Een kijkje bij… Irma!

Vandaag hebben we weer een nieuw artikel van de serie ‘Een kijkje bij…’. Iedere week komt er op woensdag iemand anders aan het woord en verteld over een plek in zijn of haar woning. Vorige week vertelde Dita Rithika over hun gezellige woonkamer en keuken. Deze week laat Irma ons een kijkje nemen in hun woonkamer, vandaag ‘Een kijkje bij… Irma’!

Kijken jullie mee?

Irma | Hoi, ik ben Irma, 28 jaar oud en moeder van een zoontje (november 2016) en dochtertje (september 2018). Interieurstyling is een hobby van mij. Ik vind het heerlijk inspiratie op te doen via internet, in winkels en bij mensen thuis. Hier zou ik uren per dag mee bezig kunnen zijn. Dit gaat niet altijd, omdat ik twee jonge kinderen heb en daarnaast moet werken. Misschien is dat ook maar goed ook, anders zou ons huis er wekelijks anders uit zien 😉.

Woonkamer Irma

Mijn vriend en ik zijn binnen vier jaar tijd drie keer verhuist. Eerst van onze studentenkamers naar een appartement. Toen naar een nieuwbouwwoning en uiteindelijk naar onze huidige woning. De liefde voor interieurstyling heb ik eigenlijk al een hele tijd, maar is echt tot leven gekomen in de tijd dat we in het appartement woonden. Het appartement was nieuwbouw, net als de woning waar we daarna heen verhuisden. Ik vond het een leuke uitdaging om in nieuwbouw op originele wijze een gezellige sfeer te creëren. Dit heb ik gedaandoor bijvoorbeeld meubels zelf te maken, op te knappen of details aan te passen.

Ons huidige huis is een jaren 30 woning dichtbij het centrum van Nijmegen. Het is een heerlijk huis waar we met veel plezier wonen. In het huis zijn nog veel oude details aanwezig, zoals sierplafonds en een granito vloer. De originele visgraatvloer die in de woonkamer lag, was helaas versleten en hebben wij er met pijn in ons hart uit moeten halen. Eén van mijn wensen is dan ook om weer een visgraatvloer te leggen in de woonkamer. Dit vind ik prachtig en hoort echt bij het huis.

Woonkamer

Woonkamer Irma

De woonkamer is één van mijn favoriete ruimtes in het huis. Door de erker, de ensuite deuren en de hoge sierplafonds hangt er al sfeer in de ruimte. Omdat we aan de zijkant van de kamer geen ramen hebben, is het geen hele lichte ruimte. Ondanks dat en tegen alle adviezen van familie en vrienden in hebben wij toch gekozen voor de kleur ‘industrial grey’ van Flexa op de muur. Dit vinden wij een prachtige kleur die de hoogte van de ruimte en de plafonds mooi laat uitkomen. Sowieso vind je veel grijs terug in onze stijl. Een mooie basiskleur vinden wij, die je kan combineren met veel andere kleuren.

Woonkamer Irma

Om de kamer persoonlijk te maken hebben we onder andere lijsten met posters en foto’s boven de bank geplaatst. Dit zijn allemaal afbeeldingen die voor ons als gezin wat betekenen. Zoals een foto met ons zoontje en een vakantiefoto van een schip dat gestrand was na een storm. Ook komen op diverse plekken in huis objecten terug die verwijzen naar de geboortes van onze kinderen. Zoals de houten blokken met de geboortedata en een stolp met houten poppetjes erin die ons gezin representeren. Ik vind het leuk om accessoires te kopen bij kleinere ondernemers. Deze ondernemers maken de objecten meestal zelf, waardoor ze unieker en meer persoonlijk zijn.

Speelhoekje

Woonkamer Irma

Een doorn in mijn oog vind ik de box en het speelgoed in de kamer. Toen ik zwanger was van ons eerste kindje dacht ik dat ik een moeder zou worden met kinderen die alleen met pastel gekleurd houten speelgoed zouden spelen. Helaas houdt mijn zoontje meer van auto’s en racebanen in de meest felle kleuren. Ach, gelijk heeft hij! Hopelijk is mijn dochter wat meer van de pasteltinten. In het speelhoekje staat een Stuva element van Ikea. Daarachter hebben we van multiplex een huisje gemaakt om het geheel wat aan te kleden. Over dit hoekje ben ik nog niet tevreden. Ik wil het nog gezelliger aankleden met bijvoorbeeld wanddecoratie boven het huisje. Ook zou ik graag nieuwe opbergbakken willen of de huidige bakken willen opleuken. Bijvoorbeeld door ze een kleur te geven, wieltjes eronder te plaatsten en op een leuke manier tot uiting te laten komen wat erin zit. Dit is nog een projectje dat op mijn to-do lijst staat.

Woonkamer Irma

De box in de andere hoek van de kamer is voor ons onmisbaar, maar oh wat vind ik dat een lelijk object in de kamer. Ik heb geprobeerd de box te laten matchen in de kamer door deze gedeeltelijk te schilderen in dezelfde grijze kleur als op de muur. Ook heb ik zelf leren handgrepen gemaakt aan de la in plaats van de standaard houten knoppen. Het boxkleed en de muziekmobiel heb ik in de kleuren van ons interieur gekozen. Sommigen vinden dit wellicht saai, maar ik houd gewoon echt niet van de kleuren die vaak worden gebruikt bij kinderspullen.

Ik hoop dat jullie het leuk en inspirerend vonden een kijkje in mijn woonkamer te nemen! Als iemand nog tips of ideeën heeft, hoor ik het graag.

Liefs Irma

Wat een mooie en gezellige woonkamer Irma!

Wat vinden jullie van deze woonkamer?

irma

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge