Cheesecake met Tony’s Chocolonely

Welke vrouw lust het niet, chocolade! En laten we dan iets specifieker zijn Tony’s Chocolonely. Als je een reep hebt, gaat deze dus ook echt meteen op. Tenminste bij mij wel. Laatst kwam ik een foto op facebook tegen van een geweldige, grote, mooie taart met het thema Tony’s Chocolonely. Dat bracht me op het idee om eens een taart te maken (niet te moeilijk) en het recept met jullie te delen, even een heerlijk geniet momentje voor onszelf!

In de categorie ‘Food’ heb ik al wel eens vaker over restaurants geschreven zoals Eindeloos in Emmeloord of De Oude Bakkerij op Urk, maar nog nooit heb ik zelf een recept gedeeld. Tot nu! Hier komt het recept van de Cheesecake met Tony’s Chocolonely die ik vorig weekend gemaakt heb.

Benodigdheden

  • 2 repen Tony’s Chocolonely Zeezout Karamel (1,5 voor de taart & 0,5 voor decoratie) 
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 400 gram roomkaas (iets minder mag ook om de taart iets ‘luchtiger’ te maken)
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 80 gram boter
  • Zeezout
  • Een springvorm van 24cm
  • Mixer / beslagkom

Als eerste moet het pak Bastogne koeken helemaal verkruimeld worden, zo fijn mogelijk! Zelf heb ik de koeken onder een theedoek gelegd en ben er met de deegroller overheen gegaan. Daarna smelt je de boter en mengt dit met de koekkruimels. Als de boter en de koekkruimels goed gemengd zijn druk je het mengsel op de bodem van de springvorm en laat dit goed hard worden in de koelkast.

Daarna klop je de slagroom samen met de suiker stijf en zet dit ook in de koelkast.

Als de bodem van de taart en het mengsel van slagroom & suiker in de koelkast staat smelt je 1,5 reep chocolade. Ondertussen roer je de roomkaas goed los. Ik heb zelf 400gram gebruikt, als je de taart iets luchtiger wilt kun je best iets minder gebruiken. Maar het is tenslotte een cheesecake 😉 Als de chocolade helemaal gesmolten is meng je dit met de roomkaas en slagroom.

Schenk het mengsel van chocolade/roomkaas/slagroom op de koekbodem. En nu komt het moeilijkste deel van de hele taart; laat het een nachtje opstijven in de koelkast!

Als de taart een nachtje in de koelkast heeft gestaan is het tijd om de taart te decoreren. Als het goed is heb je nog een halve reep chocolade, deze kun je verkruimelen en strooien over de taart. Doe dit ook met wat zeezout.

En nu… genieten!

Maak jij vaak taarten? Wat is jou lekkerste recept?

14 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge