Op vakantie met… Simone!

Vorige week heb je kunnen lezen over de vakantie van Natasja. Zij ging samen met haar vriend naar Bali. Vandaag verteld Simone over haar vakantie naar Texel. Lekker op vakantie in eigen land, maar wat was het leuk!

Kijken jullie mee?

Simone | Voordat ik over mijn heerlijk tijd op Texel ga losbarsten vertel ik eerst graag even iets meer over mezelf: ik ben Simone, getrouwd met Thijs en mama van Mirthe (3) en Ruben (0). Ik maak weekvlogs en ik blog op Papaisdeliefste.com. Dit is mijn grote hobby! Ik werk daarnaast in de marketing en communicatie.

Ik ben een paar weken geleden op vakantie geweest met mijn gezin en mijn vader en moeder, de opa en oma van mijn kindjes dus. Erg gezellig! Oh en mijn zus en schoonbroer kwamen ook nog een nachtje langs. We zijn naar Texel geweest op bungalowpark ‘t Hoogelandt. We hebben hier niet lang over hoeven nadenken, twijfelen of naar hoeven zoeken want vorig jaar zaten we op hetzelfde park. En ik gok dat we er nog wel vaker zullen terugkeren ook. We zijn helemaal verliefd op het eiland. En dit park is een heel mooi rustig park midden in de natuur en met prachtige grote huizen. Ruim, je kunt er met veel man in. En van alle gemakken voorzien. Grote keuken, twee badkamers, een sauna én buiten in de tuin stond een trampoline! We zijn hier een week lang geweest.

Aardbeien

We zijn met de auto naar het noorden van het land afgereisd en per boot naar Texel gegaan. Wadlopen vonden we iets te ambitieus 😉
Op de heenweg reden we er in een uurtje of drie heen, inclusief de bootreis (wij komen zelf bij Den Bosch uit de buurt). Maar op de terugweg hebben we er wegens file vier en een half uur over gedaan. Vakantie in eigen land, en toch best een eind weg.

In het badje

Zoals ik al zei was deze vakantie niet de eerste die wij doormaakten op Texel. Dus het was niet een eerste indruk, maar wel weer een bevestiging van hoe mooi het daar is. Texel is een heerlijke plek om tot rust te komen. Het is klein, maar toch de grootste van de waddeneilanden. Het is overzichtelijk, maar er is een hele hoop te doen. En zeker met kindjes. Ik vind het gewoon fantastisch. Onderaan dit artikel deel ik mijn Texel tips met jullie, dan weet je waarom deze plek zo fijn is!

Wat was het leukste wat je deze vakantie hebt meegemaakt?
Ons bezoek aan de schapenboerderij. Op Texel heb je een schapenboerderij waar je allerlei soorten schapen kunt komen bewonderen. Je kunt er lammetjes knuffelen en kijken naar een demonstratie schapenhoeden. En kleine kinderen mogen voor een prikkie een rondje rijden op een pony. Er is een speeltuin bij en voor de kinderen is er gratis limonade. Tja, als je houdt van boerderijen en je hebt kinderen bij je, dan is dit echt één van de leukste plekken op Texel als je het mij vraagt.

Ecomare

Vergeet niet een bezoek te brengen aan:

  • Labora: een ijsboerderij waarbij je de stal in mag om de koeien te bewonderen en de melkrobot in actie te zien. En waar de kinderen ondertussen heerlijk in de speeltuin kunnen spelen. Als je hier één keer een ijsje hebt gegeten dan wil je hier iedere avond terug voor je toetje.
  • Ecomare: wie kent het niet? De zeehondenopvang op Texel is echt de moeite van een bezoekje waard. Erg leuk en leerzaam.
  • Ga zelf aardbeien en ander fruit plukken in de Zelfpluktuin in Oudeschild. En probeer dan maar eens voor elkaar te krijgen dat je kinderen die prachtige rode zomerkoninkjes nog niet hebben opgegeten voordat ze zijn afgerekend. Behalve plukken kun je hier ook heerlijk in de tuin zitten, smoothies drinken en aardbeienijs eten.
  • Uiteraard breng je een bezoekje aan het strand als je op Texel bent. Ik vind paal 17 een leuke plek, met een leuke strandtent.
  • Uit eten: Ga zeker eens naar Kaap Noord. Vlakbij de vuurtoren, helemaal op het noordelijkste puntje van het eiland. De spare ribs zijn hier super lekker, maar ook de andere gerechten zijn hier top. Echt een goed en vooral ook gezellig restaurant met uitzicht op Vlieland.

Ook van mijn vakantie op Texel heb ik vlogs gemaakt uiteraard, bekijk ze hier!

Groetjes,
Simone

 

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad Simone, en wat een leuke vlogs!

Zijn jullie al eens op Texel geweest?

irma

10 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge