Mini advocaat cheesecakes

Volgend weekend is het gewoon alweer Pasen! Hebben jullie al plannen voor de paasdagen? Misschien wel een heerlijk paasontbijt, een lekkere lunch of een uitgebreid diner? Suzanne van aangekoekt.nl heeft een lekker recept gemaakt wat zeker zal gaan schitteren op de mooie aangeklede paastafel. En het leuke is dat ze dit recept wil delen op mijn blog!

Kijken jullie mee?

Suzanne | Hi allemaal! Pasen staat weer bijna voor de deur en toen Irma me vroeg of ik een gastblog wilde schrijven met een leuk paasrecept kon ik dat natuurlijk niet weerstaan. Wie ik dan ben? Ik ben Suzanne Cuomo en op mijn site aangekoekt.nl deel ik wekelijks verschillende lekkere recepten. Meestal zoete baksels zoals taart, cake en koekjes, maar ook af en toe een lekker recept voor het avondeten of handige party snacks.

Als je net zoveel van eten houdt als ik is het te leuk als iemand je vraagt om voor haar site een recept te maken, zodat weer een heel nieuw publiek kennis kan maken met één van je baksels. Deze keer ben ik dus aan de slag gegaan met een paasrecept en hij is goed gelukt, al zeg ik het zelf 😉

Vroeger was het bij ons traditie om met Pasen gezamenlijk te ontbijten/brunchen met het gezin. Inmiddels zijn alle kids het huis uit, maar zetten we deze traditie toch nog voort alleen nemen we nu allemaal wat lekkers mee, in plaats van dat mama al het werk moet doen hihi. Zelf associeer ik Pasen om de één of andere reden altijd met advocaat. Ik kan niet pinpointen waarom dat zo is, maar het leek me leuk om dit jaar daarom een paasrecept met advocaat te maken! Het zijn deze mini advocaat cheesecakes geworden, met een bodem van Bastogne koeken en afgemaakt met (jawel) een paaseitje! Met hun vrolijke gele kleur zijn ze een leuke toevoeging aan iedere paastafel. Door de zachte smaak zijn ze prima geschikt voor zowel de hardcore advocaat liefhebber als de toch-niet-zo-liefhebber.

Wat heb je nodig?
Dit recept is voor 8 mini cheesecakejes.

Voor de bodem
100 gram Bastogne koeken
30 gram roomboter

Voor de cheesecake
200 gram roomkaas
125 gram suiker
40 ml slagroom
4 eetlepels advocaat
2 eieren
4 paaseieren
2 theelepels maizena

Keukenspullen
Keukenmachine
Steelpannetje
Beslagkom
Spatel
Muffinvormpjes
Muffinbakvorm

Bewaaradvies
Bewaar de cheesecakes max. 3 dagen in een afgesloten bak in de koeling.

De bodem
Verwarm de oven voor op 140°C. Doe de Bastogne koeken in de keukenmachine en maal deze fijn. Smelt ondertussen de roomboter in het steelpannetje, maar let op dat deze niet gaat koken. Giet de gesmolten roomboter bij de koekkruimels en roer dit goed door.

Zet 8 muffinvormpjes in de bakvorm en schep in ieder vormpje wat van de koekkruimels. Druk dit met de achterkant van een lepel aan, zodat het goed stevig word. Je kunt de bodems zo dik maken als je zelf wil, maar zorg wel dat de hele bodem bedekt is. Zet deze vervolgens 10 minuten in de koelkast om uit te laten harden.

Paasrecept mini advocaat cheesecakes

De cheesecake
Doe de roomkaas in de beslagkom en roer deze even los met de spatel. Voeg de suiker, de advocaat en de slagroom toe en roer nogmaals door. Voeg de eieren toe en roer ook deze goed door de roomkaas tot ze volledig zijn opgenomen. Als laatste voeg je 2 theelepels maizena toe en schep je dit er luchtig doorheen. Blijf niet te lang roeren, als het mengsel glad is dan is het goed.

Haal de inmiddels hard geworden bodempjes uit de koelkast en giet in ieder vormpje wat van het beslag. Je kunt eventueel ook een juslepel gebruiken om het makkelijker te kunnen verdelen. Vul de vormpjes tot net iets onder de rand, in de oven komt de cheesecake nog wat omhoog en je wilt niet dat ze gaan overlopen.

Bak de cheesecakejes in 40 minuten gaar in het midden van de oven. Wanneer de baktijd voorbij is haal je ze niet direct uit de oven, maar zet je de oven uit en de ovendeur op een klein kiertje. Door de cheesecakjes gelijkmatig te laten afkoelen voorkom je dat ze bovenin gaan scheuren en kunnen ze nog even nagaren. Na ongeveer een uur kun je de cheesecake uit de oven halen en vervolgens moeten ze nog minimaal een uur in de koelkast om goed koud te worden.

Pak de paaseieren uit en snijd ze allemaal in de lengte door midden. Maak ieder cheesecakje af met een paaseitje in het midden en eet smakelijk!

Wil je meer van dit soort lekkere en makkelijke recepten? Neem dan een kijkje op mijn website of volg me op Instagram en Facebook om niks te missen!

Suzanne

Dit ziet er zeker heerlijke uit Suzanne, ik ga ze absoluut uitproberen voor het paasontbijt!
Als jullie deze leuke mini advocaat cheesecakes ook gaan maken deel dan zeker een foto, dat vinden we hartstikke leuk!

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Dat kan via deze link.

Hebben jullie al plannen voor Pasen?

irma

12 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge