Beleef Landleven 2017

Macaroni met smak, met de Opel Kadett naar de camping en de blits maken op de nieuwste Solex! Het thema van de 7de editie van Beleef Landleven is ‘Tuinpad van mijn vader’, gezongen door Wim Sonneveld. Van vrijdag 8 t/m zondag 10 september staat het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem in het teken van de jaren ’50 in Nederland. Samen met het magazine Landleven brengt zij deze tijd weer tot leven. Dus steek je handen uit de mouwen om oude ambachten te beleven en proef het heerlijke eten! Nostalgisch, maar zeker niet truttig. Beleef Landleven 2017 mag dan wel terug in de tijd gaan, maar juist ook voor jongeren en kinderen is er veel te zien, te doen en te leren.

Over Beleef Landleven
Beleef Landleven wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Beleef Landleven trekt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers in drie dagen. Kom dit jaar op 8, 9 en 10 september genieten bij Beleef Landleven, hét evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt. Dit jaar is er voor het eerst een thema: Tuinpad van mijn vader. Naast de Landlevenmarkt en de vele belevenissen van het Nederlands Openluchtmuseum is er een vol programma met workshops en activiteiten in dit thema.

Hieronder staan alvast drie leuke activiteiten, maar er is nog veel meer toe doen! Neem maar eens een kijkje op de pagina ‘programma’ van de website.

Culinaire revolutie – Het Culinair Erfgoed Centrum laat op Beleef Landleven zien hoe koken op het petroleumstel werkt. Ze geven de originele recepten van onze moeders en leggen uit wat de komst van de koelkast betekende in de keuken. Met doorlopend een workshop arretjescake bakken en spoetnik voor de kleintjes.

NK fietsbanden plakken – Houd je van een uitdaging? Doe dan mee aan het eerste NK fietsbanden plakken! Wie plakt er het snelste een band met het bandenplaksetje van Simson?

Dolle fuif! – Bezoekers kunnen de basisstapjes van de Jive leren op de ´dolle fuif´.

Bezoekersinformatie
Kaarten voor Beleef Landleven zijn te koop via de website.
Openingstijden: van 8 t/m 10 september van 10.00 tot 17.00 uur.
Entree:
Volwassenen. (13+) – € 19,-
Kind 4 t/m 12 jaar € 16,-
museumkaart en kind 0 t/m 3jaar: gratis.

Adres: Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Gaan jullie dit jaar naar Beleef Landleven in Arnhem?

Geef een reactie

CommentLuv badge