Op vakantie met… Dita Rithika!

Vorige week heb je kunnen lezen over de (werk)vakantie van Wouter. Hij ging samen met een groep op ‘vakantie’ naar Moldavië. Vandaag verteld Dita Rithika over haar vakantie met de boot in eigen land. Een leuke reis waar zij graag wat meer over wil vertellen!

Kijken jullie mee?

Dita Rithika | Ik ben Dita Rithika de Bos, 28 jaar en woon samen met mijn vriend en onze dochter Mila Chandra. Samen als gezin zijn wij op vakantie geweest. We gaan eigenlijk nooit met anderen op vakantie, altijd als gezin. Dit vinden wij het fijnst. We zijn dit keer met onze zeilboot op vakantie geweest. Mijn vriend was al eens met de boot in Amsterdam geweest en het leek hem erg leuk om dit met ons te doen. Daarom hebben we in deze vrije week besloten om daar heen te varen. We hebben ook nog in Enkhuizen, Volendam, Elburg en Kampen gelegen maar in Amsterdam de meeste dagen. In totaal zijn we 10 dagen weggeweest. We hadden daarna nog 2 dagen vrij en zijn toen lekker thuis gebleven.
De eerste dag heeft mijn vriend de boot naar Enkhuizen gevaren. Dit is vanaf waar onze boot ligt echt een hele dag varen. Zijn broertje is ook een deel meegevaren, het deel over het IJsselmeer. Ik ben met de auto naar Enkhuizen gereden en toen begon de vakantie voor mij en Mila.

Boot vakantie

Die avond zijn we in Enkhuizen gebleven, daarna doorgevaren naar Volendam en daarna naar Amsterdam. We lagen aan het IJ, in Amsterdam Noord. Het was geweldig! We hadden ook heerlijk weer en hebben echt genoten. Toen we terug gingen zijn we via Elburg en Kampen gegaan. De laatste dag hebben we 10 uren gevaren. Het was een lange dag varen maar erg leuk en gezellig. Ook Mila vond het allemaal leuk, die heeft haar goed vermaakt met haar poppen, knuffels en boekjes.


Wat was je eerste indruk van de locatie?
Wow! Zo’n leuk plekje aan het IJ. We konden alle schepen voorbij zien komen en we waren in 5 minuten bij het pondje wat ons naar A’dam Centraal bracht. Ook hebben we met ons kleine rubberbootje die we mee hadden leuk gevaren door de grachten van de stad.

Boot vakantie


Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Samen zijn met mijn gezin, tijd voor elkaar, lekker wandelen door de stad, eten bij de leukste eettentjes en gewoon relaxt vakantie vieren.


Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Struin eens door A’dam Noord. Ik was hier nog nooit geweest maar het is zo leuk! Ook de NDSM Werf is leuk om door heen te struinen.

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad!

Zijn jullie al eens met een boot op vakantie geweest?

irma

 

5 Comments

  • oh lijkt mij echt heerlijk om met de boot gewoon te varen en heen te gaan waar je wilt
    Dit komt op mijn bucket list

  • Nee, ik ben niet verder gekomen dan een pontje of een rondvaartboot. Oh nee, wacht ik heb ook een keer met de Stenaline naar Engeland gevaren!

  • Wat leuk dat mijn woonplaats is aangedaan! ? Elburg is een mooi stadje met een gloednieuwe haven! Zelf heb ik nog nooit echt meerdere dagen met een boor gevaren, vaak een par uurtjes tijdens een dagje weg.

Geef een reactie

CommentLuv badge