Fleur je woning op met bromeliaplanten!

De regen tikt momenteel tegen de ramen als ik dit schrijf, en nee niet eventjes maar al de hele dag! Tijd om even wat fleurigs in huis te halen! Ik ben gek op bloemen en planten, en die zijn dus ook regelmatig in onze woonkamer (slaapkamer, keuken, wc en hal…) te vinden. Dit keer ging ik voor de bromeliaplanten, en dat gaf meteen heel veel vrolijkheid aan de woonkamer!

Kijken jullie mee?

De bromelia’s brengen met hun energieke kleuren en opvallende looks meteen leven in de brouwerij. Het zijn bovendien ideale huisgenoten met veel pluspunten!

Ticket to the tropics
Het vakantiegevoel is na thuiskomst vaak snel verdwenen, maar niet met exotische bromelia’s in huis! Dankzij de felle kleuren en opvallende bloemvormen waan je je direct op een tropisch eiland. Dankzij de lange bloeiperiode houd je het energieke vakantiegevoel geheid nog maanden vast!

bromeliaplant

Natuurlijke filter
In elk huis komen schadelijke stofjes in de lucht voor, ze komen vrij via bijvoorbeeld kleding, meubels, gordijnen, tapijt en verf. Niet echt gezond, maar gelukkig is er een natuurlijk hulpmiddel! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bromelia als geen andere plant de lucht zuivert. En ook nog eens in een razend tempo! Na 12 uur heeft de bromelia wel 80% van de chemische stofjes in huis opgenomen. Hoe meer planten, hoe sterker het effect!

Positieve energie
Druk, druk, druk… Wie zijn workload ziet stijgen, zou eens bromelia’s op het bureau kunnen zetten. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat planten op de werkplek niet alleen het welzijn flink verhoogt, maar ook de creativiteit en productiviteit! Zet de bromelia’s voor het beste effect pal naast je beeldscherm. Kies voor een extra portie energie voor verschillende kleuren. En het staat natuurlijk ook nog eens hartstikke mooi naast zo’n beeldscherm.

bromeliaplant

Zzzzzzzz…
Planten hebben een ontspannende werking op onze gemoedstoestand. De bromelia gaat nog een stapje verder. In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceert de bromelia niet overdag maar ’s nachts zuurstof. Zet daarom een paar exemplaren in de slaapkamer om de nachtrust te bevorderen. Want meer zuurstof zorgt voor een diepere slaap en kan ook het snurken verminderen. Hoe meer bromelia’s hoe groter het effect…

Makkie
Het is extra fijn dat je voor bromelia’s geen groene vingers nodig hebt: ze zijn makkelijk in de omgang. Zet de bromelia’s op een plek met voldoende daglicht (maar geen volle zon) en geef ze alleen af en toe water. Dat gaat wel iets anders dan bij de meeste kamerplanten. Geef water tussen de bladeren net zoals bromelia’s in de jungle het regenwater opvangen.

Bromelia’s zijn onder meer verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist en online. Een overzicht van alle bromeliaplanten kun je vinden op de website.

Wat zijn jou favoriete bloemen of planten?

irma

 

Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf of merk.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge