Het tweedehandsje van… Elsa!

Vorige week kwam het tweedehandsje van Mirjam online. Zij liet ons een hele mooie vaas zien die ze had gekocht. Vandaag wil Elsa ons een bijzonder erfstuk laten zien, vandaag ‘Het tweedehandsje van…Elsa’!

Kijken jullie mee?

Elsa | Mijn naam is Elsa, ik ben 36 jaar en 8 jaar getrouwd met Martijn. We hebben twee kinderen; Julie (7) en Dirk (5). Wij wonen ook al 8 jaar in het stad(je) Elburg. We wonen hier met veel plezier, helaas niet in de binnenstad maar desondanks een leuke en fijne plek om te wonen. En fijn om zo dicht bij zo’n historisch stadje te wonen waar ik keer op keer weer verwonderd rondfiets. Ik werk inmiddels 5 jaar bij Bron-Technologie, een bedrijf wat duurzame bodemenergiesystemen maakt. Ik houd me bezig met onderhoud, monitoring en beheer van deze systemen. Ik mis het veldwerk wat ik jaren heb gedaan (visonderzoek, waterkwaliteitsonderzoek), maar dit is een hele fijne combi met een gezin. 

Ik kwam vaker op rommelmarkten en kringlopen. Nu heb ik hier niet zoveel tijd meer voor omdat ik 3 dagen werk en mijn huishouden zelf wil doen, daarnaast zijn we aan het klussen dus heb ik momenteel wat minder tijd voor kringloopbezoekjes. Een tip: kijk vooral goed om je heen, laatst heb ik een ton op straat gevonden waar kinderen fikkie in hebben gestookt, daar staat nu mijn Monstera in te shinen.

erfstuk

Ik wil graag deze gereedschapsbak van een Deutz trekker aan jullie laten zien. De opa van mijn man deed alles wat hij niet fietsend kon doen met zijn trekker. Zoals bijvoorbeeld verjaardagen bezoeken, boodschappen doen etc. We hebben deze bak gekregen na het verloten van al zijn huis- en schuurraad. Opa had nogal wat verzameld in de jaren, en daarom zijn alle spullen na zijn overlijden, een jaar geleden, geïnventariseerd en op lijsten gezet. Zo zijn wij aan deze bak gekomen. erfstuk

De bak staat nu op mijn witte kast, dat steekt mooi af bij de krans en het letterbord. Ik ben wat meer donkere spullen aan het verzamelen, dat vind ik mooi. Aan een kant zit nog een schroef die er niet af wil. Ik heb de bak nog niet zo heel lang, ik verander niet snel en moet eerst wennen aan spullen. Dan raak ik er aan gehecht en doe ze nooit meer weg.

De bak heb ik eigenlijk alleen schoongemaakt. De laatste tijd wil ik alleen spullen waar ik geen werk meer aan heb. Ik houd erg van opknappen, en zelf dingen maken. Dat heb ik ook al veel gedaan, maar nu wil ik even focussen op het klussen en het werk. Al mis ik het toch wel erg.

De bak heeft zeker een speciale betekenis voor ons! De opa van mijn man was een zeer excentrieke man. Daarom vind ik het dubbel zo leuk om iets in huis te hebben van hem wat niet zozeer waarde heeft in euro’s, maar iets wat uniek is, wat aan hem doet denken, en wat op een manier wordt gebruikt die past bij zijn excentrieke manier van doen. Hij heeft een keer in het magazine Landleven gestaan, wie weet stond deze bak op één van de foto’s.

Groetjes Elsa

Wat een bijzonder item met een prachtig verhaal heb je aan ons laten zien Elsa. Het heeft een prachtig plekje bij jullie gekregen!

Hebben jullie ook een mooi erfstuk thuis staan?

irma

 

 

2 Comments

  • Wat een leuk verhaalover je opa! Ik vind het erg mooi dat je de bak zo gelaten hebt, hij is al mooi van zichzelf ?

  • Oh wat mooi!! Heerlijk als spullen een 2e kans krijgen he, ik probeer ook zoveel mogelijk te ‘recycleren’ 🙂

    X Lazy Bird

Geef een reactie

CommentLuv badge