De kerstboom van… jullie!

Zoveel mensen, zoveel smaken… zoveel kerstbomen! Het leek mij een leuk idee om eens niet een kijkje bij iemand thuis te nemen, maar om eens elkaars kerstbomen te bekijken! Jullie reageerden massaal op mijn vraag op Instagram en ik heb een aantal bomen van jullie geplaatst.

Kijken jullie mee?

Willeke

Kerstboom

Ik ben Willeke van Slooten en wij wonen in Tollebeek. Ieder jaar hebben wij een echte kerstboom, dat kan ook niet anders als je man hovenier is natuurlijk! We hebben nu al een aantal jaar een Nordmann, dit zijn ideale kerstbomen die heel weinig uitvallen. De decoratie die we in onze boom hebben zijn het meest lichtblauw van kleur. Dit jaar heb ik nieuwe slingers, ronde balletjes, gekocht bij Mijn Hus.

Ilse

Kerstboom

Hoi, ik ben Ilse en ik ben 32 jaar. Heerlijk dat de kersttijd er weer aankomt. Het huis is versierd met kaarsjes, lichtjes en andere decoratie. Wij hebben nooit een echte kerstboom, want daar ben ik allergisch voor. Hier dus plaats voor een neppe kerstboom. Omdat wij niet zo heel groot wonen heb ik gekozen voor twee kleintjes. Deze boompjes zag ik vorig jaar bij de Ikea. Ze staan in de vensterbank, voor de grond vind ik ze te klein en vallen ze niet op. Lichtjes erin en weer een stukje gezelligheid in huis, zonder een overvol en onrustig huis.

Elize

Kerstboom

Mijn naam is Elize Mooren, ik ben de trotse moeder van Sam (2) en bonusmoeder van Lotte (10) en Lieve (7). Ik ben getrouwd met Hans en we wonen in een klein dorpje op de Veluwe! Wij zetten elk jaar een echte kerstboom in huis. Zonder ballen want dat vind ik niet zo mooi. De kerstboom hangt dus vol met houten hartjes, boompjes, sterretjes en andere prullaria. De boom zet ik gelijk na Sinterklaas neer zodat we er zolang mogelijk van kunnen genieten! Na oud & nieuw gaat hij ook weer meteen de deur uit want dan zijn we weer toe aan de grote schoonmaak omdat de meeste naalden dan wel uitvallen. Het is heel verschillend waar ik de boom koop. Soms bij een vriendinnetje haar vader, heeft een bomenhandel, een andere jaar in het dorp of een Kika-boom voor het goede doel.

Sanne

Kerstboom Sanne

Mijn naam is Sanne en ik woon op Schiermonnikoog. Ik ben 26 en ik woon sinds 2 jaar samen met mijn vriend en mijn 2 katten. Mijn verzameling kerstspullen stelt dus nog niet zoveel voor. Ik heb het kerst virus van mijn moeder geërfd en stiekem vind ik dat niet zo erg. Het is gewoon heel erg gezellig ! Ik vind een echte boom het allermooist. Zo groot en vol mogelijk. Omdat ik op een eiland woon zijn de verkooppunten zeer beperkt. Maar de plaatselijke supermarkt verkoopt hele mooie bomen. Zodra ze er zijn, dan staat er dus ook per direct een boom in huis. Naar mijn mening kan het niet vroeg genoeg, ik ben dus ook altijd zeer ongeduldig. Waar de boom staat? In de woonkamer. Maar de exacte plek veranderd tot nu toe elk jaar.

Geke

Kerstboom

Ik ben Geke , getrouwd met mijn prins op witte paard. We hebben twee jongens van 4 en bijna 2. Naast juf zijn heb ik een blog samen met mn zusje op vanzussies. Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om een grote kerstboom te kopen… Vroeger net voor mijn verjaardag moesten we de kerstboom opzetten, en mijn moeder had een kerstboom die mega groot was in mijn ogen. Waarvan je de takken eerst op kleur moest leggen. Daarna moest je ze uitvouwen en dan kon je de boom in elkaar zetten. Dan moest hij nog versierd worden met heel veel versiering! Ja daar waren we dan wel een middagje mee bezig.. dus je begrijpt al.. ik wilde geen grote boom. Eigenlijk het liefst helemaal geen boom.Vorig jaar wilde onze kleuter graag een boom en tja.. voor mijn kinderen doe ik alles. Dus ik kocht (dacht ik) een kleine boom bij Action. Thuis gekomen bleek het een flink ding te zijn. Dus met een beetje versiering en een paar PLASTIC ballen.. want de eerste glazen ballen sneuvelden al snel. Dit jaar vroeg onze kleuter weer naar de boom. Ik vind het achteraf wel erg gezellig staan. Dus nu staat hij er weer, helaas zijn al 2 takken kapot. De lichtjes die er in zitten zijn ook van Action maar die zijn wel top! Volgend jaar gaan we voor een mooie “neppe boom” en echte glazen ballen. Ik vind dat wel mooier staan.  En dan ga ik toch mijn ouders achterna… iets wat ik nooit verwacht had!

Marion

Kerstboom

Ik ben Marion Bathoorn. Deze boom staat bij ons in de woonkamer en heb ik zelf gemaakt omdat ik eens een keer totaal wat anders wou!

Janine

Kerstboom

Mijn naam is Janine Smit en ik ben 25 jaar. Op dit moment doe ik een opleiding tot verpleegkundige. Ik ben dol op kerst en kijk hier ook al het hele jaar naar uit. Ik zet mijn kerstboom het liefste ook al in november op, maar ik hou mijzelf in en zet hem daadwerkelijk 1 december neer, zodat ik er echt een maand van kan gaan genieten. Toen ik samen ging wonen en dus uit huis ging kreeg ik de kerstboom van mijn ouders mee, maar ondanks al de mooie herinneringen hieraan, was ik er niet heel blij mee. Ik vond hem te klein en heb hem daarom weggegeven. Ik kocht zelf een grotere bij Action (met de lichtjes er al in! Echt ideaal).  Ook van mijn ouders kreeg ik veel kerstballen, deze heb ik allemaal wit gespoten en deze hangen dus ook nog steeds in mijn boom. In de jaren dat ik op mijzelf woon heb ik al veel meer kerstballen (en overige kerstversiering) verzameld. De boom blijft wel altijd in de kleuren wit, mintgroen met een klein beetje goud.  Wij kunnen nu in ieder geval weer gaan genieten van de kerstsfeer in huis. En uit gaan kijken naar de mooie dagen die nog komen gaan dit jaar. Voor iedereen alvast hele fijne feestdagen! 

Maaike

Kerstboom

Ik ben Maaike, 36 jaar, moeder van 2 geweldige zoons van 4 en 2 en getrouwd met de liefste. Ik blog op maaikeschrijftop over het leven bij ons thuis. Dit varieert tussen verhalen over opvoeding, leuke uitjes, persoonlijke verhalen en leuke producten als wasbare luiers of kinderboeken. Onze kerstboom is een Nordman spar, een echte kerstboom dus van 150cm hoog. Dit jaar zonder kluit. Qua versiering hebben we er heel erg veel kleine lampjes in. Verder zilveren, zachtroze en blauwe ballen zowel glanzend als mat. Er zitten ook wat dennenappels in en een aantal ballen die mijn zoons hebben uitgezocht (zoek de auto’s, treinen en vogel). Ik vind het zelf een mooie rustige boom geworden.
Natuurlijk mogen jullie ook even spieken bij ons in de woonkamer, wij hebben momenteel ook een (echte) kerstboom staan! Ik heb er een artikel over geschreven en kunnen jullie hier lezen.

Hebben jullie een kerstboom staan?

irma
Uitgelichte afbeelding: Unsplash

Geef een reactie

CommentLuv badge