Op vakantie met… Roelina!

Vorige week heb je kunnen lezen over de vakantie van Irina. Zij is samen met haar moeder naar de Griekse eilanden Kefalonia en Zakynthos geweest. Vandaag verteld Roelina over haar vakantie naar Italië. Samen met haar gezin ging ze daar naar toe, en in dit artikel verteld ze hoe dit allemaal gegaan is.

Kijken jullie mee?

Roelina | Ik ben Roelina, van Roelove’s blog. Ik ben een werkende moeder van twee zoons (4 en 2) en een engelmeisje, dat 2 weken na haar geboorte is overleden aan een zeer zeldzame aandoening (Alveolaire Capillaire Dysplasie, ACD). Ik ben gelukkig ongetrouwd met mijn allerbeste vriend, waarmee ik samenwoon in ons huishouden van Jan Steen. Ik werk 36 uur in de week in de marketing en heb daarnaast mijn blog en mijn werkzaamheden als grafisch ontwerpster. De tijd die ik nog overhoud vul ik graag door met mijn kinderen wat leuks te doen, creatief bezig te zijn of te wandelen met onze boxer.

Ik ben afgelopen zomer voor het eerst met ons gezin naar Italië geweest. Voordat we kinderen kregen, gingen we bijna ieder jaar op vakantie naar talie. We misten het land en besloten zodoende afgelopen zomer toch weer in de auto te stappen en de reis van 16 uur met twee kleine kinderen op de achterbank aan te gaan.

Italie

Ik boekte de reis uiteindelijk online via Roan. Ik heb lang gezocht naar een geschikte locatie en accommodatie want mijn eisenpakket ligt nogal hoog. Het was namelijk behoorlijk schakelen, omdat we voordat we kinderen kregen heel anders op vakantie gingen. Het liefst gingen we op de bonnefooi. Tent achterin en zien waar we uitkwamen. Ook gingen we met name naar de kleinere campings, aten we lokaal en hielden we niet van massatoerisme. Met kinderen durf ik dat ‘vrije’ niet meer aan. Met better safe than sorry in mijn achterhoofd boekten wij daarom uiteindelijk een 5-sterrencamping met alles erop en eraan in het zonovergoten Toscane.

Wij verbleven 10 dagen op de grote camping in Italië. Om toch nog een beetje het ‘vrije’ gevoel te ervaren, reden we in drie dagen (nagenoeg op de bonnefooi) heen en ook weer drie dagen terug. Onze tussenstops waren op de heenweg: Stuttgart enLago di Maggiore. op de terugweg stopten we bij de westkant van Lago di Garda en reden we van daar door naar het Zwarte woud.

Hoe ben je op de bestemming gekomen?
Met de auto. Beiden houden we niet zo van vliegen en ook omdat we graag mobiel zijn in de regio, hebben wij het liefst onze auto bij ons. De auto geeft ons een gevoel van vrijheid.
De reis verliep fantastisch. Omdat we de 16 uur opknipten in etappes hielden onze kinderen het bewonderenswaardig goed vol op de achterbank. Geen gehuil, gejengel of ander drama. Dat viel ons alleszins mee. Alhoewel we niet op de drukste dagen reden, hadden we onderweg wel veel tegenslagen vanwege files. Zo reden we per dag toch nog een dikke 6 tot 8 uur.

Italie

Wat was je eerste indruk van de locatie?
Immens. Toen we aankwamen in het gortdroge Toscane was het daar 36 graden. Het had er in weken niet geregend en daar moesten we, komend van een 33 graden in het noorden van Italië, toch even aan wennen. Bovendien waren we een grootschalige camping als Camping park Albatros met meer dan 1000 staanplaatsen, niet gewend. Voordat we überhaupt konden inchecken moesten we een nummertje trekken en uren wachtten voor een immens gebouw met meer dan 20 incheck balies. We dachten heel even: “waar zijn we in vredesnaam aan begonnen…” Maar toen we uiteindelijk ingecheckt en wel in onze luxe safari lodgetent waren gesetteld, was er van de grootschaligheid weinig meer te bekennen. Alles was tot in de puntjes verzorgd en super schoon. Het voornaamste was dat onze peuter zich opperbest heeft vermaakt in de vijf lagune zwambaden die het park rijk is. En hoewel we nauwelijks van de camping af zijn geweest (iets dat we ook niet gewend zijn, omdat we normaliter graag veel in de omgeving zien), hebben ook wij hierdoor een bijzonder relaxte vakantie gehad.

Italie

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Cliché, maar dat onze peuter zo genoot, dat was voor mij in elk geval heel veel waard. Het kamperen, de ondiepe zwembaden waar onze peuter alleen in kon (onder toeziend oog van onszelf uiteraard), het grote kindertoiletgebouw waar onze peuter zindelijk werd, en het campingtreintje waar hij maar geen genoeg van kreeg, maakten een onuitwisbare indruk op hem.

Italie

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Breng een bezoek aan Siena. Voor onze kinderen was deze oude Italiaanse stad misschien iets minder interessant, maar wij vonden dit wel een prachtige plek. Wij hadden ook Luca nog willen bezoeken, maar daar is het helaas vanwege omstandigheden niet meer van gekomen. Stel je wel in op reistijd, de Toscaanse kust is uitgestrekt en steden als Luca of Siena zijn al gauw 1 uur tot 1,5 uur rijden.

Ondanks dat we normaliter niet van massaal houden, hebben wij ons op deze megacamping in Toscane enorm goed vermaakt. De camping bleek echt een geoliede machine, waardoor je nauwelijks merkte dat je op een immense camping verbleef. Het voelde meer aan als een dorp, dan een camping. Dat zegt eigenlijk al genoeg over hoe groot het werkelijk was. Maar ondanks dat we normaliter liever naar kleinere intieme campings gaan, zouden we een megacamping als Camping park Albatros, met zo veel vertier voor kleine kinderen, zo weer boeken. Ik heb mijn eisenpakket in elk geval drastisch bijgesteld.

Wat een fijne vakantie hebben jullie gehad in Italië Roelina!

Zijn jullie al eens op vakantie geweest in Italië?

irma

Geef een reactie

CommentLuv badge