Op vakantie met… Malou!

Vorige week hebben jullie kunnen lezen over de vakakantie naar Israël van Justen. Hij is samen met zijn vriendin een paar dagen naar Eilat geweest en hebben daar heerlijk genoten van de zon en zelfs een kamelen rit gemaakt! Vandaag verteld Malou over haar mooie vakantie. Deze vakantie had wel wat andere temperaturen dan die van Justen want Malou is samen met haar vriend naar Noors Lapland geweest!

Kijken jullie mee?

Malou | Mijn naam is Malou en ik ben verslaafd aan reizen, het liefste ontdek ik de hele wereld! Ik hou van reizen met afwisseling van natuur en cultuur en ik zoek graag het lokale leven op. Om anderen te inspireren en te enthousiasmeren om de wereld te ontdekken, ben ik begonnen met mijn reisblog.

Lapland

Afgelopen december ben ik samen met mijn vriend een week in Noors Lapland geweest. Ik vond Noorwegen een prachtige bestemming, al helemaal wanneer het bedekt is met een dikke laag sneeuw! We vlogen naar Tromsø, een grote stad in het uiterste noorden van Noorwegen. De stad ligt boven de poolcirkel. Daarom is er van eind november tot half januari geen zon, omdat deze niet boven de horizon uitkomt. Hierdoor is het om 2 uur ‘s middags alweer donker. Deze omgeving is niet zo heel koud, omdat het aan zee ligt en het een mild eilandklimaat heeft.

Lapland

We hadden een auto gehuurd en hadden via airbnb een leuk appartement aan een prachtig fjord geboekt op twintig minuten rijden van de stad.
Ik vond het één van mijn mooiste vakanties, omdat het zo anders is dan anders. De kou, de sneeuw, de prachtige fjorden. Maar ook hebben we maar liefst vier keer het noorderlicht mogen aanschouwen, hebben we orka’s van dichtbij gezien en hebben we een tocht met een hondenslee gemaakt. Dit zijn niet van die standaard activiteiten op vakantie, toch?

Lapland

Mijn tip voor andere mensen die Lapland willen zien, ga naar Noorwegen! Hier valt de kou namelijk reuze mee, heb je kans om bultrugwalvissen en orka’s van dichtbij te zien en kun je leuke andere winterse activiteiten doen!

Volg jij Reismeis al op Facebook? Zo blijf je makkelijk op de hoogte van al onze reizen en belevenissen!

Groetjes, Malou 

 

Wat een toffe reis hebben jullie gemaakt Malou!

Zijn jullie al eens in Lapland geweest?

irma

 

2 Comments

  • Lapland is een geweldige ervaring. Zo’n 20 jaar geleden mocht ik 24-uur ronddwalen in Fins Lapland. Op de sneeuwscooter en achter husky’s. De rust, het wijdse landschap, de sneeuw en de puurheid van het land.
    En heerlijk buiten koken op open vuur.

Geef een reactie

CommentLuv badge