Mijn maand in foto’s #10

Vandaag laat ik jullie weer mijn maand in foto’s zien. Iedere laatste dag van de maand komt er een overzichtje met foto’s online, en het is alweer 31 oktober! Een maand die weer voorbij is gevlogen. Het was deze maand echt herfst, we gingen nieuwe periode’s in en we gingen gezellig naar Avontura! Natuurlijk heb ik ook deze maand weer foto’s gemaakt om jullie te laten zien wat ik allemaal gedaan en meegemaakt heb.

Kijken jullie mee?

Keuken

Ik startte de maand met een flinke poetsbeurt in de keuken. Ook de ramen konden van binnen en buiten wel een sopje gebruiken.

Pasta

En ondertussen maakte ik alvast een heerlijke pasta voor ‘s avonds met veel groentes!

Dierendag

Hiep hiep hoera, Toby en Simba zijn jarig op dierendag!

sint kijken

Nina wou even ‘piet kijken’, dus we hebben de filmpjes van vorig jaar van Stichting Intocht Sinterklaas Urk even opgezocht!

Muurdecoratie

Het werd ook tijd om mijn verjaardagscadeau op te hangen! Een mooi groot canvas van Mo-Ca.

Ijsje

‘s Avonds had mijn broertje een foto van een ijsje gedeeld in zijn InstaStories, waar ik natuurlijk op reageerde. Zo lief dat hij er één kwam brengen!

Nina en opa

Als mijn vader wat op zijn telefoon of tablet wil bekijken is Nina er als de kippen bij: ‘ffies kijken’?

Hanos

Harm Hendrik moest voor de winkel even naar de Hanos om wat spullen in te kopen, en Nina ging even gezellig mee! Deze foto maakte hij voor mijn broertje die het vervoer doet van deze kreeften en krabben.

Insect

Op zondagmorgen 8 oktober zat dit beest in ons bad! Weet iemand wat dit voor insect is?

bos

bos

bos

Het was echt een heerlijke herfstdag deze zondag. ‘s Morgens zijn we lekker naar het bos gegaan om even te wandelen, heerlijk met dat zonnetje!

Boodschappen

Het was eindelijk zover, de glasvezel zou worden aangesloten! Dat betekende wel dat deze mensen bij ons in de kelderkast moesten zijn, dus had ik een goede reden om alles maar eens eens even goed uit te zoeken en te controleren op de datums etc.

Jumbo

Op donderdag moest oma nog even snel groente halen, dus racen we met een karretje door de Jumbo en sturen we de foto even naar papa om hem te plagen!

Schilderen Schilderen

‘s Middags start ik met het schilderen van het nieuwe bed voor Nina! Zij krijgt het bed wat ooit nog eens gemaakt is door mijn opa en ik schilder het donkergrijs.

Slapen

Ondertussen is de schilder druk bezig om onze kozijnen boven goed te schilderen en hij moest ook nog even op Nina haar kamer zijn. Het middagdutje gebeurde dus even op de bank. Nina vond dat natuurlijk hartstikke interessant… voor 10 minuten.

Schapenvacht

Voor deze heerlijke herfst/winterperiode heb ik het schapenvacht weer opgezocht om op de poef te leggen. Nina vond het een beter idee om er onder te kruipen…

haag

Via de website Tuincentrum.nl hebben wij deze mooie haag besteld. We hebben de boompjes meteen gepland, en zo hebben we een mooie afscheiding tussen de tuin en de speelplek van Nina. In dit artikel kun je er nog wat meer over lezen.

peuterspeelzaal

Ooooo wat spannend! We kregen de uitnodiging via de post dat Nina naar de peuterspeelzaal mag! Als jullie dit lezen heeft ze haar eerste ochtendje daar, maar ik laat jullie aanstaande vrijdag in een artikel weten hoe het allemaal gegaan is!

carpaccio

Op zondagavond hadden we heerlijke carpaccio, gewoon van de Spar, en die is echt super lekker!

ontbijt

Deze maand heb ik ook een nieuw favoriet ontbijtje ontdekt. Vanille kwark met banaan en chocolade bolletjes, heerlijk!

roos

Via een goed doel had ik een bos rozen gekocht, mooie witte! Ik kan daar zo van genieten…

Vegen

Op maandag 16 oktober was het heel erg mooi weer! Ik maakte onder de overkapping blad vrij en haalde nog wat onkruid weg. Natuurlijk kwam Nina me even gezellig helpen.

Ook kwam vandaag het artikel online over deze heerlijke Tony’s Chocolonely.

Bureau

Op dinsdag moesten we even langs het CB voor een controle, gelukkig was alles goed!

plant

Zaterdag 21 oktober nam HH deze mooie bloemetjes voor naast de voordeur mee. Dat is nog eens vrolijk binnenkomen!

Koe

‘s Middags gingen we naar de verjaardag van mijn schoonzusje. Zij wonen op een boerderij en daar waren ook veel pasgeboren kalfjes, kijk eens wat lief!

Trekker

Nina vond de trekker toch echt het meest interessant…

HHB

Zondagavond was het zo ver, de finale van Heel Holland Bakt. Gelukkig heeft mijn favoriet Hans gewonnen!

Landleven Anja

Landleven Pieter

In het november nummer van Landleven stonden zes pagina’s over het huis van mijn ouders en het bedrijf van mijn moeder. Maar ook zes pagina’s over het bedrijf van mijn vader. Jullie kunnen het vast wel voorstellen maar ik ben super trots!

Nina en Toby

Mijn moeder had afgelopen maand een mooie groene poncho gebreid voor Nina. Maar bij iedere poging dat ik deed om deze aan te trekken bij Nina had zij hem in hetzelfde tempo weer uit… Ze vond het helemaal niets… Maandag 23 oktober had ik het eindelijk voor elkaar dat ze de poncho aanhield! En hij staat zo leuk…

Avontura

Avontura

In de herfstvakantie had Harm Hendrik lekker een dagje vrij. Eerst naar de Action om een mooi dekbedovertrek voor Nina haar nieuwe bed te scoren en daarna door naar Avontura in Dronten. Wat had ze veel plezier, en wat was ze moe na de tijd… een groot succes dus!

Nieuw bed

‘s Middags heeft HH het nieuwe bed voor Nina in elkaar gezet, ze ging er meteen op zitten en al haar knuffeltjes moesten mee! Ik ga een artikel schrijven over hoe we dit allemaal aangepakt hebben en hoe het gegaan is.

BIOBUDDI

27 oktober kwam het artikel online over deze leuke Biobuddi bouwstenen!

Vietamientjes

Vietamientjes

Ik had weer wat fruit wat echt op moest, dus maakte ik weer een lekkere smoothie! Ook Nina nam heerlijk wat vitamientjes.

Tent

En als het geen weer is om buiten in de tent te spelen…. dan zetten we hem gewoon in de woonkamer! Ook Toby kwam er gezellig in zitten.

Hoe was jullie maand oktober?

irma

4 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge