Het tweedehandsje van… Klazien!

Vorige week kwam de prachtige kinderkamer van Dianne online met heel veel tweedehandsjes! Onder andere een prachtig ledikant, stoeltje en poppenhuis. Maar ook een prachtige muur die ze zelf geschilderd heeft! Vandaag laat Klazien een mooie tweedehandsje zien die ze van haar moeder heeft gekregen. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Klazien’!

Kijken jullie mee?

Klazien | Mijn naam is Klazien de Boer, ik ben 38 jaar en woon in Urk. Ik ben ruim 11 jaar getrouwd met Meindert en we hebben 4 kinderen, 3 jongens en 1 meisje, in de leeftijden van 10, 8, 6 en 3 jaar. Ik ben fulltime huismoeder en om de week werk ik op zaterdag bij Waypoint, de plaatselijke kringloopwinkel. De omgang met verschillende mensen spreekt me enorm aan en bovendien vind ik het dankbaar werk. Ik ben gek op kringloopwinkels. Als we ergens op vakantie zijn, heb ik van te voren thuis al uitgezocht waar de dichts bij zijnde kringloop is. Afgelopen zomer waren we in Oostende in België en daar zijn we meteen naar de winkel geweest. Meestal vind ik wel iets leuks, of het nu een houten puzzel of een mooi boek is. Als ik iets nodig ben, rij ik meestal even naar de Waypoint om te kijken of het daar niet is en meestal ligt er wel wat.

Marktplaats is mijn favoriete website. Ik zoek hier bijvoorbeeld voor onze zoon Feyenoord spullen voor op zijn kamer of bepaalde stripboeken om zijn collectie compleet te krijgen. Door het hele huis staan veel voorwerpen die tweedehands zijn, van waxinelichtjes, speelgoed, boeken, botervloot tot kledingstukken aan toe. Ik kan er soms echt versteld van staan wat je tegenkomt. Decoraties van bekende merken, veel nieuwe spullen, je komt echt veel tegen.

Kast tweedehands

Mijn tweedehandsje wat ik wil laten zien komt bij mijn ouders weg. Het is een grote kast die vroeger in mijn ouderlijk huis in de woonkamer stond. Mijn moeder schafte een jaar terug een kleinere kast aan en deed deze weg. Ik vond het zo zonde dat de kast wegging, dus ik vroeg of wij hem mochten hebben. Een jaar of 16 geleden, woonde ik nog thuis en stond vroeg op om naar het visbedrijf te gaan waar ik toen werkte. Toen ik beneden kwam stond de kast open en was leeggehaald, de laden waren omgekeerd en lagen in de woonkamer. Bleek er te zijn ingebroken…! De kast maakte altijd een specifiek geluid als je hem opendeed en ik kon maar niet begrijpen dat er 9 mensen boven lagen te slapen en niemand had wat gehoord. De buit was niet veel, de impact destijds was groter.

Kast tweedehands

De kast was donkerbruin en paste niet bepaald in het interieur maar ik kon er alle bordspellen en fotoboeken in kwijt en dat vond ik het belangrijkste. Voor de zomer hebben we de woonkamer en keuken opnieuw behangen en nieuwe lampen gekocht. Toen alles klaar was, was het plaatje bijna compleet op de kast na. We hebben een straalbedrijf benadert om de kast te zandstralen. Dit vond ik best spannend want ik had geen idee hoe het eindresultaat zou zijn. Toen de kast werd gebracht was ik er heel blij mee, het past nu precies in ons huis en bij onze meubels. De woonkamer is nu één geheel. De kast komt nu echt tot zijn recht, ruim 40 jaar oud maar lijkt zo nieuw. De koekplank links op de foto en de grote kruik rechts komen bij de Waypoint vandaan en maakt het plaatje helemaal compleet. Dit was mijn tweedehandsje die ik jullie wilde laten zien.

Vriendelijk groeten Klazien

Ik vind de kast heel mooi geworden Klazien!

Wat vinden jullie van deze kast?

irma

2 Comments

  • Hele mooie kast! Ik denk dat ik ‘m zelf nog een keer zou verven, in een kek kleurtje. Groen ofzo. Of gewoon wit. Maar het model is wel heel vet!

Geef een reactie

CommentLuv badge