Op vakantie met… Anna Marie!

Vorige week heb je kunnen lezen over de vakantie van Simone. Zij ging met haar gezin lekker op vakantie in eigen land. Ze kozen weer voor het eiland Texel! Vandaag verteld Anna Marie over haar vakantie naar Canada. Ze ging met haar gezin op bezoek bij haar broer, en hebben een geweldige vakantie gehad!

Kijken jullie mee?

Anna Marie | Hoi ik ben Anna Marie Oost, getrouwd met Jeroen Oost en samen hebben 2 super lieve meiden 1 van 9 jaar en een van bijna 11. Sinds vorig jaar oktober ben ik voor mezelf begonnen als interieur stylist. Ik heb echt super leuk werk, kom in vele leuke creative situaties en heb veel contact met mensen. Ik los vele woonvragen op en heb vaak wel een creatief idee, hier zitten alle aspecten in die ik leuk vind om te doen.

Canada

Wij zijn samen met ons hele gezin op vakantie geweest naar Toronto in Canada. De locatie was voor ons niet zo moeilijk, mijn broer woont sinds een half jaar in Toronto dus die keuze was snel gemaakt. Wij hebben daarom ook niet hoeven zoeken naar een verblijf om te slapen, dit kon in de prachtige basement bij mijn broer waar alles was voorzien, van eigen slaapkamer met tv, tot eigen keuken en badkamer!

Het vliegticket was even een ander verhaal, tja je moet toch vier tickets boeken en dat kost toch best wel wat. In januari hebben wij tickets gevonden via een website (ik weet eigenlijk niet meer welke website dit was). Hier hebben we de tickets geboekt en moesten deze ook meteen betalen. Maar 1,5 dag later hoorden we dat de tickets gecanceld waren. De prijs was eigenlijk ook te mooi om waar te zijn. Na 3 dagen wachten hebben we gelukkig wel ons geld terug gekregen. Eind februari nog maar eens proberen en toen was het gelukt! Via Airtransat hebben we tickets geboekt voor een mooie prijs. Inclusief de vliegdagen zijn wij 10 dagen op vakantie geweest. De kinderen mochten gelukkig een dag eerder vrij, we hadden nog een dag tegoed omdat we 12,5 jaar getrouwd waren dit jaar.

Canada

Mijn schoonvader heeft ons ‘s morgens opgehaald en ons naar Lelystad gebracht. Daar zijn wij op de trein gestapt naar Schiphol. Dit is al erg leuk je bent gelijk op vakantie en de kinderen vinden het ook erg gaaf. Op Schiphol hebben we het vliegtuig naar Toronto genomen, en in Toronto stond mijn broer al met zijn auto klaar die 10 minuten bij het vliegveld woont.

De reis verliep super, tja het is wel een lange zit van 8,5 uur. Maar we hebben ons prima vermaakt, met een filmpje, muziekje, en wat puzzelen. De kinderen hebben niet geklaagd en hebben de reis goed doorstaan. Het cabine personeel was erg vriendelijk en aan slapen kwamen we niet toe, want we werden veel bedient!

Wat was je eerste indruk van de locatie?
Wat is Canada toch een groot land! De zon scheen dus dat kon al niet mis. Het was een hele tijd erg koud geweest in Canada, een warme dag hadden ze eigenlijk nog niet gehad. Maar toen wij aankwamen begon de lente net in Canada. Bij ons stonden de bomen al in bloei, in Canada zag je nog maar net de begin knoppen.

Canada

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Wij hebben vele leuke dingen gedaan in Canada! We zijn een paar keer naar de City geweest en hebben daar de CN tower beklommen, die is wel heel hoog hoor, brrr! Ook zijn we naar het aquarium geweest, en hebben we een echt ijshockey wedstrijd meegemaakt van de Marlies, echt super om dat een keer te zien. De sfeer en alles erom heen is geweldig! Ook hebben we middeleeuws gegeten met een theater show erom heen, ook iets om niet te vergeten…

Canada

Samen met ons gezin zijn we ook een paar dagen in Algonquin geweest, dit is een natuurpark waar je wandelingen kan maken. Een heel bijzonder park en routes die jezelf kan uitkiezen, wij hebben routes gekozen die ongeveer een uur of 2 uur duurden maar er waren ook routes van 6 uur. We hebben daar echte chipmunks gezien en deers. Helaas hebben we de moos niet gezien.
Wel heel bijzonder was omdat het zo koud geweest was in Canada date r nog sneeuw en ijs lag. Het meest bijzondere was daarvan dat wij op onze korte broek en slippers in de sneeuw liepen omdat het ondertussen 25 graden was.

CanadaCanada

Ook zijn we nog bij de Niagara watervallen geweest, wat een kracht en wat veel water komt er dan aan je voorbij. Als je daar staat dan blijft de natuur toch wel een bijzonder iets.

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Ga lekker de stad in, mensen zijn daar heel vriendelijk. Ook algonquin is zeer de moeite waard. De Niagara watervallen zijn ook super mooi, al vond ik het stadje waar de watervallen liggen afschuwelijk het was net als LasVegas, met veel lichten en schreeuwende reclame en casino’s.

Groetjes Anna Marie Oost

 

Wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad Anna Marie!

Zijn jullie al eens in Canada geweest?

irma

15 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge