Mijn Videoland top 5 van dit moment!

De maand december is (voor mij) de maand dat ik wat meer tijd vrij maak om een film of serie te gaan bekijken. Als de kerstkaarten zijn geschreven, het kerstdiner helemaal is uitgestippeld en mijn kerstoutfit klaar hangt, vind ik het heerlijk om lekker gewoon helemaal niets te doen en een film of serie aan te zetten. Sinds kort hebben wij een abonnement bij Videoland dus hebben we een iets breder aanbod dan alleen Netflix. Videoland staat natuurlijk bekend om de Nederlandse films en serie’s dus vandaag wil ik jullie mijn top 5 Nederlandse serie’s van dit moment laten zien.

Kijken jullie mee?

Zwarte Tulp

Zwarte Tulp heb ik samen met mijn man bekeken, hij is niet van de Nederlandse films en series maar deze serie hebben we toch heel snel helemaal af gekeken! Zwarte Tulp is een spannende dramaserie met een vleugje van het bovennatuurlijke. De familie Vonk en familie Kester zijn allebei al jaren succesvol in de tulpenbollen sector. Door een ongeluk van vijftien jaar eerder waarbij de broer en schoonzus van Henk Kester waren overleden, zijn de twee families vijanden geworden. Wanneer de familie Vonk claimt de zwarte tulp te hebben wordt de strijd alleen maar erger.

Nieuwe buren

Ook deze serie heb ik samen met mijn man bekeken. En de drie seizoenen van deze serie hebben we heel snel bekeken. Het gelukkige koppel Eva en Peter verhuist naar een nieuwe woning buiten de stad. Hun eerste kind is onderweg, en hun geluk kan niet op. Maar dan slaat het noodlot toe; Eva verliest hun kind en het stel dreigt is kapot van verdriet. In de Zonnewijk ontdekken ze de ware betekenis van het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend’. De buren van Eva en Peter helpen hun waar ze kunnen, maar dit gaat niet altijd even goed… Het warme bad waar ze in kwamen loopt uit in een koude douche, met alle gevolgen van dien.

De 12 van Oldenheim

Deze serie heb ik op televisie gevolgd, maar is ook te zien op Videoland, een aanrader om te kijken! De zestienjarige Nine is tijdens een zomerse nacht verdwenen. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Helaas is er na een grootse zoekactie geen resultaat. Kort na deze verdwijning van Nine verdwijnt er een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn? En daar blijft het niet bij… In de weken daarop gaan nog een aantal mensen uit de dorpsgemeenschap in rook op, steeds op onverklaarbare wijze, zonder getuigen en van het ene op het andere moment.

Familie Kruys

Familie Kruys is ook een serie die ik samen met mijn man heb gekeken. Familie Kruys gaat over de band tussen Bette en haar broer Kirk en over alles dat zij samen meemaken met de rest van hun familie. Bette is 46 jaar en alleen, ze doet de styling van vrouwen als Wendy van Dijk en Daphne Deckers. Bette werkt heel veel om dat lege huis maar te vermijden, totdat ze verliefd wordt op haar aannemer Johan. Een man die in niets lijkt op de man van haar dromen. Als de vader van Bette en Kirk op een dag thuiskomt met de Roemeense internetbruid Ruxandra gaan alle alarmbellen af. Zij hebben grote moeite met de keuze van hun vader en vertrouwen haar motieven niet. Daar komt nog bij dat Ruxandra bijna twintig jaar jonger is dan Bette en nog erger, ook bijna twintig kilo slanker.

Soof

Soof is bezig met het openen van ‘De Kooksoof’, een restaurant gerund door haar, samen met Joy, moeder Hansje en Gerrit. Tijdens deze verbouwing komt Kasper weer bij Soof wonen, omdat zijn eigen ‘huis’ onbewoonbaar wordt verklaard. De kinderen zijn blij met de komst van hun vader en Soof vindt het eigenlijk ook wel handig. Vooral als ze besluiten om de zolder te verbouwen en Kasper zich hiermee bezig gaat houden. Maar het is natuurlijk niet handig dat er een grote verbouwing plaatsvind terwijl er een restaurant geopend gaat worden… Het is een grote familie, met veel gebeurtenissen, spanningen en sensatie. Een echte aanrader op Videoland dus!

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie kunnen geven voor de komende feestdagen. Genoeg vrije tijd om heerlijk op de bank te kruipen met een (Nederlandse) serie op Videoland!

Wat is jullie favoriet op Videoland?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge