Op vakantie met… Corine!

Vorige week heb je kunnen lezen over de vakantie van Roelina. Vandaag verteld Corine over haar vakantie naar Italië. Samen met haar man en dochtertje ging ze daar naar toe, en in dit artikel verteld ze hoe dit allemaal gegaan is en wat ze allemaal gedaan hebben.

Kijken jullie mee?

Corine | Hey! Mijn naam is Corine, 33 lentes jong, ik ben getrouwd met Robert en we hebben samen een dochter Sophie van 1,5 jaar. Na het faillissement van het bedrijf waar ik werkte ben ik op dit moment werkzoekende. In mijn vrije tijd (wat ik nu weer even heel veel heb) vind ik het leuk om te fotograferen en dan met name mijn dochtertje. Ook vind ik het erg leuk om nieuwe steden en landen te ontdekken. Als we op vakantie zijn kan ik niet elke dag bij het zwembad liggen, ik wil wat zien van het land of de stad waar ik op vakantie ben.

Italie

Ik ben met mijn man en dochtertje op vakantie geweest. De eerste vakantie voor haar en ook nog eens een lange reis met de auto naar Italië. We waren het gewend om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Maar toen ik in 2016 zwanger was en ik toen al ruim 30 weken was vond ik vliegen niet echt wat. We besloten toen ook met de auto naar Italië te gaan. We zijn toen naar het Lago Maggiore geweest, we hadden de tijd aan ons zelf en konden rustig aan doen. Dat jaar werden we verliefd op Italië, de hartelijkheid van de mensen, het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Omdat we het vliegen met onze dochter nog niet echt aandurfden hebben we besloten weer met de auto naar Italië te gaan. Met een overnachting in Oostenrijk was het zeer goed te doen. Sophie was 10 maanden en deed het super goed. Om de 2 uur even uit de auto en daarna sliep ze weer lekker door.

Italie

Deze keer ging onze vakantie naar het Gardameer. We vinden het leuk om dan wel in een dorpje te verblijven waar ‘s avonds wat te beleven is. De keuze viel op Peschiera. Veel Nederlanders en toeristisch maar super gezellig. Veel keuze uit restaurantjes en een plek waar je alle kanten uit kunt voor mooie uitstapjes.

Italie

We zijn in totaal 12 dagen weggeweest. De heenreis hebben we overnacht in Oostenrijk zodat we de volgende dag nog maar een halve dag hoefden te reizen. De terugweg hebben we overnacht in Heidelberg. Omdat we de heenreis ‘s ochtends al vroeg waren vertrokken hadden we weinig files in Duitsland. De terugweg viel helaas erg tegen. Sophie vond alles prima, zij sliep gelukkig heel veel.

Italie

Toen we 2 jaar geleden aan het Lago Maggiore waren hoorde we vele verhalen van iemand die naar het Gardameer ging, maar ze vertelden er ook bij dat er heel veel Nederlanders zijn en het vaak file rijden was door de dorpjes. Mijn man en ik zeiden tegen elkaar: ‘Daar gaan we dus nooit heen’! Toen we het jaar erop opzoek waren naar een vakantie kwamen we toch weer bij Italië uit. En mijn wens was om dan ook Verona en Venetië te bezoeken. Ik kwam bij het Gardameer uit en mijn aandacht werd getrokken door de prachtige dorpjes eromheen. Zullen we het dan toch doen? Ach waarom ook niet. En zo kwamen we bij Peschiera uit. Er waren wel veel Nederlanders, maar wij hebben ons daar niet aan gestoord. We verbleven in een klein hotel net iets buiten het centrum en dat beviel ons zeer goed.

Italie

We waren 12 dagen op vakantie waarvan we er 10 in Italië waren. De reis verliep goed, met de heenreis zijn we al vroeg vertrokken. Het voordeel is dat wij aan de grens wonen en al binnen een klein half uurtje de grens met Duitsland over waren. We konden lekker doorrijden en stopten om de 2 uur om de kleine meid even  te laten eten en spelen. Net na de middag bereikten we de grens van Oostenrijk al waar we de nacht zouden gaan doorbrengen. Om de volgende dag na een lekker ontbijtje richting Italië te gaan via de Brennerpass. Waar in die periode veel file staat konden we nu fijn doorrijden om na de middag te arriveren in Peschiera. De terugreis verliep ook prima, alleen de files in Duitsland begonnen ons wel te vervelen. Toen kwam ons besluit om dit jaar weer eens te gaan vliegen. Scheelt toch weer 2 extra reisdagen die je kwijt bent.

De omgeving is geweldig. De mooie dorpjes aan het water. Het is zo mooi om daar door de smalle straatje rond te lopen. Maar ook als je met de auto het Gardameer verlaat en het binnenland in rijdt. De glooiende heuvels met de hoge cipressen. Erg mooi om te zien.

Italie

We hebben verschillende uitstapjes gemaakt. Maar het hoogtepunt was toch wel Venetië. Ondanks dat het heel erg toeristisch is blijft het een fantastische stad om eens in je leven te bezoeken. Het slenteren door de smalle straatjes en de gondels die aan je voorbij trekken. Het heerlijke Italiaanse eten op elke hoek van de straat geeft je toch echt wel een Italiaans vakantiegevoel. Verona stond ook op ons lijstje om te bezoeken. Je kunt er vanuit Peschiera met de trein heen, maar wij zijn er met de auto heen gereden en geparkeerd in een van de vele garages in de stad. Het parkeren is er goedkoper dan bij ons in Nederland, dus prima te doen. Wij gingen er vroeg heen zodat het nog lekker rustig was bij de arena en bij het balkon van Romeo en Julia.

Italie

Sirmione vond ik een van de mooiste dorpjes aan het Gardameer. Het is een historisch dorpje en bevind zich op een schiereiland. Het dorpje is autovrij en je moet daardoor iets buiten het centrum je auto parkeren. Wij gingen hier ook al erg vroeg in de ochtend heen zodat we als de drukte op gang kwam weer lekker aan het zwembad konden liggen. En met 40 graden door de hittegolf wil je ook niet meer een klein kind door een druk dorpje lopen en lekker een frisse duik nemen.
En het mooiste was natuurlijk ook dat onze dochter het super goed deed. Ze kreeg continue alle aandacht van de Italianen en genoot daar ook ontzettend van. En als zij geniet dan is je vakantie toch helemaal goed!

Italie

Als je Venetië wil bezoeken vanuit het Gardameer kun je dat het beste met de auto doen. Wij zijn tot aan Mestre gereden en hebben daar de auto geparkeerd in de garage tegenover het station en zijn vanuit daar met de trein verder gegaan. De treinreis duurde nog geen 10 minuten vanaf daar en je stapt midden in Venetië uit. Vanuit daar kun je de watertaxi pakken of gewoon te voet de stad in gaan en zien waar je uitkomt

Wij komen zeker nog een keer terug in Italië, vooral Toscane staat nog op ons lijstje. Maar dit jaar gaan we eerst eens kijken hoe onze dochter het gaat vinden in het vliegtuig. En dan is de bestemming Mallorca!

Wat een prachtige vakantie hebben jullie gehad Corine!

Wat is jou favoriete vakantieland?

irma

5 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge