Een dagje naar Burgers’ Zoo

Naar de dierentuin, ik denk dat ik dat echt wel het leukste dagje uit vind. Ook mijn ouders gaan dan heel graag mee! Zo gingen we een tijdje geleden naar Burgers’ Zoo. We zijn al een paar keer naar Dierenpark Amersfoort geweest, maar Burgers’ Zoo was voor mij al echt heel lang geleden. Nina keek ook echt uit naar dit dagje uit, het weer zat mee dus eigenlijk kon onze dag al niet meer stuk! Wat wij van dit park vinden lees je in dit artikel.

Kijken jullie mee?

Burgers Zoo

Het eerste wat ons eigenlijk aan het park opviel is dat het zo schoon was! De paden lagen er allemaal heel netjes bij, en er was geen papiertje te vinden. Ook is er in dit park echt heel veel groen te vinden. Diverse bomen, bloemen en struiken staan er prachtig bij!

Het park is opgedeeld in verschillende ‘thema’s’; De Safari, Desert, Mangrove, het Park, Rimba, Ocean en de Bush. Wij hebben bijna alle plekken bezocht zoals je hieronder tussen de foto’s kunt zien.

BURGERS’ PARK

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Zodra je de dierentuin binnenkomt start je in het ‘park’ deel. De pinguïns kom je als eerste tegen, en later onder andere de olifanten, apen en stokstaartjes.

BURGERS’ SAFARI

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Een safari is altijd mooi om te zien! Je kan langs de drinkplaats lopen waar je de verschillende dieren kunt spotten.

Burgers' Zoo

Zo vind je hier op de safari grote groepen gnoes, zebra’s, waterbokken, paardantilopen, beisa oryxen en giraffes. 

BURGERS’ BUSH

BURGERS' BUSH

Ook kun je een kijkje nemen in het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten je echt wel even met de ogen knipperen. Deze plek ziet er geweldig uit, en je ziet overal kleurrijke vogels en hagedissen. 

BURGERS' BUSH

BURGERS' BUSH

BURGERS’ DESERT

BURGERS' DESERT

BURGERS' DESERT

Vanuit de Bush, leidt een ondergrondse avonturentunnel naar Burgers’ Desert. De tunnel is aangekleed als verlaten mijngang. Er zijn veel kruip- en sluipdoorgangen en een druipsteengrot. 

BURGERS' DESERT

Ook kom je hier nog diverse dieren tegen zoals schapen, fretten, uilen en slangen.

BURGERS' DESERT

De desert vond ik echt een prachtig stuk om doorheen te wandelen. Ik ben dol op cactussen, en de formaten die hier staan zijn toch echt wel bijzonder! 

BURGERS' DESERT

BURGERS’ Mangrove

mangrove

mangrove

Bij binnenkomst in Burgers’ Mangrove kom je op een grote brug. En dan sta je meteen oog in oog met de Caribische zeekoeien! Ook via een meterslange panoramaruit van 12 meter lang kun je deze indrukwekkende zeezoogdieren goed bekijken. 

BURGERS’ OCEAN

Ocean

Hier keek Nina (en eigenlijk wij allemaal) erg naar uit, de ocean! De ingang ziet er al erg indrukwekkend uit…

Ocean 

Vele soorten vissen in alle kleuren en formaten zijn hier te vinden. Maar ook geweldige koralen kun je hier bewonderen.

Ocean

Ocean

Ocean

Ocean

Ook Nemo hebben we gespot!

Ocean

En Nina kwam naar de dierentuin voor de haai!

Ocean

Speeltuin

Burgers Zoo 

De speeltuin ziet er prachtig uit, zelfs hier kunnen de kinderen zich gemakkelijk een hele tijd vermaken! En de ouders kunnen lekker genieten op het terras van een kopje koffie.

 

Wij vinden Burgers’ Zoo een geweldige dierentuin! De verschillende ‘thema’s’ maakt het net even anders, en natuurlijk is de Ocean ook echt wel speciaal. Het reserveren van kaartjes ging ook vrij gemakkelijk, en het was niet te druk in het park. Wij komen zeker nog een keer! 

Zijn jullie al eens bij Burgers’ Zoo geweest?

irma

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge