Avontura Dronten, speelparadijs of krijspaleis?

Het is niet het favoriete uitje van de meeste ouders, en ik moet bekennen ik zag er ook best tegen op. Gillende kinderen, kibbelende ouders, koude koffie en barstende hoofdpijn. Een speelparadijs of krijspaleis? Het is maar hoe je het noemen wilt… Wat ik echt van dit speelparadijs / krijspaleis Avontura in Dronten vind lees je in dit artikel.

De eerste week van dit nieuwe jaar was het zover. Mijn man was een paar dagen vrij en kwam met het idee om samen met ons dochtertje Nina (20 maanden) naar Avontura in Dronten te gaan. Zucht. Heel eerlijk… liever niet! Ik dacht het nog een paar jaar uit te stellen aangezien Nina ‘nog maar’ 20 maanden is. Maar op de foto’s van Avontura op de diverse social media kanalen was al te zien dat het ook echt voor de kleinere kinderen was. Dus hup de auto in, en naar Dronten!

En viel me dat even mee! Wat was het schoon en netjes! Prachtige loungesets voor de ouders in het midden van de zaal en daaromheen leuke kleurrijke speeltoestellen voor de kinderen. Een peuterplein voor de kleintjes, een plein met ‘alleen maar’ blokken, en verschillende toestellen voor de oudere kinderen (t/m 12 jaar). Er zijn diverse kinderboxen en kinderstoelen die gebruikt kunnen worden, hartstikke handig met kleinere kinderen.

Als je echt niet tegen drukte kan, is het misschien verstandig om op dagen te gaan dat het lekker rustig is. Wij waren nu in de kerstvakantie en dan is het natuurlijk logisch dat het drukker dan ‘normaal’ is. Ga je op een doordeweekse dag, en meteen om 09:00 uur heb je waarschijnlijk het speelparadijs voor je alleen. Wij waren meteen met openingstijd al binnen, dus het was nog lekker rustig, maar tegen 11:00 uur werd het toch echt wel drukker. Toen zagen we ook dat Nina het minder leuk begon te vinden, door alle kinderen en drukte. Wij gaan zeker nog eens terug op een doordeweekse dag!

Nina heeft zich heerlijk vermaakt, en wij dus ook! Vooral de ballenbak was favoriet, en nu nog steeds roept ze de hele dag ‘bal’. Ook voor de kleintjes is speelparadijs Avontura Dronten dus een groot succes!

De prijzen van de consumpties zijn aan de dure kant, maar daarin tegen betaal je entree alleen voor de kinderen.

Entree
Kinderen van 1 en ouder € 7,75
Volwassenen en baby’s van 0 jaar gratis

Wat vinden jullie? Gaan jullie graag naar een speelparadijs / krijsparadijs? 

5 Comments

  • Ben er past nog geweest. Ik ga er niet graag naar toe, maar mijn kids wel dus af en toe ..dan moet het maar. Liefst vermijd ik schoolvakanties en ga dan liever op een studiedag ofzo.

  • Leuk artikel! Als wij naar een ballenbak gaan we hier vaak in de stad, maar ben erg benieuwd naar Dronten!

  • Wij zijn een paar keer geweest, en ik heb er over na zitten denken om in de vakantie te gaan, maar het idee van drukte hield me tegen. Ik heb een ideaalbeeld in mijn hoofd… als ze iets ouder zijn en zelf kunnen spelen (nu moet ik nog altijd mee om te helpen klimmen) ga ik daar eens een dag bivakkeren met laptop om te werken terwijl de jongens zich uitleven. Ben benieuwd of dat ooit uitkomt 😉

  • Ik vind het erg leuk om mijn zoontje te brengen. Hij geniet enorm met ons. We vinden het alleen niet altijd leuk dat we dan als juf en meester worden gezien en de rest vd kids ons ook zien als attractie terwijl hun ouders rustig aan hun kopje koffie zitten haha.
    MimiRose onlangs geplaatst…Theekransje in het gangpadMy Profile

  • Het ziet er uit zoals andere speelparadijzen. Dus zal het er vast ook hetzelfde aan toe gaan. Als ik ga, vermijd ik altijd het weekend en de vakantie. Dan is het lekker rustig. Maar nu ik zwanger ben van de tweede, ga ik niet meer alleen met mijn zoontje. Hij is pas 2, maar wil overal in. En dat wordt te zwaar voor me.
    Sheila onlangs geplaatst…Geen kinderwens? Daar is niets mis mee!My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge