Vrolijk het voorjaar in!

Voorjaar? Inderdaad sinterklaas is bijna in het land en ik praat over het voorjaar. In dit artikel ga ik het namelijk hebben over een prachtige vrolijke tuin in het voorjaar! En daar moeten we alvast voorbereidingen voor treffen. En wel nu!

Kijken jullie mee?

In het artikel van een tijdje geleden kon je al lezen wat er allemaal moet gebeuren om je tuin winterklaar te maken. Als je in het voorjaar een mooie vrolijke tuin vol met prachtige bloemen wilt hebben moet je nu toch echt wel aan de bak. Koop de mooiste bloembollen en ga vandaag nog aan de slag. Denk bijvoorbeeld eens aan wat anders dan tulpen, wat dacht je van de sierui, krokus, sneeuwklokje, hyacint, blauwe druifjes of anemoon?

Waar?
Een zonnige plek in je tuin is heel erg geschikt voor bloembollen. Plant je de bloembollen op een (half) schaduw plekje dan bloeien ze iets later, ook geen probleem dus! Als extra voor de bloembollen kun je Pokon Bloembollen Grond gebruiken. Dit bevordert de beworteling en beschermt de bloembollen tegen vorst in de winter. Door het goed vochtregulerend vermogen hebben de bloembollen geen last van ziektes en plagen die veroorzaakt worden door een te natte grond.

Pokon bloembollen

Wanneer?
Van september tot half december kun je het beste de bloembollen planten. De beste tijd is wanneer de temperatuur onder de 10 graden is, maar zorg er wel voor dat het niet vriest. De bloembollen moeten voor de vorst in de grond zitten. Om de bloembollen extra te voeding te geven kun je de Pokon bloembollen voeding gebruiken. Zo krijg je de mooiste, kleurrijke bloemen in het voorjaar!

Pokon bloembollen

Hoe plant je bloembollen?
Hier hoef je gelukkig geen groene vingers voor te hebben, maar in het voorjaar heb je groots resultaat!

  • Haal het blad en onkruid weg waar je de bollen wilt planten.
  • Maak een gat in de aarde, ongeveer 3x zo diep als de grootte van de bol.
  • Strooi een laagje Pokon Bloembollen Grond in het gat.
  • Strooi daarna een laagje Pokon Bloembollen Voeding er overheen.
  • Plaats je bloembol met de punt omhoog.
  • Dek de bol af met Pokon bloembollen Grond en strooi nog wat Pokon Bio Bloembollen Voeding op de grond.
  • Giet een beetje water over de plekken waar de bollen zijn gepland.

Planten jullie altijd bloembollen in de tuin?

irma

 

DitĀ artikel bevat een product dat ik heb gekregen van een bedrijf of merk.

1 Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge