Het tweedehandsje van… Dianne!

Vorige week kwam het artikel van Dini online. Zij vertelde ons over een aantal tweedehandsjes, en een mooi stoeltje wat ze heeft opgeknapt. Vandaag heeft Dianne mooie tweedehandsjes uit de kringloop om te laten zie die in de kinderkamer staan. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Dianne’!

Kijken jullie mee?

Dianne | Mijn naam is Dianne Wakker-Kramer, getrouwd met Jelle en moeder van 2 dochtertjes: Mirjam (2) en Joanne (8 weken). Wij wonen op Urk en ik werk in de ouderenzorg, maar op dit moment heb ik lekker verlof. Ik doe graag alles met mijn handen, dit loopt erg uiteen: tekenen, schilderen, haken, naaien, kalligraferen, behangen en noem maar op! Als ik iets niet kan dan leer ik het, want ik doe graag alles zelf. Ik hou ervan om iets moois te maken van oude dingen. In mijn hele huis staan tweedehands meubels en spullen die ik zelf heb opgeknapt. Ik speur graag op Marktplaats, dan kan ik soms erg lang naar iets zoeken wat naar mijn zin is. Kringlopen vind ik ook leuk, maar rommelmarkten vind ik vaak te druk, ik kijk liever even op mijn gemak.

Tweedehands kringloop

Ik wil jullie graag de slaapkamer van mijn dochter Mirjam laten zien, het is dus eigenlijk niet een product, maar de hele slaapkamer! Hier zijn namelijk alle spullen tweedehands, op de gordijnen en de kledingkast na. Alle spullen heb ik voor een prikkie gekocht, ik hou ervan om met weinig geld iets moois te maken. Omdat het allemaal zelf gemaakt is hecht je veel meer waarde aan spullen. Je hebt er veel tijd en liefde ingestopt.

Tweedehands kringloop

Alles wat je op de foto’s ziet is tweedehands en opgeknapt of zelfgemaakt. Het bedje was al in deze grijze kleur geverfd, en heb ik gekocht op Marktplaats, ik hou van oude meubels. Het krukje naast het bed is van mn ‘bessien’ (oma) geweest en was eigenlijk een bijzettafeltje. Ik heb het geverfd en ik heb er een krukje van gemaakt, door er een stukje schuim op vast te zetten en dit te bekleden met een leuk stofje.

Het stoeltje kocht ik via een tekoophoek op Facebook. Deze was eerst zilver en was nog niet gestoffeerd. Dus heb ik deze geverfd en opnieuw gestoffeerd, zodat het leuk bij het kamertje past. Het poppenhuis heb ik ook via Facebook gekocht voor een prikkie, ook deze heb ik geschilderd en opgeknapt. De muurschildering heb ik zelf gemaakt, een ook de knuffels naast het poppenhuis zijn zelfgemaakt.
Tweedehands kringloop
Een voorbeeld dat laat zien dat je van weinig geld, leuke dingen kunt maken is dit keukentje. Het is een oud nachtkastje wat ik bij de kringloop heb gekocht voor € 5,-. Hier heb ik het deurtje heb uitgehaal en het kastje heb ik geschilderd,. Het fornuis is gemaakt van onderzettertjes die ik ook bij de kringloop kocht voor maar € 0,50.,De knopjes aan de voorkant zijn lade knoppen. Het gordijntje heb ik zelf genaaid.

groetjes Dianne

Wat een creativiteit Dianne, hartstikke leuk!

Wat vinden jullie van de tweedehandsjes op de kinderkamer van Dianne?

irma

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge