Een nieuw bed voor Nina, hoe gaat het nu?

Een tijdje geleden heb ik al een artikel geschreven dat we op zoek waren naar een nieuw bed voor Nina. Ze sliep namelijk nog in een ledikant, en het werd toch echt wel tijd voor een ‘groot’ bed! Onze zoektocht ging van een meegroeibed, naar een peuterbed, naar een eenpersoonsbed. We waren er vrij snel achter dat we eigenlijk meteen maar voor een eenspersoonsbed zouden gaan. We vonden het jammer dat ze straks dan weer snel zou moeten wisselen van bed, en we gingen er eigenlijk van uit dat Nina niet veel moeite zou hebben met een eenpersoonsbed.

Tijdens onze zoektocht naar een nieuw bed voor Nina kreeg ik een berichtje van mijn nicht dat ze het bed van haar dochtertje weg zou doen en of ik hier belang bij had voor Nina. Dit bed is ooit gemaakt door mijn opa, dus dit vond ik echt wel super mooi! Het is een heel stevig bed, en de vormgeving doet ons echt denken aan mijn opa.

Schilderen

Harm Hendrik heeft het bed opgehaald, en ik heb het bed een mooie kleur grijs geschilderd. Ik heb Nina een aantal keer laten kijken tijdens het schilderen, en haar uitgelegd dat dit haar nieuwe bed zou worden. Op een gegeven moment ging ze zelf naar de gang waar ik bezig was om mij te vertellen dat dit haar nieuwe bed was. Goed teken!

Knuffels bed

Na een ochtendje spelen in Avontura in Dronten heeft Harm Hendrik het bed in elkaar gezet. Nina is de hele tijd op de kamer gebleven om te ‘helpen’. Toen het bed in elkaar stond en we het op het plekje van haar ledikant hadden neergezet moesten meteen alle knuffels op het nieuwe bed. Ze ging op haar bed zitten, voetjes onder haar nieuwe deken (deze hebben we gekocht bij Action) en had hele verhalen in haar eigen taaltje. Wij zagen dus helemaal geen problemen om haar ‘s avonds op haar nieuwe bed te laten slapen! Voor de zekerheid lieten we haar ledikantje nog wel even staan.

Dekbed

Ritme

De eerste avond hielden gewoon hetzelfde ritme aan zoals elke avond. Omkleden, tandjes poetsen, boekje lezen, bidden, nog even kletsen, slaap lekker – trusten – tot morgen, licht uit en deur dicht. Maar zodra mijn man de deur dicht deed stond ze alweer naast hem. Nina vond het toch wel een beetje spannend! Mijn man beloofde dat hij naast haar kamer zou blijven totdat ze zou slapen. Af en toe riep ze papa nog even maar ze bleef in bed liggen, en sliep eigenlijk vrij snel! De tweede dag met het middag slaapje ging ze gewoon in bed liggen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Een nieuw bed? Het was gewoon Nina haar bed! Ook ‘s avonds bleef ze heerlijk liggen en ging vrij snel slapen. Dit ging dus hartstikke goed!

Babyfoon

Totdat ze er na een paar weken achter kwam dat ze er gemakkelijk uit kon stappen en alles op haar kamer rustig kon gaan bekijken. Het speelgoed werd dus opgezocht, de kasten leeggehaald en al haar kleertjes ging ze eens even rustig bekijken terwijl ze eigenlijk een middag slaapje zou moeten doen. Op dat moment hebben we een babyfoon met camera aangeschaft, zo kan ik haar af en toen in de gaten houden. We hebben dus absoluut geen klagen, de overstap van een ledikant naar een nieuw bed ging hartstikke goed! Een avondje wennen is natuurlijk niet vreemd, maar ze slaapt verder hartstikke goed! Nu het nieuwe bed staat kunnen we natuurlijk aan de slag met de rest van haar kamertje. De babyspulletjes kunnen nu echt weg, en het mag een stoere peuter/kleuterkamer gaan worden! Nog even een paar avondjes op Pinterest doorbrengen, en dan lekker aan de slag. Natuurlijk krijgen jullie het resultaat ook te zien!

Hoe ging de stap van ledikant naar groter bed bij jullie kinderen?

irma

 

 

Dit artikel bevat affiliate links.

1 Comment

  • Wat fijn dat de overstap goed ging! Wij hadden inderdaad ook het ledikantje nog even staan, zodat Max zelf kon kiezen. En het vervolgde ook in vele speelpartijen, haha.

Geef een reactie

CommentLuv badge