Op vakantie met… Natasja!

Vorige week heb je kunnen lezen over de vakantie van Dita Rithika. Zij ging samen met haar gezin op vakantie met de boot. Vandaag verteld Natasja over haar vakantie naar Bali. Een fantastische reis waar Natasja ten huwelijk is gevraagd! Gelukkig wil ze wat meer over deze vakantie vertellen.

Kijken jullie mee?

Hoi! Ik ben Natasja, ik ben 25 jaar en kom uit Bergen op Zoom. Ik ben al ruim 8,5 jaar samen met mijn vriend Remco, waarvan 4 jaar samenwonend. Op 21 juli zullen wij elkaar het ja-woord geven. Ik werk bij een webshop waar ik verantwoordelijk ben voor zowel het afhandelen van bestellingen als voor de online marketing (producten op de webshop zetten, social media en nieuwsbrieven). Remco en ik werken beide full-time. In onze vrije tijd sporten we beide regelmatig, maar daarnaast vinden we het gezellig om lekker te eten en te borrelen. En daarnaast fantaseren we graag over de bestemmingen die we nog allemaal willen bezoeken en werken we onze bucketlist langzaam af. Eind augustus 2017 ben ik samen met Remco naar Bali geweest.

In 2014 hebben mijn ouders ons meegenomen naar Sri Lanka, omdat ze 25 jaar getrouwd waren. Voorheen deden wij vakanties naar de Canarische eilanden etc. We wisten dan ook niet helemaal wat we van Azië moesten verwachten. Ik was vooral bang dat de insecten hier enorm zouden zijn, haha. Maar eenmaal in Sri Lanka valt dat alles reuze mee. Er ging een wereld voor ons open. Wat hebben we toen genoten! Vanaf dat moment proberen we eigenlijk ieder jaar een verre reis te maken en daarnaast nog een strandvakantie mee te pakken. Zo hebben bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Zuid-Afrika en Bali bezocht. Vooral Remco is erg actief met zoeken naar vakanties. Tijdens het zoeken veranderen we vaak nog honderd keer van bestemming.
Voorheen hebben we altijd groepsreizen geboekt. We houden wel echt van gezelligheid, maar met een groepsreis is wel alles al voor je bepaalt; wat je ziet en hoe lang je er kan blijven. Dit keer wilde we het zelf doen en kozen hiervoor Bali uit.

Bali

We hebben de vliegtickets uiteindelijk bij KLM geboekt voor € 850,-. We hebben rondgekeken, maar veel goedkoper konden wij ze niet vinden voor eind augustus. Bovendien moest je anders nog vaak overstappen. Deze vlucht was min of meer direct. We hoefden alleen in Singapore even uit te stappen en weer opnieuw boarden. De hotels/lodges hebben we via Booking.com geboekt, maar dit doen we voortaan nooit meer van te voren, maar lekker ter plekke. Het is zo gemakkelijk en dan ben je veel vrijer.

We vlogen ’s avonds met KLM naar Bali. Dit was ontzettend prettig. Rond 22:00 uur gingen we de lucht in en konden we lekker slapen. Alle raampjes werden zo lang mogelijk dicht gehouden. Dat was echt heel erg fijn. De reis duurt in totaal 17 uur, maar na ca. 13,5 uur moet je er nog zo’n 1,5 uur uit in Singapore, waarna er nog ca. 2 uur vliegen naar Bali overblijft. Omdat je tegen de tijd in vliegt is het bij aankomst in Bali al wel laat in de avond.

Het is wel een beetje overweldigend als je aankomt dat je zelf je vervoer moet regelen, maar het is eigenlijk zo makkelijk. Laat je goed informeren over wat een normale prijs is. Je hebt alsnog kans dat je een keer te veel betaalt, maar de prijzen liggen daar veel lager dan in Nederland. En wij hebben in Ubud bijvoorbeeld een chauffeur gehad die ons twee dagen heeft rondgereden in en rondom Ubud om ons alle mooie plekken te laten zien. Ook al betaal je dan te veel, het was het geld voor ons meer dan waard en je helpt de bevolking er ook mee. Je kan ook altijd informeren bij het hotel of ze eentaxiservice hebben of iemand kennen die je van de ene plek naar de andere brengt.

Bali

Wij hadden van tevoren onze hotels al vast gelegd. We hadden vier hotels geboekt in verschillende plaatsen. We zijn begonnen met 2 nachten in Legian, vlakbij Kuta. Dit ligt vlakbij het vliegveld, want we kwamen pas laat aan met het vliegtuig. Rond 22:00 uur waren we in ons hotel. Daarna hadden we 5 nachten in Ubud geboekt, 3 nachten in Candidasa en 3 nachten in Sanur. Uiteindelijk zijn we eerder in Ubud weggegaan alvast naar Candidasa, ze hadden nog plek die dag ervoor dus zijn we daar 4 nachten verbleven. In Sanur zijn we nog voor 1 nacht naar Nusa Lembogan, het eilandje onder Bali, geweest.

De eerste indruk was meteen goed. Het was ook wel een beetje spannend, omdat we de rit vanaf het vliegveld direct zelf moesten regelen. We kwamen in het donker aan bij ons hotel dat zich bevond in een klein straatje. Hier werd druk langs gecrost met scooters en in het straatje zag je al het nodige streetfood. Het voelde meteen goed aan. Ook werden we heel vriendelijk geholpen door het personeel in het hotel.
We hadden thuis al een aantal dingen uitgezocht die we wilde zien. Bali is weer zo anders dan andere boeddhistische landen die we hebben bezocht (Thailand en Sri Lanka), zo vond ik de tempels minder mooi, maar de natuur en Balinese sfeer is fantastisch. De tropen worden gecombineerd met spirituele invloeden. Het heeft gewoon iets vredigs. Vaak moet ik alle indrukken thuis allemaal nog even laten bezinken.

Bali

Het hoogtepunt van deze reis is natuurlijk wel dat ik bovenop de vulkaan de Batur ten huwelijk ben gevraagd. Wat was ik verrast. Na een tocht die al om 2:00 uur begint met een taxirit van 2 uur naar de Batur toe en dan nog een klim van ca. 1,5 uur waarna je getrakteerd wordt op een prachtige zonsopgang. Daarna heb ik niet zo heel veel meer van het uitzicht meegekregen, zoals je zal begrijpen.

We verbleven op dat moment in de Ganesh Lodge in Candidasa. Dat was echt een fantastische plek. Alles aan dit verblijft was perfect. Mooie kamers met een balkon van bamboe en een buitendouche. De sfeervolle lodges met prachtig zwembad waar je tot ’s avonds laat in mocht chillen. Het had zelfs een bubbelbad en het had een bar/restaurant.

Bali

Heb je tips voor andere mensen die deze plek willen bezoeken?
Ja zeker! Allereerst zoals ik al zei plan misschien je eerste hotel, maar boek de rest lekker daar. Dit geeft je veel meer vrijheid. Lees je van tevoren lekker in door op blogs te zoeken naar inspiratie voor plekken die je wilt bezoeken en creëer zo je eigen reisroute. Doe alle actieve uitjes ’s ochtends vroeg. Het wordt al snel erg warm en hoe later je bent op een toeristische plek hoe drukker het is. Huur een scooter en ga lekker zelf op pad. Het is een feestje om door het prachtige landschap te rijden, door de bergen, langs de rijstvelden en je kan zo eenvoudig naar minder toeristische plekjes, zoals watervallen. Ook is het een hele ervaring om tussen de locals te rijden. Je ziet hele gezinnen op één scooter en er worden zelfs dieren op de scooters vervoerd. Wij huurden in Candidasa een scooter. Dit is een minder toeristische plek. In drukke plekken kun je nog wel eens in de file terecht komen, het verkeer is soms echt een chaos.

Bali

Als je een culturele tip wilt dan zeg ik bezoek de Goa Lawah tempel en laat een gids je meer vertellen over de tempel. Deze wordt nog steeds gebruikt door de hele bevolking. Wat voor mij daarnaast nog een absoluut hoogte punt was, waren de rijstvelden. De Tegalalang wordt druk bezocht, maar de minder bekende Jatiluwih rijstvelden zijn gigantisch. Als je wilt kun je hier uren rondlopen en je komt bijna geen toeristen tegen. Rij je nog verder naar het noorden kun je nog een aantal mooie watervallen bezoeken.

En de eilanden onder Bali zijn ook een bezoekje waard. Wij waren op Nusa Lembogan maar waren hier helaas te kort om echt iets van het eiland te zien.

Meer tips kun je vinden in mijn blogs over Bali.

Groetjes, Natasja

Wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad Remco en Natasja!

Zijn jullie al eens op Bali geweest?

irma

6 Comments

  • Nee nog nooit, maar het lijkt me een prachtige plek. Leuk om te lezen hoe Natasja’s vakantie daar was.

  • Nog nooit zelf geweest, maar wow dit lijkt me wel een ervaring zeg! Gefeliciteerd met jullie huwelijk!?

  • Ik ben nog niet op Bali geweest. Ik ben 2 jaar geleden in Maleisie geweest en was toen van plan om in mijn eentje op de bonnefooi de oversteek te maken naar Indonesië. Helaas is dit niet gelukt omdat ik toen geen betaalbare vlucht kon vinden vanaf Langkawi naar Bali of andere plaatsen in Indonesië. Indonesië staat dus nog steeds op mijn wensenlijstje.

Geef een reactie

CommentLuv badge