Op vakantie met… Annette!

Vorige week heb je kunnen lezen over de vakantie van Anna Marie. Zij ging met haar gezin op vakantie naar Canada. Hier woont haar broer dus de verblijfplaats was snel geregeld. Vandaag verteld Annette over haar vakantie… van een jaar lang! Met z’n viertjes zijn ze in het vliegtuig gestapt naar Kaapstad, en vanaf toen is het avontuur begonnen!

Kijken jullie mee?

Annette | Mijn naam is Annette, ik ben iemand die iedere dag de allerleukste dag ooit vind door uitdagingen aan te pakken en van fijne geluksmomentjes te genieten. Ik ben de geliefde van Thaddeus, we versterken elkaars levensfilosofie door het beste uit onszelf te halen en met minder (bijna) nooit genoegen te nemen. Ik ben moeder van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Met z’n vieren zijn wij een heerlijk team en maken we van het leven een feestje. Ik ben (schoon)dochter en (schoon)zus en tante van de allerliefste familie die een mens zich kan wensen. Ik ben de vriendin van een handjevol vriendinnen die mij dagelijks inspireren door gewoon zichzelf te zijn. Oh, wat ben ik blij met jullie, ladies!

Kaapstad

Ook ben ik ben lerares op de Internationale school van Amsterdam, maar heb momenteel een jaar onbetaald verlof om te kunnen reizen met ons gezin. Ik ben oprichtster van MOMspiration.nl, een online community voor (wannabe) heppie mama’s. Mijn passie en missie is om zoveel mogelijk moeders trots te leren zijn op wie ze zijn, wat ze doen en wat ze hebben. Maar ook om het leven te durven leven wat ze zo graag zouden willen: waarin je veel lacht, sport, reist, geniet, praat, zingt of….. Wat jij wilt: dat kun jij. Ik ben blogger voor KLM, als enige niet KLM-medewerker schrijf ik maandelijks als een echte reisjournaliste over onze avonturen op reis.

Kaapstad

De reis

In juni 2017 stapten we met z’n viertjes in het vliegtuig op weg naar Kaapstad. Wij viertjes: living the dream.  Een jaar compleet in het hier en nu leven. Een lege agenda, geen sociale verplichtingen. Samenzijn, wij viertjes. De wereld als onze speeltuin, haar inwoners onze leermeesters (en juffen natuurlijk).Kaapstad

Thaddeus en ik hadden al jaren het idee om voor langere tijd in Zuid Afrika te verblijven. In december 2012 werden we verliefd op het land en keerden twee jaar later met dochter Jools (toen 1 jaar en 3 maanden) en zusje Pippa (in mijn buik) terug. Weer 2 jaar later, in december 2016 keken Thaddeus en ik elkaar aan en zeiden het ‘ja-woord’: “Ja, we gaan een jaar op reis.” Actie in de tax dus: Thaddeus verkocht zijn deel van zijn sportfysiotherapiepraktijk in Nieuw Vennep, we verkochten ons huis en ik kreeg een jaar onbetaald verlof toegewezen. Een half jaar later vertrokken we.

Living the dream

We hadden een maand een Airbnb in Green Point, Kaaptad, geboekt, maar dat was het. We lieten die maand heerlijk bezinken dat dit nu ons leven was en lieten alles lekker op ons afkomen. Na die maand vertrokken we met onze gehuurde Jeep (via iemand op Gumtree, de Zuid Afrikaanse versie van Marktplaats) naar Namibië. Hier reisden we een maand rond en reden daarna via Botswana terug naar Zuid Afrika.

Kaapstad

Via Madikwe Game Reserve reden we in september rustig aan terug naar Kaapstad en haar wijnlanden. Halverwege deze maand kwamen Thaddeus zijn ouders op bezoek om Thaddeus zijn 32e verjaardag te vieren en om Jools haar 4e levensjaar in te luiden. Daarna reisden we via Stellenbosch naar Montagu, Oudtshoorn, George, Knysna en Hermanus om uiteindelijk terug te keren in Stellenbosch. Stellenbosch werd onze ‘thuisbasis’. De Tree Top House van eigenaresse Josephine voelde zo fantastisch, dat we hier steeds maar weer bleven terugkeren. Ook toen mijn ouders ons op kwamen zoeken, wilden we persé hen ons Zuid Afrikaanse thuis laten zien.

Zuid Amerika

In december 2017 vlogen we eerst 5 dagen naar Amsterdam om vervolgens het avontuur te vervolgen in Zuid Amerika. Buenos Aires hadden we al snel gezien en we verlieten deze MEGA stad per boot naar het allerschattigste dorpje Colonia del Sacramento in Uruguay. Daarna reisden we per bus, vliegtuig en huurauto verder door Brazilië, Paraguay, Chili en West Argentinië.
In april 2017 deden we een verrassend gaaf Rondje Nederland. Eerst 4 nachten op het ss Rotterdam (een voormalig stoomschip omgetoverd tot niet meer varend hotel) om vervolgens nog meer fantastische avonturen te beleven in de Efteling, Recreatiepark Terspegelt en CenterParcs Sandur + WILDLANDS Adventure Zoo. Tussendoor maakten we een uitstapje van een week naar Winterberg in Duitsland.

Kaapstad

Twee weken van mei brachten we door in Spanje met de reisorganisatie Eliza was here en de rest van de maand gebruikten we om weer wat dingen in Nederland te regelen. Zoals: school voor Jools, opties verkennen voor een nieuw huis, ons weer inschrijven in Nederland en werk voor Thaddeus. Eind van deze week vertrekken we naar België en Frankrijk. Denken we, er is nog niets gepland en dat houden we lekker zo. In juli zal ik in m’n up 2 weken doorbrengen in Amerika. Een hele leuke vriendin gaat trouwen in Pebble Beach, Californië.

Hoe verliep de reis, en hoe lang duurde de reis?

Wij hebben ‘het moment accepteren zoals het komt’ als kunst verworven en daardoor verliep de reis altijd zoals het kwam. Soms uitdagend, maar dat hoort bij het leven. We proberen altijd zo min mogelijk kracht te geven aan vervelende dingen. Erover praten en aanpakken. No Drama Llama.

Het leukste is niet in woorden of beelden over te brengen. Dat gevoel van geen enkel besef van tijd en niets moet, maar alles mag is onbetaalbaar. In het hier en nu leven is wat we 27 uur per dag deden en nu gewoon lekker zijn blijven doen. Dat coconnetje komen we voorlopig nog even niet uit!

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Op MOMspiration.nl (onder het kopje The Flying Dutch Family) en blog.klm.nl (zoek Annette de Graaf) heb ik uitgebreid geschreven over alle 83 thuisjes waar we het afgelopen jaar de onze hebben mogen noemen.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link

Wauw, wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken Annette!

Zouden jullie een jaar op reis willen / kunnen met je gezin?

irma

 

13 Comments

  • Zo gaaf dat jullie dit doen, wij zijn een paar jaar geleden 7 maand aan het reizen geweest door Amerika en Canada. Geniet ervan

  • Ik zou het dolgraag willen om voor langere tijd gewoon de boel de boel te laten en lekker de wereld te gaan verkennen. Toch weerhoudt het mij om daadwerkelijk die stap te maken, misschien huiverig voor het onbekende, de onzekerheid. Ik denk het maar ik heb respect voor mensen die het wel gewoon doen. Het lijkt me een fantastische ervaring die je als mens enorm verrijkt.

  • Wauw, wat gaaf, al jullie reizen. Zelf wil ik graag naar Zuid-Amerika! Welk land vond je daar het mooist?

  • Wauw, wat gaaf en heerlijk om een jaar leven met het motto: we zien wel wat de dag brengt. Ik weet niet of ik het zou kunnen.

  • Wat een droomreis hebben ze gemaakt zeg! Ik zou het meteen doen, kan hier alleen maar van dromen. Leuk artikel!

  • Gaaf om te lezen! Het klinkt allemaal echt geweldig, ik hoop later dit ook zo te doen!

  • wauw, wat gaaf en vooral ook wat een lef om zo je droom te kunnen leven. Zeker met kinderen. Lijkt mij niet altijd makkelijk. Maar als ik jullie verhaal lees valt het bij jullie reuze mee. Heel tof. Ook voor de kinderen om zo meer van de wereld te kunnen zien.

Geef een reactie

CommentLuv badge