Het tweedehandsje van… Jessica!

Vorige week kwam de tweedehandsjes van Marlies online. Zij liet onder andere een originele kast van fruitkistjes aan ons zien. Vandaag laat Jessica mooi vintage speelgoed van Fisher Price aan ons zien dat ze gekocht heeft. Vandaag ‘Het tweedehandsje van…Jessica’!

Kijken jullie mee?

Jesscia | Hoi ik ben Jessica van de mamablog en Instagram pagina Exploringlife. Wij wonen in België (Antwerpen) en hebben een dochter van twee jaar. Momenteel ben ik zwanger van een tweede dochter die we begin december mogen verwachten. Ik ben een kleuterjuf, maar momenteel thuis omdat ik zwanger ben. Eigenlijk ga ik nooit zomaar naar rommelmarkten of kringlopen, ik ben meestal specifiek op zoek naar iets en ga dan op zoek op alle mogelijke manieren. Facebookgroepen, kringloop, rommelmarkt, Marktplaats… Vooral voor grote aankopen, kijken we eerst of we het degelijk tweedehands vinden. We doen dit vooral om ecologische redenen. Er zijn genoeg spullen waar de mensen vanaf willen en als je degelijk materiaal wil kopen is het tweedehands nog best oke. Vooral voor babyspullen vraag ik graag eens rond in mijn vriendenkring. Bijvoorbeeld de newbornset van Stokke. Een redelijk duur product dat je maar max zes maanden gebruikt, en als je rondvraagt hebben best veel mensen dit thuis op zolder liggen. Zo bespaar je zelf die kosten. Er zijn ook dingen die ik absoluut niet tweedehands koop zoals flesjes (tenzij het glazen flessen zijn) of schoenen.

Het was moeilijk om een product te kiezen om aan jullie te laten zien, want er staan hier heel wat pareltjes. Ik heb gekozen voor het vintage speelgoed van Fisher Price. Nog voor onze eerste dochter werd geboren ging ik op zoek naar mooi vintage speelgoed en dit zijn twee van die items.

Vintage Speelgoed

Voor de speelbal vroegen ze €25,- en dat heb ik er ook voor betaald. Ik zag hem voor veel hogere prijzen online staan en ik wilde hem zo graag hebben dat ik de vraagprijs heb geboden. De telefoon vond ik in een kringloopwinkel voor ongeveer € 2,-. De telefoon kan je tegenwoordig ook nieuw kopen, maar dat is toch niet hetzelfde vind ik. Ze hebben eigenlijk altijd in de babykamer gestaan. Toen Ellie kleiner was legden we de bal wel eens in haar buurt, het maakt een leuk geluidje als je er tegen duwt. De auto begint nu pas interessant te worden. Ze rijdt ermee heel het huis door. Om de nieuwe babykamer te decoreren, staan ze weer even daar, Ellie heeft uiteindelijk genoeg speelgoed. Als de baby geboren is, zal de bal terug verhuizen naar een plekje waar ze ertegen kan duwen.

Speelgoed

Het speelgoed heb ik in dit geval enkel moeten schoonmaken, maar er zijn zeker projecten die net wat meer aandacht vragen. Het babybedje van de kinderen bijvoorbeeld, dat moesten we afschuren, primen en schilderen.

Ik ben hartstikke blij met deze vintage aankopen! Voor omdat ik denk ik zelf vroeger met dit soort speelgoed speelde, het is ook gewoon veel te leuk! Ik heb ook het gevoel dat het oude speelgoed steviger is dan het speelgoed dat je nu kan kopen. Ook ben ik geen fan van elektrisch speelgoed dat erg veel lawaai maakt, en dan is dit een leuke toevoeging aan het speelgoed. Ik hou ervan om modern te combineren met leuke vintage stukken.

Groetjes Jesscia

Wat leuk dat je dit vintage speelgoed van Fisher Price aan ons wilde laten zien Jessica!

Kopen jullie wel eens speelgoed tweedehands?

irma

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge