Vakantietip: Ansichtkaartenspel ‘Groeten Uit Urk’!

Een tijdje geleden werd er een leuk pakketje met daarin het nieuwe ansichtkaartenspel gebracht door Tourist info Urk. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten woon ik samen met mijn man en ons dochtertje Nina met veel plezier in dit dorp. Urk komt regelmatig in het nieuws, en veelal is dit toch negatief. Terwijl Urk zoveel moois te bieden heeft! Wil je Urk op een positieve en culturele manier ontdekken? Dan heb ik een leuke tip voor jullie!

Kijken jullie mee?

Ansichtkaartenspel

Het spel zit in een klein doosje. Als je het doosje openmaakt zie je meteen dat het om een makkelijke, en een moeilijke versie gaat. Je kan jezelf dus uitdagen als je al iets meer bekend bent op Urk! Het spel is voortgekomen uit een idee van ‘Wie is de Mol’ (Groeten uit Florence). Doordat helaas de maatregelen toch langer duren dan verwacht zijn ze dit spel voor Urk gaan uitwerken.
Op een leuke, speurende manier door Urk gaan en nieuwe dingen ontdekken.. en dat alles coronaproof!

Ansichtkaartenspel

Het pakket bestaat uit twee pakjes kaarten van elk 10 ansichtkaarten (deze zijn ook hartstikke leuk om te versturen!). Set A is de makkelijke versie, en set B is de moeilijke variant. Ook zit er in het doosje een uitleg en een routekaartje.

Ansichtkaartenspel

Er zit een duidelijk kaartje bij met de uitleg van het spel. Het spel kan op verschillende manieren gedaan worden. Je kan natuurlijk gewoon de route gaan lopen en op zoek gaan naar de juiste elementen die op de ansichtkaarten staan. Dit is ook erg leuk voor kinderen!  Ook kun je er een wedstrijdelement van maken als je met meerdere personen bent. Maak verschillende groepjes, spreek een tijdsduur af en probeer zoveel mogelijk juiste foto’s te maken waarbij de ansichtkaart als een puzzelstukje in de locatie past. Dan moet je soms een afweging maken tussen ansichtkaarten die moeilijker zijn maar veel punten opleveren of juist makkelijkere ansichtkaarten met minder punten…

Set A is de set met ansichtkaarten die je allemaal tegenkomt op de route
Set B heeft moeilijkere elementen of wijken wat af van de route.

De sets zijn apart te spelen maar ook te combineren. Als je speelt met mensen die op Urk wonen, of er bekend zijn kun je het plattegrondje eruit halen en de kaarten van set A en B ‘husselen’. Als je een set hebt kan je dit zelf op elk moment spelen!

Ansichtkaartenspel

Ansichtkaartenspel

Ansichtkaartenspel

Ansichtkaartenspel

Zelf hebben we (een deel) van de route gelopen met Nina. Hartstikke leuk want een aantal kaarten herkende ze meteen! En ze liet natuurlijk trots zien waar de kaartjes te zien waren. Je leert Urk op een andere manier bekijken, en echt goed te kijken. Als je de hele route gaat lopen ben je ongeveer 5 kwartier bezig. Maar dit is natuurlijk lastig te zeggen omdat je zoveel leuks tegenkomt onderweg! Ga je bijvoorbeeld even een lekker visje eten? Of spelen op het strand? Dat ene leuke winkeltje in, of een kijkje nemen in het museum? Op Urk kun je heerlijk ronddwalen, en dan heb je zeker aan een uurtje niet genoeg!

Een set kost € 4,50 en te koop bij Tourist Info Urk, Dormakade 1.
Geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur (zaterdag tot 16:00 uur).

Zijn jullie al een keer op Urk geweest?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge