurlijk hartstikke druk, maar aan alles is gedacht en kinderen vervelen zich hier echt niet. Je kan hier zeker een hele dag naar toe!

Wij hebben een super leuke vakantie gehad, Nina heeft genoten maar wij ook! Dit was echt een vakantie voor jong en oud en wij komen zeker nog eens terug!

Zijn jullie al eens in Beekse Bergen geweest?

irma

16 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge