Een dagje naar Dierenpark Amersfoort

Een tijdje geleden wonnen mijn ouders kaartjes voor een pretpark of dierentuin naar keuze. Dierenpark Amersfoort stond al een tijdje op ons lijstje om naar toe te gaan met Nina, en gelukkig namen mijn ouders ons gezellig mee! Vandaag vertel ik jullie iets over deze gezellige dag en het mooie park!

Kijken jullie mee?

Wat meteen opvalt als je bij het dierenpark aan komt rijden is dat het echt midden in Amersfoort is! Dat is natuurlijk wel opvallend, want je verwacht niet dat een dierentuin ‘midden’ in een stad ligt. Het parkeren was erg goed geregeld, er stonden diverse parkeerwachters en er was ruimte genoeg. De kassamedewerkers en de mensen die onze kaartjes scanden waren erg vriendelijk. We kochten nog een plattegrond, maar ook de gratis app was hartstikke handig om te gebruiken. Zo zag je precies waar je was in het park en alle voedertijden waren hierin aangegeven.

Dierenpark Amersfoort

Als eerste kwamen we langs de beren. Het leuke is dat er sinds 2012 een ‘Klim Alles-route‘ door het park gaat. Dat betekend dat je door de verblijven heen kan lopen en klimmen. Nina is samen met haar papa doormiddel van een klimbrug over het verblijf van de beren gelopen, en via en glijbaan weer naar beneden gekomen. Erg leuk!

Dierenpark Amersfoort

Niet alleen de ‘standaard’ dieren kom je tegen bij Dierenpark Amersfoort, maar ook flamingo’s, reuzenschilpadden, dassen, witte tijger en de panterkameleon. In totaal zo’n 150 verschillende soorten dieren!

Dierenpark Amersfoort

De favorieten dieren van Nina: de giraffen! Hier hebben we wel een tijdje doorgebracht. Wat een mooie plek is dit! De dieren zijn erg goed te bekijken doormiddel van een verhoogde loopbrug. Ook staan er diverse bankjes zodat je lekker kan genieten van het uitzicht.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

De dieren zagen er prachtig uit en waren erg rustig.

Horeca

Dierenpark Amersfoort

Door het park kwam je diverse horecagelegenheden tegen. Dit zag er allemaal verzorgd uit en overal kon je even lekker gaan zitten.

Dierenpark Amersfoort

Wij hebben een heerlijke lunch gehad tussen de middag met onder andere een broodje worst en een broodje hamburger! De kidsbox vonden wij wel wat tegenvallen, het cadeautje was nog kleiner dan mijn pink…

Dierenpark Amersfoort

Door het hele park zijn glijbanen te vinden… en als er iets is wat Nina helemaal geweldig vind zijn het glijbanen!

Dierenpark Amersfoort

Het apenverblijf was heel mooi en natuurlijk opgezet. En groot! Dat is toch ook wel heel belangrijk dat de dieren de ruimte hebben en zich af kunnen zonderen van alle drukte als ze dat willen. En dat viel me echt op dat die mogelijkheid er voor alle dieren was.

Bordje en beker

Bij de uitgang kwamen we langs het winkeltje van het park met allemaal hartstikke leuke dingen. Van boeken tot spellen, maar ook knuffels, speelgoeddiertjes en alles wat maar een leuke herinnering aan deze dag geeft. Van ons kreeg Nina een grote 3d olifanten ballon, en van mijn ouders kreeg ze dit leuke bordje met een beker cadeau. Jullie kunnen begrijpen dat hier iedere ochtend haar broodje op ligt!

Wij hebben een hartstikke leuke dag gehad, en raden Dierenpark Amersfoort zeker aan. Een prachtig park, natuurlijke omgeving, mooie wandelpaden en genoeg te zien en te beleven. Wij komen zeker terug!

Zijn jullie al eens in Dierenpark Amersfoort geweest?

irma

 

 

29 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge