Groene thee op de muur

In 2013 hebben we het huis waar we nu in wonen gekocht. Buiten het dorp, een mooie ruime arbeiderswoning met veel grond om het huis. We hebben samen met de familie flink geklust, en al snel kwam er een eind in zicht. Ook al het schilderwerk is opnieuw gedaan, zo ook in de woonkamer. Alle muren hebben we ‘gewoon’ wit geschilderd. Toen we een tijdje in die huis woonden begon het toch aan me te knagen. Wit past niet bij ons. Het past niet bij wie we zijn, het past niet bij het huis en niet bij ons interieur. Stoer, landelijk en industrieel.

Jullie volgen mij misschien wel op social media, of hebben vorige week de ‘mijn week in foto’s‘ al gezien dat we naar de Gamma zijn geweest om verf. In dit artikel heb ik wat meer foto’s en uitleg!

Schilderen

De uitstraling van de woonkamer vond ik te strak met deze witte muur. De meubels en decoraties waren wel stoer en industrieel maar kwamen niet tot zijn recht.

Schilderen

November 2016 besloten we dat we toch echt de muur gingen schilderen. Maar voor ons kwamen de drukke dagen weer aan, onder andere sinterklaas en kerst. Ook Harm Hendrik had het natuurlijk in deze periode erg druk in de winkel. Toen hij in januari een mini-vakantie had zijn we naar de Gamma gereden om verf te kopen. Tja daar sta je dan… alleen. Harm Hendrik was natuurlijk allang doorgelopen. Hij had al snel genoeg gezien dat er veel te veel kleuren groen waren…

Schilderen

Gelukkig had ik precies in mijn hoofd wat voor kleur groen het moest worden dus na een paar minuten twijfelen liep ik met het kaartje ‘Groene thee’ naar de balie. De verf werd klaar gemaakt en al snel konden we weer richting huis. Mijn ouders hadden aangeboden om de muur voor ons te schilderen, erg lief! Zo kon ikzelf op Nina letten en Harm Hendrik gewoon aan het werk.

En dit is het resultaat geworden! Een groene muur…. eigenlijk kijk ik er helemaal niet gek tegenaan. Een stoere uitstraling, echt wat ik voor ogen had. Deze kleur past veel beter bij ons, het interieur en het huis.

Nu gaan we nog op zoek naar een nieuwe (zwarte of houten) klok, deze staat nu niet meer zo mooi helaas.

Wij zijn er erg blij mij en kunnen ons eigenlijk de witte muur al niet meer herinneren. We ‘zien’ de verandering al niet meer in de woonkamer, dus de kleur is zeker goed!

Hebben jullie een gekleurde muur in de woonkamer?

11 Comments

 • Mijn zus en ik hebben 2 weken geleden de woonkamer geschilderd. Net wat je zegt, je kunt je het witte al niet meer herinneren. Ik ben ook erg blij met mn gekleurde muren. Shell sand grey zit er bij mij op. Mijn schouw een tint donkerder.

 • Wat een gave muur is het geworden! Ik ben het met je eens, het ziet er heel stoer uit. Vind jij die namen van die kleuren ook altijd zo gek? 😉 Ik moet zeggen dat ik het wel altijd een beetje benauwd krijg voor die muur met kleuren, want wat nou als ik nét de verkeerde kies? 😉
  Wij hadden altijd een donkerrode muur (Toscane, volgens de Gamma). Helaas hebben we die over moeten schilderen voor de verkoop, dus wij zitten nu ook met die veel te witte muren. Nog vijf maanden 😉
  Linda onlangs geplaatst…Shoplog: Stoere kleding voor jongens in de winter-saleMy Profile

 • Hé, wat een mooie kleur! Wij wonen in een huurappartement en hebben daarom alle muren wit gelaten, maar eigenlijk stoort het ons niet. Mochten we later een eigen huisje hebben, dan gaan we wel verven.
  Vanessa onlangs geplaatst…Opgemaakte producten januari 2017My Profile

 • Hey, geweldige kleur! Net via MP een oude tafel en houten stoeltjes gekocht. Dus eerst heel veel schuurwerk…. Blad van de tafel wordt, kan niet missen, groene thee kleur. Dacht eerst aan olijfgroen maar deze kleur is wat zachter.
  Mijn muren zijn ook nog wit, dus wie weet….
  Thanks!!!

Geef een reactie

CommentLuv badge