Het tweedehandsje van… Marlies!

Vorige week kwam de prachtige kast van Klazien online. Deze stond eerst bij haar moeder thuis, maar heeft ze opgeknapt en staat nu bij haar in de woonkamer te pronken. Vandaag laat Marlies een aantal mooie tweedehandsjes zien. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Marlies’!

Kijken jullie mee?

Marlies |  Ik ben Marlies en ik ben 30 jaar. Ik werkte als arts in een verpleeghuis, maar helaas ben ik al 5 jaar arbeidsongeschikt door de ziekte van Lyme. Door allerlei therapieën, medicijnen en veel rust ben ik inmiddels een stukje verbeterd, maar werken en het huishouden doen gaat nog niet. Gelukkig heb ik een hondje en lieve vrienden en familie die mij afleiding bieden, en ik doe tegenwoordig een paar uur vrijwilligerswerk, dat geeft echt weer een stukje voldoening. Als het een beetje lukt verzin ik wel allerlei dingen om te doen zoals filmpjes monteren, kaartjes ontwerpen, kadootjes maken, Instagrammen, en online shoppen natuurlijk ?

De liefde voor tweedehandsjes heb ik meegekregen van mijn moeder. Vroeger begreep ik haar liefde voor ‘rommel’ niet altijd, maar nu ben ik er zelf ook dol op. Ook mijn zussen zijn echte tweedehands-liefhebbers, dus we kunnen steeds ons enthousiasme met elkaar delen. We hebben er zelfs termen voor, zo betekent. ‘schumen’ op jacht naar koopjes, en ‘klappers’ gebruiken we voor leuke items die we gescoord hebben voor weinig geld. Ik doe mijn aankopen vooral online (marktplaats/Facebook) maar ik vind het ook erg leuk om als ‘uitje van de dag’ naar een rommelmarkt of kringloopwinkel te gaan. Ik ga regelmatig naar ‘Oude liefde’, een hele gezellige winkel in het vestingstadje Woudrichem. Als ik op vakantie ben, zoek ik ook altijd even naar leuke winkeltjes of rommelmarkten in de omgeving.

Toen ik eens na ging denken voor deze rubriek, besefte ik weer even hoeveel tweedehands spullen ik in huis heb! Ik heb er een aantal van op de foto gezet. De uitgelichte foto bovenaan is een grote kast van veilingkistjes. Deze heb ik al een hele tijd, bij ons in huis stonden altijd al veilingkistjes en vond het zo’n leuk idee om er zo’n kast van te maken! Super makkelijk ook, want je kunt er iedere keer mee variëren. De kistjes kocht ik voor € 20,- bij vrienden van mijn ouders, dat was even geluk hebben. In de kast staan wat nieuwe en tweedehands producten door elkaar. De globe heb ik via marktplaats gekocht en zelf opgeknapt. Daar ben ik heel trots op want ik ben meestal niet zo handig haha!

Wit kastje met glas in lood

kastje

Deze kocht ik op Marktplaats voor maar €35,-, een echte klapper! Zij hadden ‘m gebruikt als commode, maar ik vond het ook echt een leuk kastje voor in de woonkamer. Ik ben er nog steeds erg blij mee!

Ladekastje met telefoon

kastje

Dit ladekastje is oorspronkelijk van de Xenos, maar ik vond deze op Marktplaats voor ongeveer 1/3 van de prijs. Altijd leuk van die koopjes. De telefoon die er op staat had mijn moeder eens gekocht, maar toen deze niet meer werkte stond hij op zolder. Nou, die wilde ik wel hebben hoor!

Sidetable
sidetable

In de hal staat een sidetable die ik in mijn studententijd kreeg van mijn tante. Deze is al een aantal keer meeverhuisd, en de laatste keer heb ik het grijs geverfd. De koffer kreeg ik van m’n moeder en het sleutelrekje en het bakje kocht ik dan weer bij de kringloopwinkel.

Groetjes Marlies

Wat een mooie spullen heb je gekocht Marlies!

Wat vinden jullie van deze tweedehandsjes?

irma

1 Comment

  • Wat ontzettend leuke spullen! Ik ben ook zeker fan van tweedehands spullen, je kunt ze helemaal oppimpen zoals je het zelf wilt. Ik heb zelf een kast van aardappel kistjes in huis staan en elke dag nog verliefd op haha.
    Janine onlangs geplaatst…10 Beauty hacksMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge