Landleven Winter 2017

Landleven… ik hou d’r van! Heerlijk buitenleven, vrijheid, heerlijk eten en veel dieren. Over de Landleven evenementen heb ik al eens eerder geschreven zoals Landleven Winter 2016 en Beleef Landleven 2017. Op 16 en 17 december a.s. vindt Landleven Winter in het Nederlands Openluchtmuseum plaats. Voor ons dit jaar heel speciaal want mijn ouders staan hier dit jaar allebei met hun bedrijf BijdeDijk en ROOKmetSMAAK op zaterdag 16 december!

2e NK haardhoutstapelen
Voor de tweede keer wordt om de titel ‘Beste stapelaar van Nederland’ gestreden tijdens het NK haardhoutstapelen. Het is een open NK, dat wil zeggen dat iedereen die wil mee mag doen. Individueel of in groepsverband, mannen en vrouwen. De beste stapelaar van Nederland is degene die zo mooi, slim en snel mogelijk het gekloofde hout stapelt.

Landleven Winter

Overleven in de natuur en boomslepen met Ardenner trekpaarden
Het programma van Landleven Winter is heel veelzijdig, een dagje uit voor jong en oud! Maak bijvoorbeeld kennis met de laatste professionele houtsleper van Nederland Eddy van Wiefferen. Hij manoeuvreert als geen ander zijn imposante Ardenner trekpaarden Mik en Napoleon tussen de bomen en stobben door om het hout naar de weg te slepen. Leer verder alles van Siegurd over overleven in de winterse natuur. Hij leerde al op jonge leeftijd om creatief om te gaan met wat de natuur ons biedt en die kennis geeft hij graag door. Ook zijn er diverse workshops en demonstraties, en er zijn zelfs schattige mini-zeboes, oftewel mini koeien, te bewonderen!

Landleven Winter

Het museum ademt de sfeer uit van besneeuwde bospaden, een bevroren landschap en de warmte van het houtvuur. Er kan genoten worden van het sfeervol verlichte park, geproefd worden van de heerlijkste winterkost en geluisterd naar bijzondere koren en het geluid van de advent. Tegelijkertijd worden er broodjes gebakken boven het vuur, wordt er sleetje gereden bij de molen en gezwierd op de ijsbaan. Schaatsen hoeven niet meegenomen worden, deze liggen gratis klaar!

Er is nog meer te doen…

•    Demonstratie Rook met Smaak (alleen op zaterdag aanwezig)
•    Er klinkt muziek van de fanfare
•    Kom luisteren naar koor Noir
•    Maak een verlichte boerderijen-wandeling wanneer het donker wordt
•    Sleetje rijden van de heuvel af bij de molen
•    Er is natuurlijk veel te proeven in de verschillende stands en in de boerderijen
•    Kom broodjes bakken boven een vuurtje
•    Leer smeden in de smederij

Aanstaande zaterdag ben ik dus samen met mijn ouders aanwezig, zie ik jullie daar? Alle activiteiten en het programma kun je vinden op de website van Landleven Winter.

Gaan jullie dit jaar naar Landleven Winter?

irma

1 Comment

  • Dit kende ik nog niet. Ziet er wel heel leuk om te beleven met de hele familie. Ga ik onthouden als tip.

Geef een reactie

CommentLuv badge