Tips voor bescherming van je houten vloer

Wat was ik blij dat er een houten vloer is ons huis lag wat we gingen kopen een paar jaar geleden! Al schrok ik wel een beetje van de kleur… Gelukkig kun je met een houten vloer heel veel kanten op. Je kan het bijvoorbeel laten schuren, lakken, verven, roken etc. Als je eenmaal een houten vloer in huis hebt liggen zijn er wel een aantal tips om deze vloer ook goed te beschermen en schoon te houden.

Kijken jullie mee?

Als je dan eindelijk je droomvloer gevonden hebt wil je natuurlijk ook dat deze zo mooi mogelijk blijft. Het eerste wat wij gedaan hebben toen onze meubels binnen kwamen: viltjes onder de poten doen! We hebben gewoon de hele simpele viltjes die je bij de Action of de Wibra kunt kopen, maar zo krijgen we in ieder geval geen krassen van het schuiven met meubels op de vloer.

Houten vloer

Wij hebben twee hele lieve en ondeugende poezen; Toby & Simba. Ze komen heel veel buiten dus hun nageltjes zijn gelukkig kort genoeg. Als je huisdieren hebt die veel binnen zijn, en daardoor lange nageltjes hebben hou deze dan goed bij. Ook dit zou natuurlijk krassen kunnen geven op de vloer.

Omdat wij twee poezen en een peuter thuis hebben rondlopen stofzuig ik al regelmatig. Maar ook voor de vloer is dat hartstikke goed! Al het zand wat je naar binnen loopt heeft ook weer een schurend effect op de vloer.

Houten Vloer

Gebruik tijdens het schoonmaken niet teveel water en wring de doek goed uit. Mocht je toch een keer teveel water hebben gebruikt, of er is een glas of emmer water omgevallen, verwijder dan zoveel mogelijk water en laat het goed drogen. Met mooi weer zou je de deuren open kunnen zetten zodat het goed kan drogen. Als er teveel water op de houten vloer blijft liggen kan dit in de vloer trekken en veel schade aanrichten.

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten houten vloeren, van eiken tot grenen en van parket tot visgraat. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan eens een kijkje op de website van Martijn de Wit Vloeren. Hier staan alle soorten houten vloeren op, en ook in zijn blogs staat heel veel informatie vermeld.

Hebben jullie een houten vloer thuis?

irma

 

Uitgelichte afbeelding: Kaboompics
Dit artikel bevat een samenwerking met een bedrijf of merk.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge