Frambozen Roomgebakjes voor de Kerstdagen

Nog een paar dagen en dan is het Kerst! Weten jullie al wat er precies op het menu staat deze dagen? Als je nog op zoek bent naar een lekker gebakje voor bij de koffie of als nagerecht dan ben je hier goed! Alide van Koek Ur In heeft namelijk een lekker recept uitgewerkt wat ze graag met jullie wil delen!

Kijken jullie mee?

Alide | Hoi! Mijn naam is Alide en ik ben een nichtje van Irma. Ik woon en werk op Urk en in mijn vrije tijd bak ik graag! Ik heb een klein taartenbedrijfje genaamd Koek Ur In, je kunt mij vinden op mijn Facebookpagina. Irma vroeg me of ik een blog voor jullie wilde schrijven en het leek me hartstikke leuk om jullie een recept voor de kerstdagen mee te geven. Deze Frambozen Roomgebakjes zijn heerlijk als nagerecht voor je kerstdiner of gewoon lekker bij de koffie of chocolademelk. En ook nog eens helemaal niet zo moeilijk te maken! Ik heb stap-voor-stap foto’s voor jullie gemaakt, dus dan moet het volgens mij helemaal goed komen!

Frambozen Roomgebakjes voor Kerst
voor 10 stuks

Wat heb je nodig?
Twee ronde koekstekers (drinkglazen zijn ook prima) met een diameter van 8 en 7 centimeter.
Bakkwast
Spuitzak

Frambozen Roomgebakjes

Ingrediënten

Roomboter bladerdeeg
Ei
Roompoeder
Kristalsuiker
Slagroom
Frambozen (of ander rood fruit)

Werkwijze

Stap 1

Frambozen Roomgebakjes

 • Laat het bladerdeeg ontdooien.
 • Maak de gele room klaar: weeg 35 gram poeder en 100 gram water af. Klop dit met een garde tot een luchtige room.
 • Klop met een garde het ei los in een schaaltje.
 • Steek uit iedere plak deeg een rondje met de grootste steker. De rest van het deeg leg je aan de kant, dat gebruiken we later nog.
 • Druk met de kleinste steker een cirkel in het deeg, maar druk niet helemaal door tot de bodem.

Stap 2

Frambozen Roomgebakjes

 • Bestrijk met de bakkwast de plakjes met ei.
 • Prik in de binnenste cirkel gaatjes met een vork, dit zorgt ervoor dat het deeg niet omhoog komt in de oven.
 • Schep een kleine lepel room op de binnenste cirkel en smeer het voorzichtig uit. Zorg ervoor dat je op de binnenste cirkel blijft.
 • Strooi op de lege rand wat kristalsuiker.
 • Bak de bladerdeegbakjes gaar op 225 graden in 10 tot 12 minuten. Terwijl de bakjes in de oven staan, heb jij tijd om je keuken op te ruimen en aan de slag te gaan met de vulling.
 • Klop 100 gram slagroom stijf en meng de overgebleven gele room hier doorheen. Ik gebruik zelf geen suiker bij het kloppen van de slagroom, omdat ik het samen met de gele room zoet genoeg vind, maar je bent natuurlijk vrij om wel wat suiker toe te voegen als je dat wilt. Schep de room in een spuitzak.

Stap 3

Frambozen Roomgebakjes

 • Als de bladerdeegbakjes uit de oven komen, lijkt de binnenkant ook opgeblazen, maar dat zakt wel weer in bij het afkoelen.
 • Zodra de bakjes zijn afgekoeld, spuit je de room erin.

Frambozen Roomgebakjes

 • Maak de gebakjes af met frambozen of ander rood fruit.

Frambozen Roomgebakjes

 • Van het over gebleven deeg kun je heerlijke kaneelkoekjes maken: meng wat kristalsuiker met kaneel, bestrijk het deeg met ei en strooi hier de kaneelsuiker overheen. Bak af op 225 graden in 9 tot 10 minuten.

Dat was het! Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat jullie straks kunnen genieten van deze bijzondere zelfgemaakte Frambozen Roomgebakjes. Ze zijn trouwens het lekkerst op de dag dat je ze gemaakt hebt. Succes!

Groetjes, Alide

Mmm… ze zien er echt heerlijk uit Alide!

Gaan jullie zelf iets bakken voor de Kerstdagen?

irma

1 Comment

 • Oh heerlijk, dit soort gebakjes. Vooral zomers, en dan zou ik de frambozen vervangen voor aardbeien, daar ben ik dol op. Ik weet nog niet zeker of ik ga bakken.

Geef een reactie

CommentLuv badge