Tony’s chocolonely wit, framboos knettersuiker

Toen mijn man thuis kwam met deze Tony’s Chocolonely moest ik meteen denken aan de snoepzakjes van vroeger. Hier moest je een lolly in dippen en dan begon je hele mond te knetteren! Zo’n idee had ik ook bij deze Tony’s Chocolonely wit, framboos knettersuiker. Maar ik was wel erg nieuwsgierig! Ik heb er dus foto’s van gemaakt… en geproefd!

Kijken jullie mee?

Witte chocolade, ik ben er gek op! Samen met melk chocolade met hazelnoot is dat toch echt wel mijn favoriet. Al vind ik chocolade met zeezout toch ook wel heel erg lekkker… okee ik kan niet kiezen! Zo heb ik met Tony Chocolonely ook al eens een taart gemaakt, erg machtig maar wel lekker! Ik was dus erg benieuwd wat ik van deze Tony’s chocolonely wit, framboos knettersuiker zou gaan vinden.

Op de achterkant van de verpakking staat een leuk verhaaltje, deze reep blijft namelijk in de collectie!

Ingrediënten: Suiker*, cacaoboter*, volle melkpoeder, framboos 2,7%, knettersuiker 2% (suiker, moutstroop, lactose, koolzuurgas) emulgator: sojalecithine. Kan pinda bevatten en sporen van ei, gluten en noten.
*Fairtrade

Voedingswaarden
Deze waarden gelden voor het onbereide product.

Per 100 Gram.
Energie 2331 kJ (557 kcal)
Vet 34.5 g
Waarvan verzadigd 20.8 g
Koolhydraten 55 g
Waarvan suikers 54.5 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.2 g

Als je de wikkel los maakt staat er aan de binnenkant heel veel informatie over waar de Fairtrade chocolade gemaakt wordt.

Toen ik de knalroze verpakking losmaakte schrok ik eigenlijk eerst wel een beetje. Witte chocolade? Volgens mij is meneer Tony een beetje kleurenblind, want dit is toch echt roze! Maar ik moet eerlijk zeggen, het ziet er wel schitterend uit.

Vooral aan de achterkant van de reep zie je de stukjes framboos goed zitten.

Smaak
Ik vond het best wel spannend om deze reep te proeven. De kleur stond me toch wat tegen, omdat ik eigenlijk een witte reep had verwacht. Maar na mijn eerste hap wist ik het meteen: dit was echt witte chocolade! De reep is behoorlijk zoet door de framboos in combinatie met witte chocolade, maar wel erg lekker! Het knetteren is hartstikke leuk, en iets wat je niet verwacht bij chocolade. De reep zou ik niet in één keer op kunnen, maar voor af en toe een stukje vind ik deze Tony’s chocolonely wit, framboos knettersuiker hartstikke lekker!

Deze reep is onder andere te koop bij de Spar voor € 2.99.

Hebben jullie deze smaak van Tony’s chocolonely al eens geproefd?

irma

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge