Zaterdag 17 november: Intocht Sinterklaas!

Zoals jullie misschien wel weten zit ik samen met een aantal andere vrijwilligers in het bestuur van Stichting Intocht Sinterklaas Urk. De Sinterklaas tijd vind ik echt de leukste periode van het jaar, en we leven er als bestuur dan ook echt ieder jaar weer naartoe. De laatste maanden zijn we daarom weer druk bezig met het organiseren van een grote intocht op Urk! En niet zomaar een intocht… nee een intocht in de haven met als afsluiter een gezellige lichtjesoptocht door het oude dorp van Urk!

Kijken jullie mee?

Intocht

Aanstaande zaterdag, 17 november, is het dan eindelijk zo ver. Dan hoopt Sinterklaas samen met zijn pieten de haven van Urk binnen te varen. Dit zal gebeuren aan de Burgemeester J. Schipperkade. Het is al een drukte van belang op de boot; de pepernoten worden gebakken, de pakken worden gestreken, liedjes gezongen en de cadeautjes… waar zijn die!?

Sinterklaas intocht Urk

Sinterklaas intocht Urk

Om 16:00 uur komt de pakjesboot de haven binnen varen, maar daarvoor is het natuurlijk ook al feest op het haventerrein met de springpieten, paarden, alle verschillende karren van de optocht en veel muziek!

Optocht
Sinterklaas intocht Urk

Na de activiteiten op het haventerrein, rond 17:00 uur, wordt er een leuke route gelopen door Urk. Waar de route langs gaat vind je op de website. Ook zijn er diverse stops, hier is nogmaals de kans om Sinterklaas een handje te geven, of om even te dansen met één van de vele pieten! Vergeten jullie alle lichtjes, lampjes en lampionnen niet?

Sinterklaas intocht Urk

Het is een mooie en grote optocht met onder andere verschillende karren, fietsen, een rijdende schoen, caravan, heel veel zwarte pieten en noem maar op! Natuurlijk is Americo ook mee gekomen uit Spanje en Sinterklaas hoopt dat er heel veel kinderen langs de route staan!

Het belooft dit jaar weer een groot spektakel te worden!

Het Pepernotenjournaal
Sinterklaas intocht Urk

Dit jaar worden er 5 afleveringen van ‘Het Pepernotenjournaal’ uitgezonden via het Youtubekanaal van Suunterklaos. De filmpjes van de afgelopen jaren, zoals ‘Paniek in het Pietenhuis’ en ‘Sinterklaas en de verdwenen schoenen’ waren een groot succes. Daarom hebben we dit jaar met het bestuur en vele vrijwilligers ons best gedaan om o.l.v. Freek Commandeur 5 afleveringen te maken voor jong en oud!


Wat gaat er dit jaar gebeuren? Kan de intocht op Urk wel doorgaan? Kijk vanaf vandaag, 12 november, iedere dag via suunterklaos.nl, of blijf via onze social media kanalen (Instagram, Facebook, Twitter en Youtube) op de hoogte!.

Naar welke intocht gaan jullie zaterdag?

irma

Foto’s: Cees Kramer

1 Comment

  • Intocht Urk zowiezo 😊
    Nu al zin in.

    En zoals je het verteld mag het al wel zaterdag zijn.

Geef een reactie

CommentLuv badge