Tony’s chocolonely melk coffee crunch

Van mijn moeder kreeg ik met pakjesavond een heerlijke Tony Chocolonely reep, namelijk de melk coffee crunch! Een reep van de exclusieve smaken waar ik jullie graag meer over wil vertellen. Ik was erg benieuwd naar deze reep en bijzondere smaak dus ik heb er foto’s van gemaakt… en geproefd!

Kijken jullie mee?

Een dag zonder koffie, is een dag niet geleefd. Dus deze reep chocolade met coffee en een beetje crunch klinkt dit voor mij echt geweldig! De vorige reep die ik voor jullie getest heb was de Tony’s chocolonely wit, framboos knettersuiker, ik ben erg benieuwd of ik deze reep lekkerder ga vinden!

Tony coffee

De verpakking van deze reep heeft een mooie knallende kleur paars. Met de groene strepen en witte letters valt de reep lekker op! Op de achterkant staat meer informatie over de koffiebonen en de ingrediënten.

Ingrediënten per 100 gram:
Energie – 2274 kJ / 544 kcal
Vetten – 32,8 gram, waarvan verzadigd 20,7 gram
Koolhydraten – 52,5 gram, waarvan suikers 50,5 gram
Eiwitten – 7,8 gram
Zout – 0,20 gram

Kan gluten, noten en eiwit bevatten.

Tony coffee

Aan de binnenkant van de wikkel staat beschreven wat er van 2005 tot en met 2015 allemaal gebeurd en ontwikkeld is.

Tony coffee

Een mooie donker bruine kleur heeft de reep, en de chocolade- en koffiegeur komt je meteen tegemoet!

Tony coffee

Tony coffee

Ik had verwacht dat je de crunch heel duidelijk zou zien zitten maar dit is niet het geval, het lijkt een hele gewone reep te zijn.

Tony coffee

Smaak
Ik was erg benieuwd naar de smaak van deze reep. De combinatie van koffie met chocolade kon ik nog niet erg goed combineren en dan ook nog crunch erbij? Met de eerste hap wist ik nog niet zo goed wat ik er van vond, maar na het tweede stukje wist ik al wel dat dit geen reep was om in één keer op te eten. Een heftige smaak waar ik even aan moest wennen! De koffie smaak was zeker goed te proeven, lekker en duidelijk aanwezig. De chocolade was heerlijk romig en zacht. De crunch van koffiebonen had ik iets anders verwacht, iets zachter misschien. Het waren best wel grove stukjes en vrij hard. Deze reep (nouja een paar stukjes dan) vind ik zeker geschikt voor bij een kopje koffie, of als toetje na een heerlijk diner.

Deze reep is onder andere te koop in de Tony webshop voor € 3.29.

Welke smaak willen jullie de volgende keer zien?

 

 

2 Comments

  • Mmmm chocolade! Tony’s kende ik nog niet maar ik vind de vorm alvast erg creatief, ik heb even op de website gekeken en de puur meringue kers intrigeert me wel!

Geef een reactie

CommentLuv badge